• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #733409  autor: Arty
 18 lip 2014, 11:46
Witam wszystkich na początek i przechodzę do pytania...

W związku z kończąca się umowa abonamentowa skontaktował się konsultant z SUK T-mobila
Przedstawił dość ciekawa ofertę na Jump S za 49zl + telefon w cenie niższej niż oferowany gdziekolwiek czy w salonie czy w Internecie...
Ale na zapytanie dlaczego nowi klienci są traktowani lepiej niż ci obecni, bo mogą jeszcze skorzystać ze zwrotu z banku t-mobile 10x50 zl konsultant zaproponował ze tez możemy skorzystać na tylko nieznacznie zmienionych ale tez dobrych warunkach....Znam warunki dla obecnych klientów i nie są zbyt ciekawe, bo albo trzeba wziąć duży kredyt, albo 5% płatności NFC - to mnie nie interesuje... - interesuje mnie tak jak dla nowych 10x 50 pod warunkiem wpływu 1000z i jednej platnosci + faktury w terminie.

Powiedzialem ze te standardowe mnie nie interesują ze wezmę nowa umowę na 24m jeśli zapewni mi promocje w banku t-mobile podobna do tych dla nowych klientów aby odzyskać te 500zl....
Konsultant zaproponował inne warunki a mianowicie :
z mojej strony:
- zapewnienie wpływu na konto - chyba 1000zl
- terminowe opłacanie faktur za telefon
- min 1 płatność kartą
- oraz dodatkowo uruchomienie debetu do tego nowo otwartego konta ( podobno do 500zl bez opłat...)

zgodziłem się - konto otworzył od razu na miejscu -- debet kazał otworzyć pod numerem 19560 - jeśli dobrze pamiętam)

z ich strony w zamian za to będą wpłacać na konto przez 10 miesięcy po 50 zl
zadzwoniłem na ten numer ale powiedziano mi ze nie ma takiej oferty - są tylko te które już znam ...

Nie wiem teraz czy na pewno jest ta szansa na zwrot 500zl, ani gdzie to sprawdzić czy ktoś nie wprowadził mnie w błąd..... Konsultant na koniec powiedział tylko ze ze swojej strony on daje mi możliwość tego zwrotu ale trzeba samemu dopilnować warunków i pamiętać aby uruchomić ten debet.

Czy jest możliwa taka oferta której nie ma nigdzie - czy ktoś dostał podobną???
Ostatnio zmieniony 19 sie 2014, 23:07 przez Arty, łącznie zmieniany 1 raz.

#733413  autor: darek638
 18 lip 2014, 12:01
Jeżeli okaże się, że ta oferta to lipa to możesz z niej zrezygnować bo zawarta na odległość.

Nigdy więcej Play.

#733418  autor: darase
 18 lip 2014, 12:19
Na zrezygnowanie jest bodajże 10dni a w tym czasie 50zł nie wpłynie.

eCoal i nie ma problemu :-)

#733419  autor: ?T
 18 lip 2014, 12:21
No tak, ale zrezygnować można pewnie do 10 czy 14 dni od zawarcia umowy, a te 50 zł bonusowe wpłynie (o ile w ogóle) po miesiącu. Jak sprawdzałem tą ofertę kiedyś, to była tylko dla nowych klientów i to przenoszących numer oraz (ale niekoniecznie jak się później okazało) konto bankowe.

#733421  autor: Arty
 18 lip 2014, 12:25
Dokladnie na zrezygnowanie było 10 dni
w sumie oferta i tajk niezła bo sony M2 z przesyłka za 29zl z abonamentem JUMP S 49,99

Tylko jak ktoś cos obiecuje to powinien się wywiązać..
Można dotrzeć do nagrań?? - Druga sprawa ze nie chcą mi otworzyć tego debetu - bo zdolność kredytowa......!!!!
Wszystkie rozmowy są rejestrowane czy można by się powołać na nagranie - które maja oni?

#733430  autor: ?T
 18 lip 2014, 12:43
Pisemna reklamacja i może uda się coś wskórać.

#733436  autor: darase
 18 lip 2014, 13:01
Nagranie to bardzo ważna sprawa, tym sposobem złożyłem reklamację na 140zł.
Dzwoniłem do konsultanta czy już mogę korzystać z wykupionego pakietu powiedział tak a w rzeczywistości naliczyli mi za MB jak za złoto :)

Moim zdaniem powinieneś wszystko wyjaśnić przed upływem terminu wypowiedzenia.

eCoal i nie ma problemu :-)

#733467  autor: Arty
 18 lip 2014, 14:23
Przed terminem wypowiedzenia nie ma szans nawet gdyby chcieć na reklamacje maja 30 dni...
Teraz i tak nie wiadomo czy uda się to załatwić bo nie wiem czy nie celowo nie chcą uruchomić tego debetu twierdząc ze nie ma zdolności kredytowej..
A może ktoś podpowie jak uruchomić debet bez stałego udokumentowanego dochodu?

#733516  autor: thonka
 18 lip 2014, 17:33
o ile dobrze pamiętam zwrot 10x 50zł był tylko w ofertach bez urządzenia przy abonamencie za 39,99zł...
A debet 500zł uruchamiali każdemu, kto będąc klientem TM otworzył konto w TM UB.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#733554  autor: user_delete21
 18 lip 2014, 21:24
thonka pisze:A debet 500zł uruchamiali każdemu, kto będąc klientem TM otworzył konto w TM UB.
O ile dostanie pozytywną decyzję kredytową według kryteriów Alior Banku. Fakt, procedura jest mocno uproszczona -- ale jeżeli ktoś oświadczy, że nie ma dochodów (z właściwego źródła), ma śmietnik w BIKu albo komornika na głowie to rzecz jasna nie ma szans na akceptację.
Arty pisze:A może ktoś podpowie jak uruchomić debet bez stałego udokumentowanego dochodu?
Takie coś nie przejdzie ani w TMUB, ani w żadnym innym banku. Nie wolno im udzielić kredytu, jeżeli mają świadomość braku zdolności.

#742308  autor: L
 21 sie 2014, 16:17
skorzystal ktos juz z tej promocji zwrot 10x50pln
na stronie jest napisane, zeby otworzyc konto i podpisac umowe na abonament
cytuje ''Wybierz dedykowaną ofertę telekomunikacyjną''
wie ktos ktore abonamenty sie zaliczaja do tej promocji

#742357  autor: thonka
 21 sie 2014, 20:24
tylko jedna oferta - bez telefonu za 39,99zł.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet