Czyli idziesz do T-M potwierdzasz podane dane i następnie udajesz się na pocztę i wysyłasz. OK. Poddaje się...delKichote pisze:Nooo, a na samym dole instrukcję:
"Uwaga! Wypełnioną czytelnie kartę należy dostarczyć do Punktu Sprzedaży T-Mobile lub wysłać na adres: T-Mobile Polska S.A., ul. Marynarska 12, 02-674 Warszawa. Nieprawidłowe wypełnienie formularza uniemożliwi zarejestrowanie danych Użytkownika oraz jego identyfikację na podstawie tych danych."
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Raczej upierasz siębobiwr pisze:idziesz do T-M potwierdzasz podane dane i następnie udajesz się na pocztę i wysyłasz. OK. Poddaje się...

W sumie podobne wątpliwości umieściłem w wątku t-mobile - rejestracja numeru, chociaż sam pamiętam czasy, kiedy z tak-takiem dostawało się od razu zaadresowaną do warszawki kopertę z formularzem rejestracyjnym - nikt nie wnikał, czy Ty to Ty. (W sumie - jaki sens rejestrować telefon na lipne dane...)
ps.: Liczyłem, że ahmed podzieli się tu z nami relacją, jak mu poszło w salonie z rejestracją numeru - wieść gminna niesie, że salony robią problemy w ramach polityki grania na czas przez dojcz-mobila wobec klientów podejrzanych

Dokładnie tak jest. A po co w reg. jest kasowanie danych przy przechodzeniu z abo. na pre-paid? Do tego dochodzi ślamazarna procedura rejestracji...salony robią problemy w ramach polityki grania na czas przez dojcz-mobila wobec klientów podejrzanycho zamiar ucieczki...
Zapraszam w niedziele o 10 tej do galerii baltyckiej będę rejestrował numer na miejscu. Poczekam aż wklepie do systemu, dopiero wyjdę. Odezwę się.
Poczekam aż zarejestrują - potem do nju za 39zł z 2GB, żadnych cyrografów na 24 mce.
Poczekam aż zarejestrują - potem do nju za 39zł z 2GB, żadnych cyrografów na 24 mce.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2014, 08:59 przez ahmed, łącznie zmieniany 1 raz.
WCZORAJ ZAREJESTROWAŁEM 4 NUMERY W SALONIE. OD RAZU DO SYSSEMU TM, BEZ KONIECZNOŚCI OCZEKIWANIA 3-14 dni.
INFO przekazuję zgodnie z obietnicą, problemy były bo nie przemieliło jeszcze z abo na kartę i numery były zablokowane, ale dzięki temu wprowadziły do systemu bezpośrednio. Standardowo wklepują do innego systemu i wysyłają to do W-wy.
JUMP XS dla fanów - tylko dla nowych lub przenoszacych.
INFO przekazuję zgodnie z obietnicą, problemy były bo nie przemieliło jeszcze z abo na kartę i numery były zablokowane, ale dzięki temu wprowadziły do systemu bezpośrednio. Standardowo wklepują do innego systemu i wysyłają to do W-wy.
JUMP XS dla fanów - tylko dla nowych lub przenoszacych.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2014, 09:21 przez ahmed, łącznie zmieniany 2 razy.
Słuchajcie mojej historii, bo jest tragikomiczna...
Wypowiedziałąm umowę po liście o podwyżce od TMobile (z przeniesieniem numeru na kartę), potem seria telefonów od nich, negocjacje, w końcu i po otrzymaniu korzystnej oferty zawarłam aneks na 24 miesiące, a tamto wypowiedzenie umowy zostało anulowane (na co mam potwierdzenie przesłane pocztą). Jeszcze po małym zamieszaniu z datą końca umowy mam to na piśmie, że obowiązuje mnie teraz umowa od 25.08.2014 przez 24 miesiące. Taryfa Jump XS, bez telefonu, no limit i 250MB.
I teraz uwaga - wczoraj dostaję sms, że mój numer przeszedł na tak taka na kartę!!! Potem seria smsów o taryfach itp. Środków na koncie na start nie mam oczywiście, więc połączenia wychodzące zablokowane. Na BOA też. Zadzwoniłam od razu z tel. męża, Pani w ogóle nie mogła wejść w moje konto i dane (no bo to tel. na kartę), w końcu się jej jakoś udało i przez 10 min. analizowała sytuację, sama nie mogąc dojść jak to się mogło stać. Przekazała sprawę do działu technicznego, mają w ciągu 5 dni przywrócić mi nr z powrotem do abonamentu.
A co w międzyczasie? Żeby dzwonić, muszę doładować konto. Poradziła mi doładować minimalną kwotą, a potem ubiegać się na rabat tej kwoty przy abonamencie, bo to oni namieszali. Doładowałam za 10zł i zamierzam korzystać minimalnie do wyjaśnienia sprawy, ale gdybym akurat miała dużo dzwonić (w końcu mam teoretycznie abonament nolimit, no nie?) i wydzwoniła jakąś kwotę typu 200zł, ciekawe czy by mi zwrócili? Zastanawiam się też, co z fakturą, powinna właśnie teraz przyjść, tak sami anulowali zawarty miesiąc temu aneks? Na IBOA zalogować się nie da, żeby cokolwiek sprawdzić...
Miałam dostać sms z potwierdzeniem, że sprawa jest w dziale technicznym i numerem zgłoszenia, ale nic takiego od wczoraj nie przyszło
Może ktoś wie i mi poradzi:
- czemu nie działa mi BOA z tego numeru (czy na kartę jest jakieś inne BOA)?
- nie mogę też wysyłać smsów (usługa niedostępna). czy trzeba to jakoś aktywować czy jak?
Wypowiedziałąm umowę po liście o podwyżce od TMobile (z przeniesieniem numeru na kartę), potem seria telefonów od nich, negocjacje, w końcu i po otrzymaniu korzystnej oferty zawarłam aneks na 24 miesiące, a tamto wypowiedzenie umowy zostało anulowane (na co mam potwierdzenie przesłane pocztą). Jeszcze po małym zamieszaniu z datą końca umowy mam to na piśmie, że obowiązuje mnie teraz umowa od 25.08.2014 przez 24 miesiące. Taryfa Jump XS, bez telefonu, no limit i 250MB.
I teraz uwaga - wczoraj dostaję sms, że mój numer przeszedł na tak taka na kartę!!! Potem seria smsów o taryfach itp. Środków na koncie na start nie mam oczywiście, więc połączenia wychodzące zablokowane. Na BOA też. Zadzwoniłam od razu z tel. męża, Pani w ogóle nie mogła wejść w moje konto i dane (no bo to tel. na kartę), w końcu się jej jakoś udało i przez 10 min. analizowała sytuację, sama nie mogąc dojść jak to się mogło stać. Przekazała sprawę do działu technicznego, mają w ciągu 5 dni przywrócić mi nr z powrotem do abonamentu.
A co w międzyczasie? Żeby dzwonić, muszę doładować konto. Poradziła mi doładować minimalną kwotą, a potem ubiegać się na rabat tej kwoty przy abonamencie, bo to oni namieszali. Doładowałam za 10zł i zamierzam korzystać minimalnie do wyjaśnienia sprawy, ale gdybym akurat miała dużo dzwonić (w końcu mam teoretycznie abonament nolimit, no nie?) i wydzwoniła jakąś kwotę typu 200zł, ciekawe czy by mi zwrócili? Zastanawiam się też, co z fakturą, powinna właśnie teraz przyjść, tak sami anulowali zawarty miesiąc temu aneks? Na IBOA zalogować się nie da, żeby cokolwiek sprawdzić...
Miałam dostać sms z potwierdzeniem, że sprawa jest w dziale technicznym i numerem zgłoszenia, ale nic takiego od wczoraj nie przyszło

Może ktoś wie i mi poradzi:
- czemu nie działa mi BOA z tego numeru (czy na kartę jest jakieś inne BOA)?
- nie mogę też wysyłać smsów (usługa niedostępna). czy trzeba to jakoś aktywować czy jak?
[quote="aslishan"][/quote]
smsy - trzeba przywrócić najlepiej w salonie - z poziomu itaktak.pl nie przywrócisz.
jump XS (dla fanów) nie jest dostepna dla nas (bedących w TM) - pisałem post wyżej, też chciałem przenieść tymczasowo na przeczekanie. Musiał się konsultant pomylić. Jak się nie boisz weź na 24 jmp S lub M, jak przywrócą Cię do abo dostaniesz 5pln więcej, pozdrawiam
smsy - trzeba przywrócić najlepiej w salonie - z poziomu itaktak.pl nie przywrócisz.
jump XS (dla fanów) nie jest dostepna dla nas (bedących w TM) - pisałem post wyżej, też chciałem przenieść tymczasowo na przeczekanie. Musiał się konsultant pomylić. Jak się nie boisz weź na 24 jmp S lub M, jak przywrócą Cię do abo dostaniesz 5pln więcej, pozdrawiam
Taryfę Jump XS mam na pewno, mam aneks do umowy i 3 potwierdzenia na piśmie, że taka umowa została zawarta i jest to tam wyraźnie napisane. Przez miesiąc działało, a teraz nie mam już nic, tylko TAK TAK. Musieli jednak nie wycofac do końca mojego wypowiedzenia umowy z przejściem na kartę, gdzieś tam u nich w systemie widocznie nie zostało to anulowane.
Do salonu żadnego się nie wybiorę, bo nie ma go w mojej miejscowości, a ja za parę dni mam termin porodu. Pozostaje mi obejść się bez smsów na razie i liczyć, że sprawa się szybko wyjaśni i przywrócą mnie do starych zasad.
Do salonu żadnego się nie wybiorę, bo nie ma go w mojej miejscowości, a ja za parę dni mam termin porodu. Pozostaje mi obejść się bez smsów na razie i liczyć, że sprawa się szybko wyjaśni i przywrócą mnie do starych zasad.
Którego dnia konkretnie skończyła Ci się umowa i przenieśli Cię na kartę pre-paid?ahmed pisze:problemy były bo nie przemieliło jeszcze z abo na kartę i numery były zablokowane
pół niedzieli reanimowałem 4 karty (sobota zakończenie umów), w nocy z 20 na 21 przeszły na kartę. żeby zadziałał zasięg: albo wyłaczałem tel. albo wyjmowałem kartę, w 2 przypadkach trzeba było zmienić operatora (ustawienia-operator-wybierz ręcznie np. orange-potem wył. tel i potem znowu na TM. potem nawiązałem połaczenie żżarło z tych 2,99zł. potem doładowałem 10zł, potem znowu nawiązałem połączenie żeby móc aktywować ten fenomenalny pakiet jump do wszytkich. ale..... kod z gwiazdkami nie zadziałał, TAK na 417 nie zawsze, musiałem logować się na boa, tam na szczęscie przełaczało na bou (itaktak.pl)..
istny cyrk.
co ciekawe w jednym przypadku zablokowali sms-y (w abo działały).
ogólnie - migracja z abo na kartę i odwr. to masakra, zawsze są kłopoty....
w salonie chcieli mnie odzyskać proponując tel. po 700-900zł gdzie na www są po 100-200zł
niestety ci ci dostali list nie są mile widziani u niemca, idę teraz do francuza ale tam też kiedyś nie było lekko.....
Acha Pani w salonie powiedziała, że wszyscy co przychodzą "po liście" mają problemy z rejestracją....blokadę na poprzedniego właściciela, czyli na siebie (za czasów abonamentu).
Gdybym ni był upierdliwy - już chcieli mnie odesłać.
istny cyrk.
co ciekawe w jednym przypadku zablokowali sms-y (w abo działały).
ogólnie - migracja z abo na kartę i odwr. to masakra, zawsze są kłopoty....
w salonie chcieli mnie odzyskać proponując tel. po 700-900zł gdzie na www są po 100-200zł
niestety ci ci dostali list nie są mile widziani u niemca, idę teraz do francuza ale tam też kiedyś nie było lekko.....
Acha Pani w salonie powiedziała, że wszyscy co przychodzą "po liście" mają problemy z rejestracją....blokadę na poprzedniego właściciela, czyli na siebie (za czasów abonamentu).
Gdybym ni był upierdliwy - już chcieli mnie odesłać.
Ciekawe czy to tylko efekt bałaganu i fatalnie działającego systemu, czy celowo podsycane wrażenie — by w przyszłości ludzie zastanowili się trzy razy czy na pewno preferują problemy z migracją nad płacenie piątkę więcej…
...nie lepiej iść od razu do konkurencji niż pakować się w kłopoty idąc do dojcze-mobile?...datumplane pisze:by w przyszłości ludzie zastanowili się trzy razy czy ...

