• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #736645  autor: ciekawy
 31 lip 2014, 21:59
mam pytanie do tych, którzy są już w RBM,
jak długo trwały formalności od złożenia zamówienia przez stronę netową RBM aż do przyjazdu kuriera z umową zanim przeszliście do RBM ?
Ostatnio zmieniony 19 sie 2014, 23:51 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#736744  autor: L
 01 sie 2014, 10:11
formularz na stronie wypełniłem we wtorek 29.07
kurier przyjechał w czwartek 31.07
numer przeniesiony ? ? ? ?

#736812  autor: ciekawy
 01 sie 2014, 13:31
nie wiem czy przeniesiony, sam się zastanawiam nad przejściem do RBM i dlatego mnie ciekawi ile to trwa,

jak masz karte sim to pewnie po jej aktywacji powinieneś mieć numer na tym simie od kolejnego dnia najpóźniej od włożenia do telefonu, a jak tak nie jest to mnie popraw,

jakie kopie dokumenów dałeś kurierowi ?
wystarczył sam dowód ?

#736994  autor: KC-KARLOS
 01 sie 2014, 21:31
ciekawy, jeśli to MNP szczególnie bez fona - tylko dowód wystarczy / ewentualnie skan dowodu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#737013  autor: user_delete21
 01 sie 2014, 22:20
W PLAY nawet MNP z telefonem można robić na sam dowód. Być może mają jakieś dodatkowe wymagania w przypadku dużego abonamentu i dużej wartości telefonu, ale normalnie nie wymagają nic ponad dowód osobisty.

#737038  autor: ciekawy
 01 sie 2014, 23:12
Karlos20 pisze:ciekawy, jeśli to MNP szczególnie bez fona - tylko dowód wystarczy / ewentualnie skan dowodu.
o,to dobre, skan dowodu na adres e sklepu czy na jaki adres się wysyła ?

i potem kurierowi tylko się podpisuje umowe bez dawania kopi dowodu ?

#737141  autor: pakierhakierxd
 02 sie 2014, 12:14
Ciekawe czy mi by dali abonament bez telefonu na dowód :P ,obecnie mam ale na mamę z Xboxem ale jak będę przedłużał to chyba już bez,mama pokazywała tylko dowód ale ja to jestem uczniem i pracuję tylko na umowę zlecenie ;p ,więc nie wiadomo czy mi by dali .

Obecnie to nawet chyba cesji nie mogę zrobić.

Jakby można było Rbma wziąc tylko na dowód to może i przy skończeniu umowy bym zrobił cesję na siebie a wtedy bym mógł przejśc do W3 a potem Rbm (po prostu nie chcę mamy ciągać 2x).

Pozdrawiam :)

#737249  autor: ciekawy
 02 sie 2014, 20:15
pakierhakierxd, opcja tylko sim to nieduże ryzyko, nie zdziwiłbym się gdyby dali tylko na dowód, a jak z tym jest to się wypowiedzcie czy przy tylko sim RBM wystarczy tylko pokazać kurierowi dowód,podpisać umowe i wszystko załatwione ?

mama pokazywała tylko dowód na nową aktywacje w Red Bull Mobile czy na przedłużenie umowy ? bo to różnica

#737261  autor: KC-KARLOS
 02 sie 2014, 21:19
ciekawy, Na nową umowę prędzej; przy przedłużeniu nic nie trzeba przedstawiać, bo klient jest WIARYGODNY (no chyba że w salonie Play dla weryfikacji).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#737277  autor: ciekawy
 02 sie 2014, 21:59
w salonie każdej sieci trzeba pokazać dowód dla weryfikacji,

a na jaki adres wysyła się elektroniczną wersje dowodu osobistego żeby nie trzeba było dawać kurierowi kopi dowodu ?

#737297  autor: macc
 02 sie 2014, 23:13
Witam,

Dziękuję za nadesłaną wiadomość.

W odpowiedzi na przesłane zapytanie uprzejmie informuję, że Klient nie ma obowiązku przekazywać kurierowi ksero dowodu osobistego.

Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne.

Pozdrawiam,

A G
Doradca klienta Njumobile

#737300  autor: ciekawy
 02 sie 2014, 23:33
no to tak jest w nju, a w RBM też wystarczy dowód ?

#737406  autor: Rysiob
 03 sie 2014, 14:16
Kurierowi okazujesz do porównania danych dowód osobisty, w przypadku ofert dla studentów, dołączasz skan legitymacji studenckiej (np. Play Online dla studentów). W Play przy abonamentach >90 zł musisz im wyslać na podanego maila skan faktur z potwierdzeniem zapłaty za 3 ostatnie miesiące na łącznie 115 zł rachunku za abonament tel.