• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #750635  autor: marys888
 21 wrz 2014, 21:32
Posiadam ofertę abonamentową Smart Plan.
Planuję krótki wyjazd do USA.
Podpowiedzcie proszę czy mogę do mojego abonamentu dokupić jakąś usługę która pozwoli obniżyć koszty mogących pojawić się połączeń przychodzących?

#750683  autor: muddy
 22 wrz 2014, 10:00
Hm, niewiele da się zrobić. Standardowa cena za minutę przychodzącą to 3,13zł.
Możesz włączyć usługę "Jak w kraju": przez 72 godziny od włączenia za minutę wychodzącą i przychodzącą zapłacisz kwotę równą kwocie minuty połączenia poza abonamentem (albo 29gr, jeśli korzystasz z oferty no limit), przy czym minuty te nie są odliczane od pakietu abonamentowego, tylko doliczane do rachunku. Dla USA i Kanady usługa kosztuje 47zł, jeśli więc planujesz rozmawiać więcej niż kilkanaście minut w ciągu 3 dni to się to opłaca:

http://www.orange.pl/binaries/o/map/ak/ ... ugami.html

Inna opcja: jeśli wystarczy Ci "zasięg" tylko tam, gdzie masz WiFi (np. w hotelu) i masz smartfona albo komputer, to załóż sobie jakieś konto VoIP z polskim numerem (np. w halonet.pl - numer stacjonarny za 1 zł na rok) i przekieruj połączenia przychodzące z komórki na ten numer stacjonarny. Będziesz płacić za każde połączenie przychodzące tyle, co za połączenie na numer stacjonarny w Polsce, a odbierać przez VoIP w jakimś programie na komputerze albo na telefonie komórkowym (wymagany smartfon!). Tylko uwaga - standardowo w Orange nie ma możliwości przekierowania rozmowy, konieczne jest włączenie takiej usługi (za darmo).

MM

#750729  autor: vh
 22 wrz 2014, 14:20
3,13 zł? Oh, mother! Ja w 2010 roku w Play płaciłem 1 zł/min odebranej rozmowy.

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b

#751027  autor: marys888
 23 wrz 2014, 18:38
czyli raczej unikać rozmów :(

#751472  autor: Orange Ekspert
 25 wrz 2014, 11:59
Polecam usługę, o której wspomniał @muddy. Dzięki usłudze stawki za połączenia przychodzące i wychodzące głosowe i SMS-y w roamingu do krajów w poszczególnych strefach obniżone są do poziomu opłat za połączenia wychodzące obowiązujących poza kwotą abonamentu w kraju.

Pozdrawiam
Tomek