• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 54 z 77
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 77

#707738  autor: Pajuch
 02 kwie 2014, 20:33
W t-mobile jest dużo innych błedów np. przy aktywnym pakiecie 1,3,6GB i aktywnej taryfie która daje nam codziennie 50MB można się wstrzelić i mieć darmowy internet non stop bez lejka przy zerowym stanie pakietu 1,3,6GB :)

Co do aero te kody to totalna porażka, nie rozumiem ludzi którzy używaja go do np torrentów... W dzisiejszych czasach lepiej używać płatnego internetu. 10zł za 50GB w plusie czy 10zł za no limit w nocy w play, sciagniecie 1/2x wiecej w jedną noc niż przez cały miesiąc z wiecznym rozłaczaniem, ostatnio sciagałem serial 25GB w 6h po hspa+ dc i to przy zasiegu tylko 35% to jakies -91 dBm i w nocy pruło ponad 20mbps. Aero nawet teraz nie nadaje sie do oglądniecia yt. Już czuje jak strona sadistic ładuje mi się 10 minut...

W moim odczuciu ten darmowy internet jest idealny dla ludzi starszych lub tych którzy go traktuja jako dodatek np do przenośnego laptopa i sprawdzają tylko pocztę mail. Osobiście wole zapłacić i używać w normalny sposób bez męczarni.

#707741  autor: user_delete34
 02 kwie 2014, 20:47
Pajuch pisze:10zł za 50GB w plusie
Taki masz abonament? Z tego, co pamiętam - to tylko dodatek do abonamentu, a więc razem wychodzi dużo więcej. Co innego płacić samo 10 zł/miesiąc a co innego np 25.

BDI jest dobre przede wszystkim jako łącze do dual SIMów z Operą i kompresją, na komputerze mało która strona wczyta się sprawnie, szczególnie przy dzisiejszych dawkach reklam na stronach.

#707742  autor: _
 02 kwie 2014, 20:59
Użytkownicy aero2 pewnie szukają już w internecie łamaczy kodów captcha ;d

#707753  autor: Pajuch
 02 kwie 2014, 21:37
Markadiusz pisze: Taki masz abonament? Z tego, co pamiętam - to tylko dodatek do abonamentu, a więc razem wychodzi dużo więcej. Co innego płacić samo 10 zł/miesiąc a co innego np 25.reklam na stronach.
W plusie masz 50GB na kartę 10zł, nocne sciaganie...
W play 10zl nolimit predkość limitowana, nocne sciąganie
W T-mobile nie ma na kartę nocnego sciagania mimo to oferta przednia, ładujesz w podwójnych doładowaniach pakiet kosztuje 30zł 6GB czyli płacisz realnie za niego nie całe 20zł do tego masz co dziennie 50MB chyba jak zużyjesz pakiet, nie wiem w jakiej kolejności rozliczają. inne opcje to orange 1x pakiet ze sklepu i batoniki i za 25 zeta masz wrecz bez limitu o każdej porze.

#707757  autor: ja.michal
 02 kwie 2014, 21:42
Kryniczanin, to jakiś błąd z tym BC noc. Dezaktywacja powinna być na koniec okresu rozliczeniowego. Tak przynajmniej miałem jeszcze 4 miesiące temu.

#707797  autor: Kryniczanin
 03 kwie 2014, 06:57
ja.michal, Od 2012 tak jest na 3 numerach sprawdzane.

#707926  autor: MarekAG
 03 kwie 2014, 20:12
mvno-gsm_pl pisze: Kody Captcha są też dość trudne. To pewnie celowe, aby utrudnić korzystanie np. na smartfonach, za pomocą których korzystanie na nich z BDI jest niezgodne z regulaminem Aero2.
Chyba czytałeś jakiś inny regulamin, bo w regulaminie nic o smartfonach nie ma. Powiedziałbym, że do dualsimów Aero jest idealne i jestem przekonany, że nikt nie generuje jakiegoś nadmiernego ruchu z telefonu. Nawet w większości telefonów jest HSPA kategorii <= 10. Podsumowując: kompletnie nie rozumiem skąd ta twoja teoria o smartfonach.

Z jednym się zgodzę: Korzystanie z Aero na smartfonie stało się znacznie bardziej uciążliwe.

