• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #704435  autor: asik
 17 mar 2014, 09:36
Witam
Planuje kupić nowy telefon wiem że jeśli sprzedający wystawi mi fakturę vat marża to będę miał problem z ewentualnym oddaniem telefonu w ramach gwarancji do serwisu producenta, a jak jest jeżeli nie kupię telefonu w komisie tylko w sklepie internetowym który wystawi mi fakturę VAT (chyba z wpisanym nr seryjnym telefonu to jeszcze sprawdzę) i jeśli telefon posiada 24m gwarancji to rozumiem że będzie ona liczona od daty na tej fakturze którą wystawi mi sklep ?

Chodzi dokładnie o tą aukcję Oferta
a może lepszym wyborem będzie zakup tutaj Xperia L
albo szukanie telefonu od osoby prywatnej która przedłużyła umowę i sprzedaje telefon ?

Jeszcze jedno pytanie czy jeśli kupię telefon z brandowanym soft to mogę wygrać do niego niebrandowany soft bez utraty gwarancji ?

#704448  autor: yacan
 17 mar 2014, 10:50
@asik

Jeżeli kupisz w sklepie internetowym, który wystawi ci fakturę VAT, to masz na taki zakup normalną gwarancję producenta, tj. 24 m-ce.
Zresztą, wcale nie musi to być faktura VAT - w zupełności wystarczy paragon fiskalny - byle na pełną kwotę a nie tylko na marżę.

Osobiście brałbym tę ofertę z pierwszego linku (tę za 685.00 zł) - telefon parę zł. tańszy, tańsza dostawa i sprzedający ma 100% pozytywów.