• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #750872  autor: kkg
 23 wrz 2014, 01:00
Witajcie,

właśnie zbliża się u mnie moment przedłużenia umowy w T-mobile. Nie wiem za bardzo, jaką wybrać taryfę i czy wziąć ofertę z telefonem, czy bez.

Przy przedłużaniu umowy przez internet mam takie propozycje (JUMP! na 24m-ce):

BEZ TELEFONU:
- 44,99zł - internet 250MB
Z TELEFONEM:
- 49,99zł - internet 250MB
oprócz tego droższe
BEZ TELEFONU:
- 54,99zł - internet 0,5GB + 0,5godz. roamingu w UE
- 64,99zł - internet 1GB + 1godz. roamingu w UE
Z TELEFONEM:
- 69,99zł - internet 0,5GB + 0,5godz. roamingu w UE
- 99,99zł - internet 1GB + 1godz. roamingu w UE
Do tej pory nigdy nie miałem smartfona i nie ukrywam, że trochę obawiam się tego rodzaju telefonu z tego względu, że gdy kiedyś korzystałem z takiego przez tydzień, było to dla mnie dosyć mocno upierdliwe. W związku z tym, że jestem osobą niedosłyszącą, piszę dużo smsów, co na dotykowym ekranie idzie mi baaardzo kiepsko. Do tej pory zawsze miałem tylko i wyłącznie klasyczne modele telefonów (aktualnie Sony Ericsson K770i). Ten smartfon to była Nokia Lumia 620 i w sumie całkiem ciekawa zabawka, ale na tamten czas zupełnie mi nie podpasowała (w sumie nadal bym wolał coś ze zwykłą klawiaturą, ale nie ma praktycznie żadnego wyboru...). Szczególnie podobała mi się w niej natomiast nawigacja GPS, bardzo fajna rzecz.

Jeśli chodzi o wybór telefonu w tej ofercie za 49,99zł to mam do wyboru, m.in. Nokia Lumia 635 za 100zł. Czy opłaca się w ogóle brać ten telefon, czy może lepiej wziąć najtańszy abonament i dokupić, jakiś telefon oddzielnie? Z tego co widziałem na allegro to ta Nokia chodzi po ok. 500zł.

Nie będę ukrywał, że obawiam się także brandingu T-mobile, ponieważ gdy poprzednio przedłużałem umowę, to wziąłem wtedy telefon Samsung Solid B2710 i to był mój najgorszy zakup, jaki kiedykolwiek poczyniłem. Telefon ciągle się restartował, a wysłanie na nim smsa (żeby nie wyłączył się w międzyczasie) to był cud...

Bardzo Was proszę o porady i odpowiedzi
Z góry dziękuję
Pozdrawiam! ;)

@EDIT
Mam jeszcze do wyboru Nokia Lumia 520 za 60zł.

#750967  autor: i.slepy
 23 wrz 2014, 14:30
mysle, ze do smartfona sie przyzwyczaisz. Kazdy sie kiedys przesiadal :) Co do samego tematu, to polecam zadac pytanie w tym temacie:

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 965#750965

masz tam wszystko o przedluzaniu umowy w TM.

Pozdrawiam

#751688  autor: kkg
 25 wrz 2014, 23:36
Oki, dzięki za propozycję, zadałem tam swoje pytanie, ale tam chyba kiepsko z wstrzeleniem się w odpowiedź ;)

A może ktoś jeszcze udzieli się tutaj? ;)

Pozdrawiam!

#751718  autor: laskowiaczek
 26 wrz 2014, 08:45
Przejdź się jeszcze do salonu T-Mobile i tam zapytaj bo może będzie dla Ciebie specjalna oferta przygotowana czyli w moim przypadku:
-jump s
-ubezpieczenie
- telefon wg tego cennika
Kod: Zaznacz cały
http://i61.tinypic.com/wbvqzd.jpg
czyli 54,99 na 24 miesiące

#751821  autor: thonka
 26 wrz 2014, 16:12
temat zamykam, odpowiedni temat dot. przedłużeń jest już na forum.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet