• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #705472  autor: marceel_
 22 mar 2014, 19:32
Witam wszystkich na Forum.
Temat problemów z internetem wielokrotnie wałkowany i po przeczytanie niejednego postu w sieci dalej pozostałem bezsilny.

Zakupiłem Pentagram Monster.

Wszystko fajnie, działa w DUALu (Plus+Orange)
Zarówno na jednej jak i drugiej sieci internet mam na poziomie chyba nawet słabiej niż Edge, przy czym pokazuje że jestem w zasięgu 3G. Jest to bardzo uciązliwe, aby nie powiedzieć, że korzystanie z internetu w ten sposób mija się z celem. po WIFI wszystko działa OK. Na początku zauważałem, że wyłączenie jednej z SIM pomagało, ale teraz nie ma to znaczenia. NET poprostu jest wolny.

#705853  autor: maniek89
 24 mar 2014, 22:20
Nie masz lejka? Możesz zrobic zrzuty ekranu ze speedtesta?

#705944  autor: marceel_
 25 mar 2014, 13:38
To napewno nie lejek ponieważ zarówno na jednej jak i drugiej SIM jest taki problem oraz przekłądka tych SIM do innego aparatu rozwiązuje problem

#705955  autor: maniek89
 25 mar 2014, 14:18
Zrób speedtesta przez przegladarke w telefonie

#706024  autor: marceel_
 25 mar 2014, 20:22
zrobienie speed testu okazuje się tak wymagające, że aż niemożliwe - serwer się zawiesza, ew. błąd pobierania. Z kolei na połączeniu WiFi Pnig wychodzi 100-130ms z uzyciem ping test light

#706418  autor: Orange Ekspert
 27 mar 2014, 12:05
Masz możliwość sprawdzić kartę w innym telefonie?

Pozdrawiam
Tomek

#706572  autor: marceel_
 27 mar 2014, 21:13
Tak w innym telefonie internet śmiga szybko jak należy - tu problem pojawił się odrazu po zmianie aparatu na DUAL SIM, próbowałem z różnymi kartami różnych sieci i jest to samo. początkowo zdalne wyłączenie slotu nr 2 pomagało ale teraz i to nie ma znaczenia. Myślę, że problem leży w oprogramowaniu.
Telefon jest nowy i rozważam reklamację, ale zanim to zrobię liczę, że może to jest jednak kwestia jakiś ustawień, o których nei mam wiedzy