• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #740687  autor: data17
 15 sie 2014, 13:07
Mam umowe z orange do 4.10 okres rozliczeniowy rozpoczyna sie 24 kazdego miesiaca. I teraz zeby juz mi tej umowy automatycznie nie przedluzyli o kolejny miesiac to juz musze pisac rezygancje? Bo ostatni pelny bedzie od 24.08 - 24.09. Jak mysliscie?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2014, 16:10 przez data17, łącznie zmieniany 1 raz.

#740691  autor: Micho
 15 sie 2014, 13:19
Skoro masz okres rozl. do 24 to umowę zakończysz 24.10

#740702  autor: kamcok
 15 sie 2014, 14:37
Pamiętaj, że obowiązuje Cię okres wypowiedzenia trwający co najmniej jeden, pełen okres rozliczeniowy następujący po dacie wpłynięcia rezygnacji do Orange (odłączenie od sieci następuje z końcem kolejnego okresu rozliczeniowego, następującego po zarejestrowaniu pisma z rezygnacją).

Powinieneś złożyć pismo przed 24.09 inaczej przejdzie na czas nieokreślony

#741252  autor: data17
 17 sie 2014, 20:21
do salonu nie chce mi sie isc szkoda sie z nimi użerać. wyśle mailem i tyle

#741301  autor: Sig
 17 sie 2014, 23:09
Co za pokolenie nam rośnie... Wszystko "mailem" nawet jak się nie da. Tak bez zastanowienia, bez zasięgnięcia informacji itd. No, ale to nie mój czas i nie moje (potencjalne) nerwy.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#741714  autor: Orange Ekspert
 19 sie 2014, 15:35
Wypowiedzenie umowy możesz złożyć w salonie Orange z zachowaniem okresu wypowiedzenia (jeden okres rozliczeniowy). Z jakiej obecnie oferty korzystasz i z czego wynika Twoja decyzja?

#741844  autor: data17
 19 sie 2014, 23:25
@Calm7 umowa była zawierana przez telefon
@Sig a co cię to tak dziwi? Mamy XXI w a nie średniowiecze, mamy się rozwiajać a nie cofać powinno się coraz więcej rzeczy załatwiać przez internet.
Po prostu mam nieprzyjemne doświadczenia z chodzeniem do salonu i tyle. Rok temu to przechodziłem. Umowa jeśli nie była zawierana w salonie to oni nic nie mogą mają związane ręcę. Zresztą może nawet im się nie dziwie bo nie dostali prowizji za podpisanie tej umowy to dlaczego mieliby zajmować się takim klientem?
W partnerskim nic nie mogą, trzeba jechać 25km do najbliższego firmowego salonu i stać tam parę godzin bo kolejki są mega długie i nie ma nawet gdzie usiąść i poczekać w spokoju. Wszystko cacy jak się popisuje umowe wtedy i przez internet można i przez telefon, a jak chce się zrezyngowac de fakto po ZAKOŃCZENIU umowy z której się wywizało to zawsze schody...
Panie Eskpercie mam smart mix, a wcześniej przez wiele lat abonament,a dlaczego taka dezycja? Po prostu doszedłem do wniosku, że osoby mające telefon na kartę mają lepiej. Dostają co jakis czas bonusy podwojenie doładowania albo o ileś tam %. Do tego co jakiś czas fajna promocja np ta ostatnia 6GB na całe wakacje za 6zł. Po prostu ja od dawna kupuję telefon na wolnym rynku i nie musze czekać 2-3lat aż mi się umowa skończy tylko kiedy mam ochotę lub kaprys. Do tego korzystam głównie z internetu w telefonie. Wiec do szczęścia potrzebny mi tylko dobry pakiet internetowy. Nie potrzebuje zadnych no limitow na rozmowy czy smsy.
Druga sprawa, ze umowa jest na ojca, a on przeniosł głowny numer do konkurencji. A jako ze jestem studentem i nie mam stalych dochodow wiem post-paid nie jest dla mnie. Skoro uwolnilem sie od posiadania telefonu co 2-3 lata to chce tez miec wolnosc jesli chodzi o wybor taryfy a nie byc zwiazany do stalych stawek czesto po pol roku juz nieatrakcyjnych. Zreszta byc mozne jesli bede mial stale dochody to pomysle o abonamencie bo wiadomo ze wygodniej, ale teraz nie. Tym bardziej ze czytam telepolis i jestem na biezaco z promocjami wiec dla mnie wstukanie jakiegos kodu zeby miec pakiet to nie problem.
Mysle ze to jest wystarczajace uzasadnienie ;)

#742568  autor: Orange Ekspert
 22 sie 2014, 15:20
Zakres obsługi w salonie Orange w żaden sposób nie zależy od tego, w jaki sposób kupiłeś usługę. Wypowiedzenie możesz złożyć w dowolnym salonie Orange.

#742573  autor: Liquid
 22 sie 2014, 15:43
Lub wysłać pisemnie, poleconym, najlepiej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

#742818  autor: data17
 23 sie 2014, 15:14
A może mi ktoś powiedzieć co ma zawierać taki list ?
imię nazwisko
Adres
nr abonamenta
trzeba podawać kod abonencki?
no i podpis tyle?

[ Dodano: 2014-08-26, 15:16 ]
Dostałem takie info od orange smsem.
Obrazek

Nie za bardzo wiem o co chodzi w tym drugim smsie

#744552  autor: Tragboo
 29 sie 2014, 09:39
Musisz podpisac aneks do umowy o przejscie na karte inaczej numer wygasnie to juz tylko w salonie gdzie jest BOK.

#747522  autor: Orange Ekspert
 09 wrz 2014, 15:25
Dokładnie tak jak napisał @Tragboo. Wypowiadając umowę numer zostanie wyłączone. Możesz też złożyć wypowiedzenie z przejściem do oferty na kartę. Takie zlecenie zrealizujesz w salonie Orange.