Karlos20 pisze:JaszczurQ, zgadza się.
Nieograniczone surfowanie po portalu Orange World na m.orange.pl w Twoim telefonie a także dostęp do :
......
W taryfie Orange SMART na kartę możesz korzystać z Orange World za darmo, bez żadnych ograniczeń.
---
źródło: orange.pl / informacja o pakiecie Orange World
http://www.orange.pl/kid,4000377377,id, ... ticle.html
Tam nie ma wszystkich regulaminów ani podanych stron ;p Zasadniczo nie udało mi się znależć wszystko co jest za darmo. UWAGA orange i tak oszukuje patrz pkt2
orange world nie działa:
1. Darmowa wikipedia > nie jest darmowa
2. Fotka.pl nalicza za przegladanie wszelkich grafik/filmów

3. Działa za darmo serwis onet.pl to samo co wyżej za grafiki zasysa z konta
Na bank za darmo jest vod.pl, orange.pl, cloud.orange.pl(z wiekszym limitem prędkości mi Ściaga 11Mbps)
Tutaj
YOUTUBE najlepiej jakk potrafiłem jak działa kompresja orange, jak kto woli serwer posredniczący. Zastosowałem socks5 do ominięcia kompresji. Z kompresją nie ma opcji otworzyć kilkuset stron jakie znam np fora minecraft.net z modami gdzie jest bardzo dużo grafik. Zastosowanie socks5 i ominięcie kompresji pozwala na oglądnięcie tych stron hehe dla smiechu i tak orange kładzie łapskoi ogranicza prędkość do 2Mbps do wszystkiego poza speedtestami gdzie te predkości sa inne dla zmylenia użytkowników wskazują zaraz po połaczeniu internetu 5-7Mbps (następnie spada gdy cos zassamy)) i cloud gdzie limitu raczej nie ma bo zasysa mi 11Mbps, z dodatkowych ciekawostek serwery cloud orange to też kaszanka max co poszło to 65Mbps przy uploadzie i 34Mbps przy downloadzie z łacza 1Gbps >>