Witam jestem tu nowy i mam nastepujacy problem gdy podlaczam telefon do ladowania dioda ladowania sie swieci a ikona bateri mruga ze sie laduje ale po 5 godzinach okazuje sie ze telefon dalej sie laduje ale w ustawieniach okazuje sie ze sie bardziej rozladowal niz byl czasami zaskoczy cos i po 8 godzinach bateria jest pelna a czasami bardziej sie rozladuje a czasami po 12 godzinach naladuje sie tylko do.polowy a po wylaczeniu i zalaczenu pokazuje ze bateria rozladowana posiadam orginalna ladowarke do htc ktora byla w zestawie i orginalna baterie mam go 4 miesiace a od miesiaca cos sie dzieje z tym ladowaniem prosze o pomoc co moze byc przyczyna telefon kupilem na allegro niby na gwarancji ale z gosciem nie ma kontaktu nr telefonu nie istnieje a na emaile nie odpowiada
Spróbuj wykonac kalibracje baterii:
1.Podłącz włączony telefon do ładowarki, gdy diodazaświeci się na zielono, co oznacza pełną baterię, odłącz go od ładowarki i wyłącz go.
2.Podłącz teraz wyłączony telefon do ładowarki i poczekaj aż naładuje się ponownie do momentu gdy dioda będzie zielona.
3.Odłącz telefon i włącz go ponownie. Gdy telefon będzie już włączony, wyłącz go i podepnij ponownie do ładowarki.
4.Poczekaj aż telefon znów naładuje się do pełna. Gdy to nastąpi odłącz telefon i używaj normalnie ładując normalnie do pełna.