• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 40 z 168
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 168

#728563  autor: hanna
 29 cze 2014, 12:53
Stacjonarny to przeżytek, w 80% używam neta w drodze.

#729049  autor: lluukk
 01 lip 2014, 09:53
potrzebuję uściślenia i podsumowania

ładuję batonami np. 200 GB, 30.08 wbijam kod z bonu za 15 zł i mam ważność do końca września...
i teraz najważniejsze - czy mogę takich bonów kupić sobie kilka i co miesiąc wbijać aby te 150 GB przedłużać dalej? jeśli tak to do kiedy te bony można wbijać? (jaką mają ważność?)

lluukk

#729056  autor: dan7
 01 lip 2014, 10:07
To już było w poście - do 31 sierpnia.

#729060  autor: lluukk
 01 lip 2014, 10:12
dan7 pisze:To już było w poście - do 31 sierpnia.
wybacz nie chce mi się czytać 50-ciu kilku stron, liczyłem na odpowiedź bez "dodatków"
czyli nabijanie nie ma sensu, bo bony 500 MB ważne są tylko do końca sierpnia.

lluukk

#729073  autor: dan7
 01 lip 2014, 10:16
Sorry przeczytałem batony. Batony są ważne do końca sierpnia a bony to nie wiem.

Sok przecierowy z Orange, Play, Virgin i T-Mobile

#729084  autor: lluukk
 01 lip 2014, 10:20
dan7 pisze:Sorry przeczytałem batony. Batony są ważne do końca sierpnia a bony to nie wiem.
no to ponawiam pytanie

potrzebuję uściślenia i podsumowania

ładuję batonami np. 200 GB, 30.08 wbijam kod z bonu za 15 zł i mam ważność do końca września...
i teraz najważniejsze - czy mogę takich bonów kupić sobie kilka i co miesiąc wbijać aby te 150 GB przedłużać dalej? jeśli tak to do kiedy te bony można wbijać? (jaką mają ważność?)

lluukk

#729098  autor: bolek2004
 01 lip 2014, 10:45
Można tak robić i będzie to działać, problem polega tylko na tym że w międzyczasie mogą wycofać bony ze sprzedaży. Na bonie masz datę ważności albo do końca tego roku, albo do następnego tyle że jak wycofają bony to już z nich nie skorzystasz. Było tak niedawno że nie można było zakupić bonów i potem powróciły ponownie.

#729100  autor: lluukk
 01 lip 2014, 10:52
bolek2004 pisze:Można tak robić i będzie to działać, problem polega tylko na tym że w międzyczasie mogą wycofać bony ze sprzedaży. Na bonie masz datę ważności albo do końca tego roku, albo do następnego tyle że jak wycofają bony to już z nich nie skorzystasz. Było tak niedawno że nie można było zakupić bonów i potem powróciły ponownie.
uściślijmy - piszesz jak wycofają bony to już z nich nie skorzystasz - tzn. jeśli dziś kupię 5 bonów ważnych do końca roku a oni we wrześniu je wycofają to co wtedy z bonami które mam, są przecież ważne do końca roku? przepadają? nie da się nimi zasilić konta bonusowego?

lluukk

#729103  autor: adik
 01 lip 2014, 10:59
Bony nie przedłużają czasu ważności tych 5 GB z batonów Lion,sumuje się wielkość pakietu ale niestety nie czas ważności.Czas ważności obu tych pakietów jest na dwóch różnych subkontach a nie na jednym koncie i dlatego zawsze z lionów będzie max 48h ważności,nie ma ograniczenia co do ilości wbitych kodów,możesz nawet te 200 GB mieć, tylko pytanie po co jak będziesz miał 48h na wykorzystanie tego.
Jak chcesz tani pakiet od orange to za niecałe 10 zł w OFnK ( abonament ) masz darmowy transfer przez noc.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769

#729107  autor: lluukk
 01 lip 2014, 11:05
adik pisze:Bony nie przedłużają czasu ważności tych 5 GB z batonów Lion,sumuje się wielkość pakietu ale niestety nie czas ważności.Czas ważności obu tych pakietów jest na dwóch różnych subkontach a nie na jednym koncie i dlatego zawsze z lionów będzie max 48h ważności,nie ma ograniczenia co do ilości wbitych kodów,możesz nawet te 200 GB mieć, tylko pytanie po co jak będziesz miał 48h na wykorzystanie tego.
Jak chcesz tani pakiet od orange to za niecałe 10 zł w OFnK ( abonament ) masz darmowy transfer przez noc.
hmm... tu kilka stron wcześniej pisali coś zupełnie innego... że nabijasz batonami wbijasz bon 500 MB i masz 30 dni na użycie całości GB (batony+bon)

to jak to w końcu jest?
miał ktoś nabite batonami GB i przedłużył bonem na 30 dni całość (tzn. GB z batonów + 500MB z bonu)?
Ostatnio zmieniony 01 lip 2014, 11:10 przez lluukk, łącznie zmieniany 2 razy.

lluukk

#729110  autor: adik
 01 lip 2014, 11:09
lluukk pisze:uściślijmy - piszesz jak wycofają bony to już z nich nie skorzystasz - tzn. jeśli dziś kupię 5 bonów ważnych do końca roku a oni we wrześniu je wycofają to co wtedy z bonami które mam, są przecież ważne do końca roku? przepadają? nie da się nimi zasilić konta bonusowego?
Bony będą ważne tak długo na jaki mają termin ważności,i będzie ważne nawet jak wycofają w międzyczasie te bony z sprzedaży.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769

#729112  autor: lluukk
 01 lip 2014, 11:14
czyli dobrze myślę:
-nabijam GB batonami
-kupuję kilka bonów (na tyle miesięcy ile są ważne - np. do końca roku)
-co 29 dni wbijam kod z BONU

i mam do końca roku za 15 zł miesięcznie tyle GB ile nabiję batonami

TAK czy NIE ;)

lluukk

#729113  autor: bolek2004
 01 lip 2014, 11:17
Tak przy założeniu że nie wycofają promocji z bonami bo mimo że kupisz sobie na zaś więcej bonów to jak wycofają promocje z bonami to mogą na przykład wyłączyć możliwość wysłania kodu z bonu na dany numer, czyli możliwość aktywacji bonu, więc to że masz ich kilka nie oznacza że je wykorzystasz oczywiście przy założeniu że orange zakończy tą promocję z bonami.

#729118  autor: lluukk
 01 lip 2014, 11:25
bolek2004 pisze:Tak przy założeniu że nie wycofają promocji z bonami bo mimo że kupisz sobie na zaś więcej bonów to jak wycofają promocje z bonami to mogą na przykład wyłączyć możliwość wysłania kodu z bonu na dany numer, czyli możliwość aktywacji bonu, więc to że masz ich kilka nie oznacza że je wykorzystasz oczywiście przy założeniu że orange zakończy tą promocję z bonami.
to co się dzieje z bonami jakie kupię w sierpniu z ważnością do 31.12.2014 a oni ot tak sobie np. 5 września wyłączą możliwość jego użycia ? i co kasa mi przepada ? mimo ważności bonu do końca roku? to chyba byłoby wyłudzenie ? (sprzedamy coś ważnego 6 miesięcy i za tydzień wyłączymy możliwość użycia)

lluukk

#729119  autor: szeryf
 01 lip 2014, 11:28
adik pisze:Bony nie przedłużają czasu ważności tych 5 GB z batonów Lion,sumuje się wielkość pakietu ale niestety nie czas ważności.
mylisz sie, mozna przedluzyc i bedzie dzialac.
bolek2004 pisze:Tak przy założeniu że nie wycofają promocji z bonami bo mimo że kupisz sobie na zaś więcej bonów to jak wycofają promocje z bonami to mogą na przykład wyłączyć możliwość wysłania kodu z bonu na dany numer, czyli możliwość aktywacji bonu, więc to że masz ich kilka nie oznacza że je wykorzystasz oczywiście przy założeniu że orange zakończy tą promocję z bonami.
to wtedy mozna maszerowac do Orange o zwrot kasy, oczywiscie ilosc bonow*15zl, nie stanu subkonta
lluukk pisze:to co się dzieje z bonami jakie kupię w sierpniu z ważnością do 31.12.2014 a oni ot tak sobie np. 5 września wyłączą możliwość jego użycia ?
nie zrobia tak, poprzednie bony, ktore zostaly wycofane z uzycia caly czas mozna aktywowac.

