• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #723928  autor: SEbiii
 09 cze 2014, 17:32
Witam.
Chciałem poznać opinie co myślicie o promocji Plusa i Cyfrowego Polsatu z tym dokładaniem usług. Ponieważ skończyła mi się umowa na telefon, rozglądam się za czymś nowym i myślę że to całkiem fajna oferta. Tylko czy właśnie jest taka fajna :)

Bo wychodzi na to że dokupując teraz abonament w plusie (mam cyfrowy polsat więc "łapie" się na promocje) gdzie mamy rabat 50 % na abonament wychodzi na to, tak sobie liczyłem, że np. biorąc najwyższy abo 109,99 zł + dopieram telefon np. galaxy s5 za 1349 zł, gdzie abo dzięki promocji spada do ceny ok 55 zł. W tym najwyższym abonamencie mamy m in. no limits rozmowy i smsy + 3 GB internetu (umowa na 24 m-ce). Czy to jest dobra oferta patrząc na to co możemy teraz dostać na rynku?

#724642  autor: Jan
 11 cze 2014, 22:52
jeśli przenosisz abonament od innego opa to możesz zostawić swój numer na stronie plusa i dzięki temu dostaniesz jeszcze 6 mcy abonamentu za 0 pln, i wtedy oferta jest bezkonkurencyjna :)

#728400  autor: goral2099
 28 cze 2014, 15:31
No nie do końca...oferta jest przeznaczona tylko dla obecnych klientów (trzeba być chyba 3 miesiące np w Plusie) i jako nowy klient przenoszący nr nie można z niej od razu skorzystać. Interesowałem się tym i pani w salonie Plusa stwierdziła, że promocja obowiązuje tylko do końca lipca, więc jeżeli teraz przeniosę nr to nie wiadomo, czy po kilku miesiącach gdy będę mógł skorzystać już z oferty, ta będzie jeszcze dostępna... :)

#728511  autor: muchakk
 29 cze 2014, 02:11
goral2099 nie wprowadzaj w błąd. SEbiii ma cyfrowy POLSAT co upowaznia go do przeniesienia numeru i skorzystania z promocji drugi 50% taniej, trzeci za złotówke. Warunkiem jest jedynie to zeby umowa w CP trwala nie krócej niz 60 dni, a zobowiazanie nie bylo mniejsze niz 49zl

#728612  autor: goral2099
 29 cze 2014, 17:45
muchakk: Heh, rzeczywiście umknął mi fragment gdzie SEbiii piszę o swoim CP... :oops: Co nie zmienia faktu, że to co napisałem nie mija się z prawdą - tylko dla obecnych klientów. :P

#728628  autor: SACZI
 29 cze 2014, 18:39
goral2099 pisze:...tylko dla obecnych klientów. :P
I jeszcze jeden "szczególik", mając usługę w CP z opłatą poniżej 50PLN, trzeba ją podnieść do minimalnego poziomu. Niestety, nie da się tego zrobić jakimiś dodatkowymi pakietami, tylko aneksem umowy.

#728634  autor: Ruben
 29 cze 2014, 19:33
SACZI, w Cyfrowym Polsacie przy aneksie przy odrobinie zaangażowania możemy uzyskać 5m-cy gratis abonament więc to chyba nie jest straszne. Natomiast przy przeniesieniu numeru do Plusa można uzyskać 6m-cy gratis abonament.

Konsultanci często zapominają o tym, że żeby skorzystać z oferty "druga usługa za 50% a trzecia za 1pln", to wybierając ofertę z telefonem, łączny rachunek po rabatach za trzy usługi nie może byc mniejszy niż 98pln a przy abonamencie bez telefonu łączny rachunek po rabatach musi wynosić min. 74pln. Mimo tych wymagań oferta smartdom jest atrakcyjna.

#731898  autor: okti51
 11 lip 2014, 13:55
Ruben, mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat 6m-cy gratis abonamentu? Jak można taką ofertę uzyskać. Ostatnio dzwoniłem do nich na infolinię i proponowali tylko 3 m-c gratis. Oczywiście przy przenoszeniu numeru.

#731903  autor: Ruben
 11 lip 2014, 14:45
okti51, zostawiasz swój numer na ich stronie lub na Plus Forum. Ktoś z telesprzedaży skontaktuje się z Tobą, oni właśnie proponują 6m-cy gratis.

#731958  autor: okti51
 11 lip 2014, 18:29
Okazało się, aby dostać miesiące gratis numer musi być przeniesiony z innej sieci, ale z abonamentu.
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to podpisanie umowy z nju mobile i złożenie wniosku o przeniesienie numeru.
Załóżmy, że jutro tj. 12-07-2014 r. podpisuję umowę w nju. Jutro też składam w Plusie wniosek o przeniesienie numeru. Jeśli z dniem 12-08-2014r., czyli po okresie rozliczeniowym zapłaciłbym tylko 9 zł? A jeśli z dniem np. 13-07-2014r., czyli pojutrze to ile zapłaciłbym?
I w ogóle taka opcja przeszłaby?
W regulaminie Plusa jest napisane:
Klientów, którzy skorzystają z możliwości możliwości przeniesienia przydzielonego numeru w ruchomej publicznej sieci telefonicznej („numer docelowy”) z sieci innego dostawcy usług telekomunikacyjnych, na którym są świadczone usługi
telekomunikacyjne na podstawie umowy zawartej w formie pisemnej

[ Dodano: 2014-07-14, 15:55 ]
Jednak przeniosłem swój abonament z Orange, który kończy się w grudniu. Akurat mam 6 miesięcy gratis, więc cały czas będę płacił jeden abonament :)

Orientujecie się może, czy można uzyskać darmowe miesiące przy podpisywanie abo na internet?
Zgodnie z regulaminem rabat włącza się maksymalnie w ciągu dwóch pełnych okresów rozliczeniowych, a ja nie chciałbym za neta nic zapłacić, więc kilka lub chociaż jeden darmowy miesiąc byłby super :)
Internet może być w CP lub Plusie. Mnie to bez różnicy, tylko abonament musi być 49,90 zł
 #749138  autor: jason22
 15 wrz 2014, 20:36
Witam, mam pytanie - jeżeli mam telewizję w Cyfrowym Polsacie i i telefon na umowe w Plusie to czy w przypadku przedluzenia umowy, ktorejs z tych dwoch opcji mozna skorzystac z "50% rabatu na druga usluge" czy skorzystac z oferty mozna tylko, gdy dana usluge dokupuje sie po raz pierwszy?

#749173  autor: DaveX
 15 wrz 2014, 22:29
Tylko nowa umowa jest rabatowana w ramach Super Oferty SmartDomu. Są wyjątki, ale o tym nie będę się rozpisywał. Jak będziesz lojalizował DTH w Cyfrowym lub VOICE w Plusie to możesz przystąpić do SmartDomu i na zmienioną umowę dostaniesz -10 zł jeśli druga umowa jest zawarta na kwotę +39,90 zł.