Od siebie dodam jeszcze jedną rzecz: Strona z Captchą (a co za tym idzie żadna inna strona też) nie ładuje się jeśli mamy ustawione na routerze/modemie/komputerze na sztywno DNSy.
Musiałem zmienić DNSy tak aby korzystało z tych dostarczanych przez Aero. Jednak takie rozwiązanie kompletni mnie nie satysfakcjonuje, bo używam routera Wi-Fi i po zmianie DNSów w Windowsie każda sieć Wi-Fi, z którą będę się łączyć będzie korzystała z własnych DNSów.

Coraz bardziej mi to Aero2 utrudnia życie zamiast ułatwiać...

#707945  autor: JacekK
 03 kwie 2014, 21:46
Chyba czytałeś jakiś inny regulamin, bo w regulaminie nic o smartfonach nie ma.(...)

Chodziło mi nie o samo urządzenie jako takie a bardziej o to, że smartfony automatycznie wznawiają połączenie internetowe, co jest zabronione w regulaminie BDI. Smartfon z kartą BDI w środku stale zajmuje adres IP nawet wówczas, gdy użytkownik nie potrzebuje internetu i z niego nie korzysta.

To włąśnie - jako główny powód -Aero2 wykorzystała do wprowadzenia CAPTCHA.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#707955  autor: tiger93
 03 kwie 2014, 22:39
Ciekawe, jak serwer autoryzacyjny zniósłby automatyczne logowanie i wylogowywanie np. 200 000 kart co 2 min :mrgreen:

http://www.speedtest.net/result/2572992339.png

#707960  autor: manyaky
 03 kwie 2014, 22:52
MaciejM pisze:wook, pisz nawet i do prezydenta, wyśmieją Cie :-D
Daj darmowy internet i jeszcze narzekają. Cebulactwo, daj palec, a i ręka będzie za mało. Aero2 zanim coś zrobi pomyśli 100 razy ich prawnicy na pewno wszystko posprawdzali pod tym względem.
Nie wyśmiewaj, bo wook podniósł bardzo interesujący argument:
4) zapewnienia, że ograniczenia treści i protokołów dostępnych dla użytkowników korzystających z BDI, nie będą dalej idące niż takie same ograniczenia stosowane dla użytkowników usług płatnych;
Wystarczy napisać skargę do UKE - muszą się tym rzetelnie zająć i dać odpowiedź w przeciągu 1 (2) miesięcy. Duża szansa, że będzie postępowanie wyjaśniające w tej sprawie. :P

#707964  autor: MaciejM
 03 kwie 2014, 23:01
manyaky, wskaż mi, które treści, protokoły w Aero2 są ograniczone czy zablokowane.

#707987  autor: ja.michal
 04 kwie 2014, 00:33
Wszystkie do czasu wpisania kodu, a kodu nie mają użytkownicy usług komercyjnych. Generalnie sprawa dyskusyjna.

#707997  autor: MaciejM
 04 kwie 2014, 01:53
ja.michal, forma autoryzacji by uzyskać dostęp do internetu.

Tak samo jak musisz wpisać nazwę użytkownika i hasło w ustawieniach apn

#708007  autor: JacekK
 04 kwie 2014, 09:33
4) zapewnienia, że ograniczenia treści i protokołów dostępnych dla użytkowników korzystających z BDI, nie będą dalej idące niż takie same ograniczenia stosowane dla użytkowników usług płatnych;

Powoływanie się teraz na w/w punkt może nic nie dać, gdyż UKE już się do tego ustosunkowało:
http://mvno-gsm.pl/uke-kody-captcha-w-a ... gulaminem/

Fragment odpowiedzi UKE na argument w postaci w/w punktu:

decyzja stanowi jedynie, że jakiekolwiek ograniczenia treści lub protokołów dostępnych dla użytkownika korzystającego z dostępu nieodpłatnego nie będą dalej idące niż takie same ograniczenia stosowane dla użytkownika korzystającego z usług odpłatnych. Z zapisu tego nie wynika, że po wprowadzeniu kodu captcha dla użytkowników BDI, Aero2 musiałaby zastosować takie kody dla użytkowników korzystających z usług odpłatnych.
W związku z powyższym, dopóki nie zaistnieje sytuacja różnicująca przez Spółkę ograniczenia treści lub protokołów dostępnych dla użytkownika korzystającego z BDI oraz dostępnych dla użytkowników korzystających z usług odpłatnych, trudno mówić o naruszeniu zapisów decyzji.

