• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #719524  autor: krzychu.pl
 23 maja 2014, 09:42
Witam,
chciałbym się poradzić co do skomponowania jak najbardziej korzystnej oferty w programie SmartDom w wersji drugi produkt za 50% a trzeci za 1zł.
Obecnie mam telewizję z Cyfrowego Polsatu i płacę 49,90 zł
Interesuje mnie wzięcie internetu LTE oraz abonamentu telefonicznego z nielimitowanymi rozmowami tak, żeby zmieścić się w tej kwoce 76 zł za wszystkie usługi, która była na prezentacji Plusa/ Cyfrowego Polsatu.
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/plus ... 30542.html

Mam pytania:
:arrow: 1. Czy lepiej iść do salonu Plusa czy Cyfrowego Polsatu po te 2 pozostałe usługi?
:arrow: 2. Czy są jakieś benefity za zakup przez internet?
:arrow: 3. Czy dokupując internet LTE otrzymam modem - czy będzie to na własność czy użyczenie?
:arrow: 4. Czy są jakieś inne ukryte opłaty, które podrażają ten miesięczny abonament 76 zł miesięcznie (np: opłata aktywacyjna, jakieś koszty dzierżawy)
:arrow: 5. Czy zamiast tego abonamentu z nielimitowanymi rozmowami można wziąć inny abonament z pakietem minut ale jednocześnie dostając telefon?

Wszelkie inne sugestie mile widziane, gdyż strony Cyfrowego Polsatu i Plusa są mało pomocne :)

http://podtelefonem.blogspot.com/

#719531  autor: Ruben
 23 maja 2014, 10:32
Bardzo ciekawy temat a oferta Plusa i CP też wydaje się być bardzo korzystna. Też analizowałem różne wersje i jeżeli miałbym się decydować, to wybrałbym:
- TV sat 49,90 pln
- Telefon no limit komórki, SMSy, 0,5GB z telefonem za 70 pln, do zapłaty = 35 pln
- Internet ze sprzętem 20GB za 49,90 pln - do zapłaty 1pln

Czyli za 86 pln mamy tv oraz usługi komórkowe i internet 20GB a sprzęt czyli telefon i modem lub router LTE, jeżeli nie potrzebujemy można sprzedać. Umowa co prawda na 2 lata ale warunki są na tyle dobre, że można zaryzykować.

Dołączam się do pytań powyżej i dodam swoje: czy korzystając z tv sat z oferty przedłużeniowej z 5m-cami gratis ale o nominalnej cenie 49,90 pln mogę skorzystać z w/w oferty i dokupić drugą usługę za połowę ceny a trzecią za złotówkę?
 #719747  autor: Shrekus27
 24 maja 2014, 19:21
Czy przy nowym abo lub przenoszeniu numeru Plus da mi te 10 zł zniżki. Czy mi się to połączy. Chodzi mi głównie o internet.
Chciałem przenieść numer na abo i wziąć internet tylko nie wiem czy załape się na Pakiet 10 GB (49,90) czy na 15 GB (59,90). Ceny jak dla nowego. Bo to jednak jest różnica te dodatkowe 5GB. Tylko nie wiem jak to ten Plus sobie poukładał.

#721571  autor: david4nal
 01 cze 2014, 12:40
Mam obecnie TV za ok. 100 zł miesięcznie i internet za 50 zł. Umowa na internet kończy się za 4 miesiące a TV za jakiś rok. Da się to teraz jakoś w ten SmartDom ująć? :P

#739583  autor: auvi
 11 sie 2014, 20:39
Do SmartDomu trzeba mieć minimum 60 dni stażu w jednej z sieci! 60 dni telewizji CP albo 60 dni telefonu Plusa!

#739632  autor: ciekawy
 11 sie 2014, 21:49
zadajcie te pytania na plus forum, czyli na forum sieci Plus, powinni wiedzieć, tu wątpię, żeby ktoś odpowiedział na 100%

#740321  autor: Noorma
 13 sie 2014, 21:05
Witam,
z tego co czytałam na plus forum to przy trzech usługach łączna kwota nie może być niższa niż 98 złociszy

#740412  autor: auvi
 14 sie 2014, 09:28
Są dwa warianty.
4. Aby Klient otrzymał Upust promocyjny/Pakiet promocyjny na Nową Umowę II łączna opłata miesięczna za Umowę uprawniającą oraz Nową Umowę I (w przypadku Nowej Umowy I Plus Abonament/Plus Internet/Internet CP/TV miesięczne zobowiązanie po uwzględnieniu Rabatu, w przypadku Umowy uprawniającej oraz Nowej Umowy I po odliczeniu rabatu za e-fakturę/fakturę w wersji elektronicznej zgodnie zapisem § 4 pkt 3, natomiast w Przypadku Nowej Umowy I Plus Mix brane jest pod uwagę kontraktowe zobowiązanie w ofertach standardowych lub pełne minimalne kontraktowe zobowiązanie w kwocie określonej w pierwszej części kontraktu w ofertach elastycznych, bez uwzględnienia Pakietu promocyjnego), musi wynosić:
a. łącznie min. 98 zł (z VAT) w przypadku jeśli przynajmniej jedna z Umów: Nowa Umowa I Plus Abonament/Nowa Umowa II Plus Abonament/Nowa Umowa I Plus Mix/Nowa Umowa II Plus Mix jest Umową w ofercie z telefonem.
b. łącznie min. 74 zł (z VAT) w pozostałych przypadkach.
Regulamin to jeden wielki bełkot, ale jeśli komuś zależy na tej ofercie to powinien się przez niego przegryźć.
http://www.cyfrowypolsat.pl/uploaded-fi ... artdom.pdf

#740415  autor: Ruben
 14 sie 2014, 09:34
Niestety ale regulaminy mają to do siebie, że nie są pisane prostym językiem. Niestety konsultanci w salonach też za bardzo nie znają oferty i wcześniej też wprowadzili mnie w błąd.
W tym przypadku sprawa wygląda tak, że jeżeli bierzesz umowę z telefonem, to kwota do zapłaty (po rabatach) nie może być mniejsza niż 98pln.
W przypadku umowy bez telefonu łączna kwota nie może być mniejsza niż 74pln.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2014, 09:45 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#740416  autor: auvi
 14 sie 2014, 09:43
Tzn. trzy usługi to zawsze będzie >=98 zł?
Z reklam i stron internetowych zrozumiałem, że niecałe 50 zł za tv + 30 zł za internet + 1 zł za telefon.

#740419  autor: Ruben
 14 sie 2014, 09:53
auvi, żeby skorzystać z promocji super smartDOM, to w przypadku kiedy kupujesz ofertę z telefonem, to łączne zobowiązanie za trzy usługi (już po rabatach) nie może być mniejsze niż 98pln.
Jeżeli zdecydujesz się na ofertę only SIM, to tv za 49,90pln, telefon za 49,90 (po rabacie ~25pln), internet 49,90pln (power LTE po rabacie 1pln) = ~76pln.
Kwoty w reklamach podają najniższe czyli od 1pln ponieważ zawsze możesz wybrać wariant droższy. Umowa uprawniająca czyli ta, która musi trwać min. 60dni musi być na kwotę min. 49,90pln.

#740428  autor: auvi
 14 sie 2014, 10:18
Dzięki za wyjaśnienie. :)
Czyli jednak w rozliczeniu dwuletnim kwota nie wyszłaby niższa niż to co zamówiłem w kablówce + oddzielnie to co płacę za telefon, o czym pisałem w innym wątku.

#740441  autor: Ruben
 14 sie 2014, 10:53
auvi, jeżeli jesteś zadowolony z kablówki, to nie zmieniałbym tego na internet bezprzewodowy nawet jeżeli wychodziłoby to trochę taniej.
Przenosząc numer abonamentowy do Plusa można otrzymać abonament 6m-cy gratis, internet 3m-ce gratis, przedłużając tv w CP po wypowiedzeniu 5m-cy gratis więc sumarycznie może i wyszłoby taniej ale tak jak pisałem nie zastępowałbym internetu z kablówki bezprzewodowym.

#740450  autor: auvi
 14 sie 2014, 11:29
Cyfrowy Polsat wypiął się na mnie, bo wypowiedzenie weszło w życie i... wyzerował mi się staż 60 dni uprawniający do SmartDomu (żenada...), o czym pisałem w innym wątku.
Dlatego kablówka już zamówiona z terminem instalacji na dzisiaj.