Witam, do tej pory całe życie korzystałem z plusa na kartę. Doładowywałem 30zł miesięcznie. Ale nie mogę zdzierżyć już faktu, że podczas gdy wszyscy znajomi bujają się z dobrymi telefonami, strzelają fotki na lewo i prawo, przeglądają sobie internet, oglądają filmiki itp. ja meczę się z moją Avilą na której nie mogę robić nic... W związku z tym zastanawiam się teraz nad tym aby przejść w końcu na abonament i zmienić sobie telefon na jakiś trochę lepszy.
Z tego co się orientuję, najwięcej znajomych korzysta z Play i T-mobile, z lekką przewagą tego pierwszego operatora.
- Chciałbym wydawać ~50zł miesięcznie na abonament
- Nie rozmawiam zbyt dużo i długo przez telefon, raczej piszę sms'y i komunikuję się przez fb
- potrzebowałbym minimum 1gb transferu miesięcznie
- chciałbym oczywiście jakiś w miarę dobry telefon z klasy średniej (w telefonie interesują mnie najbardziej: możliwości muzyczne, gdyż ZAWSZE słucham muzyki kiedy jestem poza domem ; wyświetlacz ; aparat ; oraz to żeby chodził w miarę płynnie i "surfowanie" po internecie przebiegało bez problemów ) nie potrzebuję super gier na telefonie, od tego mam komputer. Wystarczą mi gierki typu "angry birds" dla zabicia czasu.
- LG Swift L7 II, za który musiałbym dopłacić 169zł
- LG Swift F5, za który musiałbym dopłacić 319zł (dzisiaj jest "chwilowo" niedostępny w sklepie internetowym, ale jeszcze wczoraj był)
Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź, poradę

Pozdrawiam