• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #736349  autor: piotrek.gk
 30 lip 2014, 22:11
Witam
Z racji tego, że T-mobile zafundował nam zorganizowaną akcję "daj piątaka" postanowiłem się z tą siecią rozstać. Przeglądając oferty różnych operatorów chyba najbardziej mi się spodobała oferta RBM, bo za 38 zł dają no limit na wszystkie komórki i stacjonarne, no limit na sms/mms i 2 Gb internetu. Wszystko brzmi pięknie tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Czy ktoś może wie jak w praktyce wygląda ten ich internet, czyli jakie są prędkości na nadajnikach P4 i operatorów roamingowych?
Ostatnio zmieniony 19 sie 2014, 23:37 przez piotrek.gk, łącznie zmieniany 1 raz.

#736351  autor: xander21
 30 lip 2014, 22:18
Nadajniki tak jak Play, czyli T mobile i własne. Co do prędkości to nie mam pojęcia. Ale ja w VM na nadajniku t mobile mam max prędkość w hsdpa prawie 6mb/s. W lepszej technologi hspa+ i lte to napewno dużo dużo szybciej.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2014, 22:31 przez xander21, łącznie zmieniany 1 raz.

#736354  autor: KC-KARLOS
 30 lip 2014, 22:22
piotrek.gk, prędkości są następujące:
> roaming krajowy: ok 7 mbit/s download i 1 mbit/s upload
> zasięg macierzysty: tyle samo, a po włączeniu LTE: 15 mbit/s download i 5 mbit/s upload.
UWAGA: ze względów technologicznych prędkość na zasięgu własnym jest maksymalna, tyle ile da stacja, w LTE max 70 mbit/s download i 20 mbit/s upload.

Jeśli przekroczysz pakiet podstawowy 2 GB poza LTE, prędkość w każdej technologii spada do 32 kbit/s i jest darmowa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#736380  autor: piotrek.gk
 31 lip 2014, 06:00
O to właśnie chodziło - dzięki Karlos20. Nie używam LTE, bo na obecną chwilę nie mam takiej potrzeby, a te max 7 mbit/s co oferują w 3g w zupełności mi wystarczy.