[ Dodano: 2014-04-04, 09:38 ]
dodam, że argumentacja UKE nie jest dla mnie za bardzo zrozumiała.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#708128  autor: wook
 04 kwie 2014, 15:58
Do mnie te argumenty UKE nie trafiają. Bo to jest ograniczenie

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#708147  autor: ja.michal
 04 kwie 2014, 17:07
MaciejM, zgoda, ale w płatnej usłudze nie ma potrzeby rozłączenia się i połączenia ponownie po wpisaniu kodu.
Osobiście wprowadzenie capchy mi nie przeszkadza bo Aero2 i tak leży jako awaryjne łącze.

#708151  autor: MaciejM
 04 kwie 2014, 17:13
ja.michal, płatna usługa jest jako usługa telekomunikacyjna. Po drugie w większości HotSpotów trzeba i tak włączyć przeglądarkę by zaakceptować regulamin. W niektórych są nawet proste zadania matematyczne do rozwiązania.

Fakt mogliby zrobić Captchę bez potrzeby rozłączania się.

#708241  autor: wook
 04 kwie 2014, 23:48

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#708249  autor: manyaky
 05 kwie 2014, 02:05
MaciejM pisze:ja.michal, forma autoryzacji by uzyskać dostęp do internetu.

Tak samo jak musisz wpisać nazwę użytkownika i hasło w ustawieniach apn
Ok. Ale autoryzację (ustawienia apn) musi wykonać każdy użytkownik, bez względu na to czy płaci, czy nie (jeśli się nie mylę).

Dodatkowa captcha to "feature", którego nie znajdziesz w wersji płatnej.
mvno-gsm_pl pisze: Fragment odpowiedzi UKE na argument w postaci w/w punktu:

decyzja stanowi jedynie, że jakiekolwiek ograniczenia treści lub protokołów dostępnych dla użytkownika korzystającego z dostępu nieodpłatnego nie będą dalej idące niż takie same ograniczenia stosowane dla użytkownika korzystającego z usług odpłatnych. Z zapisu tego nie wynika, że po wprowadzeniu kodu captcha dla użytkowników BDI, Aero2 musiałaby zastosować takie kody dla użytkowników korzystających z usług odpłatnych.

1) Jedynie i aż.
2) Dlaczego nie wynika?

Sorry, nie wiem kto to pisał, ale takie automatycznie odpowiedzi na maile są dla mnie mało znaczące - tak samo jak wypowiedzi rzeczników prasowych.

Cieszę się, że UKE się tym w końcu zainteresowało. Ciekaw jestem, jakby wytłumaczyli te swoje wypociny w odpowiedzi na skargę, ale nie korzystam z Aero2 obecnie, więc nie chce mi się tracić na to czasu.

#708255  autor: Pajuch
 05 kwie 2014, 08:36
Nie wiem co wam ten kapeć przeszkadza... Jak tak zle zapraszam do mnie w gminie dają darmowy internet dla 350 rodzin, super wypasiony z playa no limit w LTE:D za free łunia dotuje gmina dopląca groszówki użyszkodnik 0 do zapłaty, szkoda tylko, że nie ma no limit bo nie ma LTE to jest dopiero akcja :D Za to gminne plakaty, wypaśne, jakie piękne z tymi dupnymi napisami darmowy nie limitowany transfer w technologi LTE :D.

Powinni te aero zrobić bez rozłączania down 384 up 64 i banować jakieś złomowate modemy/telefony z niższą technologią niż hspa+ i tyle po problemie z torrentowcami i innymi siorbaczami. do www i poczty wystarczy, kapeć nie ogranicza w żaden sposób waszej transmisji po żadnym protokole więc nie ma się czego czepiać tylko wbic ctrl + i wytrzeszczać slepia w obrazek i wstukiwać co godzinkę po połączeniu :P
  • Strona 54 z 77
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 77
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54