• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #743652  autor: piotrek.gk
 26 sie 2014, 08:43
Witam

W regulainie sieci redbullmobile jest ciekawye zastrzeżenie:
" W ramach niniejszej oferty promocyjnej zakazane jest wykorzystanie telefonu komórkowego jako modem podłączony do komputera (tzw. tethering). W przypadku wykrycia takiego działania przez Operatora, Operator zastrzega sobie prawo do nieodwołalnego wyłaczenia Abonentowi pakietu danych "Smartfon""

Czy ktoś z Was używa telefonu jako modem i ma z tym jakiś problem, czy operator faktycznie zwraca na to uwagę?

#743750  autor: Kryniczanin
 26 sie 2014, 16:05
Martwy zapis.

#743779  autor: piotrek.gk
 26 sie 2014, 17:20
Mam taką nadzieje, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że wyłaczają mi neta tylko dlatego, że przeglądam go na komputerze a nie przez komórkę.

#743787  autor: ?T
 26 sie 2014, 18:07
Ktoś kiedyś mi tak opowiedział:
Dawno temu było tak, że telefony używały stron mobilnych, m.cośtamcośtam.pl etc.
Taka strona jest z reguły lżejszą wersją tego samego, co cośtamcośtam.pl bez tego m. na początku, w związku z tym potrzeba mniej danych, mniej obciążyć sieć itp. To było w czasach, gdy pakiety miały pojedyncze MB, a nie GB, ale dlaczego takie zapisy były i dalej są, to nie wiem, może chodzi o to, żeby wymusić ten lżejszy ruch?

#744076  autor: romek
 27 sie 2014, 15:27
gdzieś na necie czytałem interpretacje rzecznika Play, że zakaz dotyczy jedynie podłączania telefonu do komputera przez kabel USB, natomiast udostępniania internetu przez WIFI czy bluetooth to nie dotyczy - chodzi pewnie o darmowe youtube

http://komorkomania.pl/2011/02/22/route ... minem-play

#744088  autor: piotrek.gk
 27 sie 2014, 15:54
A ja jestem ciekawy, w jaki sposób oni chcą sprawdzić jaką technologią telefon jest podłączony do komputerem