get pisze:Telefunken ? ta firma ma z Niemieckim tylko wspólną nazwę...
Wygoogluj zamiast głupoty pisać

To w pełni Niemiecka firma, inna sprawa że telefony są produkowane w chinach (jeżeli o to tobie chodziło) ale teraz wszystko tam jest produkowane.
sebusy pisze:Ale wracam do cytatu - to bardzo ciekawe info - podaj proszę dokładne dane z info o telefonie, jaki system dokładnie, może coś o nakładkach i innych rzeczach. Jakbyś pochodził po ustawieniach to może znalazłbyś czy jest ustawienie, które wł/wył funkcje dzwonienia alarmu przy wyłączonym Androidzie i gdzie ono się znajduje - bardzo mnie to interesuje
Android 4.2.2
Nie wiem jak w tym systemie sprawdzić jaką ma nakładkę bo to mój pierwszy smartfon i mam go od kilku dni. Widzę tutaj wersje jądra, pasma podstawowego, numer kompilacji czy custom build version ale nie wiem czy to coś da tobie, nie wiem czy o to tobie chodzi ;P
Z ciekawszych opcji mam tutaj też np włączanie i wyłączanie się telefonu (ustalanie godzin) np ustawiam że telefon wyłącza się codziennie o 0:00 a włącza o 7:00 - nie wiem czy każdy android tak ma. Z tym że budzik budzi nawet gdy jest wyłączony to nie mogę znaleźć tego w opcjach, ale rzeczywiście to prawda. Wyłączyłem telefon a budzik dzwonił

Co ciekawe - jak dzwonił budzik to przesuwałem przycisk budzika w prawo i telefon zaczął się włączać. Mogłem też przesunąć w dwie inne opcje.
Wygląda więc na to, że jest to dosyć mocno zmodyfikowany android