[ Dodano: 2014-09-22, 22:14 ]
Cóż - jeśli dojcze-mobile "przegnie" z tym więcej niż owe "14 dni", to trzeba będzie zrezygnować z dotychczasowego numeru. (Jak to było powiedziane w pewnym znanym dawno temu filmie: "W imię zasad, [piiik!]"ahmed pisze:Pani w salonie powiedziała, że wszyscy co przychodzą "po liście" mają problemy z rejestracją....blokadę na poprzedniego właściciela, czyli na siebie (za czasów abonamentu).

(Mam na taką okoliczność już przygotowany dość łatwy numer w nju. Mnie czeka przejście na kartę w najbliższą soboto-niedzielę - zobaczymy...)
mam juz nr w prepaidzie, teraz rejestracja,
czy ktos z was rejestrowal karte przez BOU pod adresem www.itaktak.pl w zakladce kontakt jest opcja "chce zarejestrowac moja karte", udalo sie komus tą droga ? co im doslac w zalaczniku poza skanem formularza ?
ile trwa rejestracja ? i jak sie zorientowac ze jestem/bede juz zarejestrowany ?
pozdr
czy ktos z was rejestrowal karte przez BOU pod adresem www.itaktak.pl w zakladce kontakt jest opcja "chce zarejestrowac moja karte", udalo sie komus tą droga ? co im doslac w zalaczniku poza skanem formularza ?
ile trwa rejestracja ? i jak sie zorientowac ze jestem/bede juz zarejestrowany ?
pozdr
Życzę Ci, aby wszystko było ok, ale mój znajomy przeszedł do Play, na początku było ok, w jego miejscu zamieszkania był dobry zasięg ale z czasem zaczęły się problemy, a w pracy (centrum Poznania) nie było w ogóle zasięgu. Tak więc Play cały czas ma mniejsze lub większe problemy z zasięgiem. Może w twoim przypadku będzie ok, rozumiem, że cenowo dużo zyskałeś? Ja za niedługi czas będę mógł zadecydować i być może z T-M wrócę do Orange, czego mi obecnie brakuje w taryfach Jump? Większego pakietu internetowego 

.......---> Nokia N95 8GB -> SPV M650 -> Samsung Omnia 2 -> HTC HD2 -> iPhone 4S 16 GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5S 16GB -> iPhone 6 Plus 64 GB -> iPhone 7 Plus 128 GB -> iPhone 8 Plus 64 GB