Wiadomoci o telefonach czytam na Telepolis, gsmarena, mgsm... Na WP i Onet wchodzę, ale właściwie nie wiem po co

Ale wiochą trąci korzystanie np. z Note 2 czy innej paletki jak Nexus z wiszącą deską mającą chronić ekranik. Ani to pomocne, ani ładne... Za to wygodne w używaniu telefonu również nie.
Szanować rzeczy warto, to oczywiste. Ja napisałem, że nie warto pakować telefonu w etui czy pokrowiec bo Xperia nałapała rys właśnie przez pokrowce. Nokia C6 mamy przez dwa lata noszona w jakiejś skarpecie wyglądała strasznie. Ja swojej Nokii nie noszę w niczym i wygląda bardzo ładnie. Noszę zawsze w prawej kieszeni tylko i wyłącznie telefon, więc nic nie ma prawa go uszkodzić. Z resztą... mogę pochodzić po znajomych i porobić zdjęcia telefonów noszonych w futerałach i bez. Jedne są zajechane, inne nie. I nie ma znaczenia czy był w czym noszony czy nie (chociaż zmatowiony ekran zdradza, że ziarna piasku robiły mexyk

). Na uszkodzenia mechaniczne nie ma skutecznego zabezpieczenia. No, może gruba warstwa gąbki czy styropianu. Jak ma się stłuc to w etui czy bez...
Jak komuś wygodnie to niech sobie używa futerału czy czego chce. Ja nauczony doświadczeniem zrezygnowałem ze stosowania wątpliwych zabezpieczeń.
Aby znać wartość pieniądza nie trzeba być śmiertelnie poważnym. Ja znam dlatego nie niszczę sobie urządzeń w pokrowcach.
No ale co kto lubi... Jedni trzymają piloty od TV w worku, inni nigdy nie zrywają foliii z siedzeń w samochodach, jeszcze inni pakują telefony w jakieś kondony

Sprzęt jest dla mnie, nie ja dla sprzętu.
A jak chronić to położyć pod klosz i broń Boże nie dotykać.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71