pozdrawiam,
SZ3RYF

#729121  autor: zygikuleczka
 01 lip 2014, 11:31
Tak pisane małymi, z tym, że promocja lionów obowiązuje do końca sierpnia 2014 roku. O ważność bonów byłbym spokojny.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#729123  autor: lluukk
 01 lip 2014, 11:32
to wtedy mozna maszerowac do Orange o zwrot kasy, oczywiscie ilosc bonow*15zl, nie stanu subkonta
to znaczy, że jeśli potrzebuję 35 GB w smartfonie (dual sim) do końca roku to ryzykuję tylko koszt kilku batonów - bo za bony jak coś odzyskam kasę? a jak będzie działać bon to będę je (te GB) miał do dyspozycji za 15 zł miesięcznie - tak?

lluukk

#729129  autor: bolek2004
 01 lip 2014, 11:49
No na to wychodzi, tyle że jeśli zakończyli by promocje z bonami to wiadomo reklamacje można składać i domagać się zwrotu za bony, ale nikt ci nie zagwarantuje że dostaniesz zwrot całej kasy za niewykorzystane bony bo to zależy od tego kto reklamacje będzie rozpatrywał:)
Mała szansa że zakończą promocje z bonami szybko ale trzeba mieć tego świadomość że może tak się stać.

#729136  autor: Golarz Filip
 01 lip 2014, 12:23
Uściślę od swojej strony,bo jeden wpis adika spowodował trochę zamieszania.Pisałem o tym chwilę wcześniej.Możesz sobie już dziś zrobić skarbonkę z batonów Lion- nawtykać ile się da i przedłużyć okres ważności całej zgromadzonej kwoty +30 dni bonem 500 MB.
Jest to jedno i to samo konto
Następnie kupujesz powiedzmy już dziś czy kiedy tam masz kasę powiedzmy 7 sztuk bonów 500 MB,doładowując co 30 dni kolejny bon i tym samym na 8 miesięcy masz spokój.
Gdyby się zdarzyła sytuacja,że bony wycofują ze sprzedaży,jak ktoś pisał wcześniej,nie powoduje to zaprzestania działania samej promocji ( jak to miało miejsce kilka miesięcy wstecz). Gdyby jednak skończyła się możliwość doładowania zakupionym już bonem,piszesz reklamację,że zakupiłeś X bonów a one nie działają.Skanujesz dowód zakupu ( który warto zachować wraz z kwitami doładowań ) i Orange kasę Ci zwróci a Tobie pozostaje jedynie zmartwienie,co robić dalej :)
Bony które ja zakupiłem w znacznej ilości :), mają ważność do końca 2015 roku,także jestem spokojny.

#729141  autor: lluukk
 01 lip 2014, 12:37
Golarz Filip pisze:Uściślę od swojej strony,bo jeden wpis adika spowodował trochę zamieszania.Pisałem o tym chwilę wcześniej.Możesz sobie już dziś zrobić skarbonkę z batonów Lion- nawtykać ile się da i przedłużyć okres ważności całej zgromadzonej kwoty +30 dni bonem 500 MB.
Jest to jedno i to samo konto
Następnie kupujesz powiedzmy już dziś czy kiedy tam masz kasę powiedzmy 7 sztuk bonów 500 MB,doładowując co 30 dni kolejny bon i tym samym na 8 miesięcy masz spokój.
Gdyby się zdarzyła sytuacja,że bony wycofują ze sprzedaży,jak ktoś pisał wcześniej,nie powoduje to zaprzestania działania samej promocji ( jak to miało miejsce kilka miesięcy wstecz). Gdyby jednak skończyła się możliwość doładowania zakupionym już bonem,piszesz reklamację,że zakupiłeś X bonów a one nie działają.Skanujesz dowód zakupu ( który warto zachować wraz z kwitami doładowań ) i Orange kasę Ci zwróci a Tobie pozostaje jedynie zmartwienie,co robić dalej :)
Bony które ja zakupiłem w znacznej ilości :), mają ważność do końca 2015 roku,także jestem spokojny.

super

one są w Inmedio, Relay i gdzieś jeszcze?

lluukk
  • Strona 40 z 168
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 168
  • 1
  • 38
  • 39