• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 19 z 136
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 136
 #700926  autor: rikitiki
 24 lut 2014, 21:39
Gdzie teraz znajdę sensowną ofertę na internet 5-12GB, nie musi być lte
mam play online w mieście z reklam czyli brwinów, wymieniłem modem na 823, niedziela wieczór nie da się połącząć albo zrywa co 20s
Na początek może lepiej coś na kartę tylko widze trochę drogowe te oferty

#700933  autor: mn9
 24 lut 2014, 22:00
t-mobile free 6gb za 30zł lub jakieś abo tylko sim w Orange ;)

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#700944  autor: Killaz
 24 lut 2014, 22:28
Witam,

Niedługo kończy mi się umowa (w maju bodajże) w Orange (dla firm). Jestem niezbyt zadowolony z jakości i cen tej sieci - wystarczy miesiąc, że muszę użyć internetu albo wysłać smsy poza Orange (jak i do Orange) i rachunek przychodzi niebotycznie wysoki. Nie wspominając o kosztach rozmów... W dodatku w mojej miejscowości często telefon zwyczajnie gubi mi sieć, czekam na ważny telefon a okazuje się, że po prostu nie ma "kresek".

Co prawda, w Orange trzy miesiące przed końcem umowy mogę wziąć nowy telefon i inną umowę, ale obawiam się, że dalej może być to samo - drogo i licho. Z drugiej strony - mój telefon powoli pada, koszmarem i udręką jest korzystanie z niego, więc zależy mi również na jak najszybszej wymianie na nowy.

Co w tej sytuacji radzilibyście zrobić? Czekać do maja i wziąć abonament u innego operatora, czy kombinować coś z Orange?

#700950  autor: marcin1980
 24 lut 2014, 22:45
Sprubuj Aero2 do smigania po internecie wystarcza i do 2016 roku będzie jeszcze działać

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#700957  autor: Sig
 24 lut 2014, 23:50
Z na kartę możesz się bawić Plus na Kartę z Allegro. O ile się nie mylę to teraz są karty 12GB na 120 dni za 60 zł.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#701002  autor: marcin1980
 25 lut 2014, 11:17
Kup starter t-mobile i zobacz jak u nich jest, zobacz na mapie orange lub t-mobile czy jestes już po modernizacji sieci czy jeszcze przed modernizacją

#701038  autor: Horacy
 25 lut 2014, 14:04
Heyah/T-Mobile frii, pakiet 6 GB za 30 zł, w prędkościach do HSPA+ DC (42 Mbit downloadu stojąc pod masztem)

#701043  autor: Killaz
 25 lut 2014, 14:25
Phi, według mapy Orange mam internet 3G w mojej miejscowości, mało rzetelna ta mapa. Jestem po rzekomej modernizacji, ale efektów nie widać, a zasięgu nie mam. Możliwe, że wina telefonu. U innych jest lepiej, ale szału też nie ma.

#701050  autor: Flash999
 25 lut 2014, 14:42
Horacy pisze:Heyah/T-Mobile frii, pakiet 6 GB za 30 zł, w prędkościach do HSPA+ DC (42 Mbit downloadu stojąc pod masztem)
Z tymi 42 Mb/s to poleciałeś :). To są prędkości laboratoryjne, nigdy w warunkach domowych ich nie osiągniesz.
To stanie pod masztem to też bezsens, prędkość jest wtedy niższa niż z daleka ale z dobrą widocznością. Dlaczego? Pod masztem dochodzą interferencje, sektory wzajemnie się zakłócają.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#701173  autor: marcin1980
 25 lut 2014, 21:41
Horacy kolega napisał bardzo wazne słowo do i tego się trzymajmy bo nikt nie zapewni pełnej prędkości bo musieli by zwiekszyć ilośc swiatlowodow na maszcie

#701239  autor: Horacy
 26 lut 2014, 08:30
No napisałem te 42 Mbit właśnie po to aby było zrozumiane, że taką prędkość jest wręcz niemożliwie osiągnąć, to jest max sieci, w HSPA + DC, takie normalne wyniki to ok 15/20 Mbit i to jest realne do osiągnięcia.

#701361  autor: Rostov
 26 lut 2014, 19:11
Wymagania:

- abonament,
- umowa na 24 miesiące,
- dobry telefon za 1 zł (najlepiej Lumia 520),
- maks. 50zł miesięcznie przez cały okres umowy,
- min. 100 minut do wszystkich sieci i na stacjonarne,
- 1 GB internetu mobilnego,
- nielimitowane smsy do wszystkich sieci.

Jaką ofertę wybrać?

#701428  autor: buba1234
 26 lut 2014, 23:40
Przy takim zużyciu chyba najlepsza jest opcja z zakupem tej Nokii 520 na raty w sklepie internetowym lub na przyklad euro rtv agd np. 30 rat 0% po 18,97zł [bez ubezpieczenia rat bo nie jest wymagane].

50zł-18,97zł zostaje się 31,03zł na usługi telekom.
W Formule Play na kartę 4w1 - dostaniesz za to:
1GB,
nielimitowane rozmowy w Play
nielimitowane smsy do wszystkich sieci
i
166 minut do wszystkich sieci [przy uzyciu pakietu 10za5].

Ta Formuła Play na karte ma odnawialny automatcyznie pakiet [1GB,nielimitowane rozmowy w Play, nielimitowane smsy do wszystkich sieci] za 21zł/miesiac i włacza stawkę 9gr/min. Jedyne co musiałbys odpalac to pakiet 10 za 5. Plus jest taki, że placisz za faktyczna ilość zuzytych minut.

Alternatywnie T-Mobile Frii na kartę
smsy do wszystkich za darmo jako bonus do doladowania
pakiet 120 minut do wszystkich sieci za 15zł/miesiac
1GB z lejkiem za 10zł/miesiac
razem 25zł/miesiac.

Teraz chyba w abonamentach gdzie króluja nolimity przy takim zapotrzebowaniu chyba bys przeplacil.

#701450  autor: jujeahip
 27 lut 2014, 09:12
Killaz pisze:Phi, według mapy Orange mam internet 3G w mojej miejscowości, mało rzetelna ta mapa. Jestem po rzekomej modernizacji, ale efektów nie widać, a zasięgu nie mam. Możliwe, że wina telefonu. U innych jest lepiej, ale szału też nie ma.

Zobacz na starterze TM jak sprawa wygląda, nie wiem jaki masz teraz abonament i jaki telefon chcesz, ale po ogólnych informacjach których udzieliłeś może no limit + paczka 1GB? Z telefonem pokroju desire 500, LG L7 II za złotówkę, S3 około 220zł zobowiązanie 59zł netto. W przypadku przeniesienia numeru musisz dociągnąć umowę do końca inaczej będzie kara u aktualnego operatora

#701512  autor: marcin1980
 27 lut 2014, 14:21
buba1234 pisze:50zł-18,97zł zostaje się 31,03zł na usługi telekom.
W Formule Play na kartę 4w1 - dostaniesz za to:
1GB,
nielimitowane rozmowy w Play
nielimitowane smsy do wszystkich sieci
i
166 minut do wszystkich sieci [przy uzyciu pakietu 10za5].

Ta Formuła Play na karte ma odnawialny automatcyznie pakiet [1GB,nielimitowane rozmowy w Play, nielimitowane smsy do wszystkich sieci] za 21zł/miesiac i włacza stawkę 9gr/min. Jedyne co musiałbys odpalac to pakiet 10 za 5. Plus jest taki, że placisz za faktyczna ilość zuzytych minut.
W play miałby najlepiej bo jak trafi na bonus doładowań prez FB to miesiąc ma za darmo drugi miesiąc przedłuża doładowaniem i wychodzi bardzo tanio :-)

#701556  autor: komornik
 27 lut 2014, 17:49
Witam, konczy mi sie umowa w tmobile, moze warto zmienić...

czego potrzebuję:
pakiet 250mb/500 mb internet
100 min/ 100 sms miesiecznie

chce za to placic jak najmniej, max 20-25 zl /mies

W tmobile widzę ofertę za 29zł/ mies 200 min rozmow 500 mb internet ale az 24 mies przedluzenie umowy

Może jest jakiś prepaid, który wyjdzie mnie taniej ? Rozmawiam i smsuje stosunkowo niedużo

#701573  autor: buba1234
 27 lut 2014, 20:56
@komornik

u ciebie to chyba virgin mobile [koszty po rejestracji na stronie virgin 50% do doladowania]
100min 13zł
100sms 4zł
net jest za darmo w bonusie 200MB z lejkiem, lejek wystarcza do stron do czytania w operze mini. Virgin ładujemy po 10zł czyli jak chcesz załadowac np. za 20zł to doladowujesz 2 razy po 10zł [wtedy uzyskasz 2x100MB bonusu]

#701646  autor: numbencore
 28 lut 2014, 12:13
Witam, do tej pory całe życie korzystałem z plusa na kartę. Doładowywałem 30zł miesięcznie. Ale nie mogę zdzierżyć już faktu, że podczas gdy wszyscy znajomi bujają się z dobrymi telefonami, strzelają fotki na lewo i prawo, przeglądają sobie internet, oglądają filmiki itp. ja meczę się z moją Avilą na której nie mogę robić nic... W związku z tym zastanawiam się teraz nad tym aby przejść w końcu na abonament i zmienić sobie telefon na jakiś trochę lepszy.
Z tego co się orientuję, najwięcej znajomych korzysta z Play i T-mobile, z lekką przewagą tego pierwszego operatora.

- Chciałbym wydawać ~50zł miesięcznie na abonament
- Nie rozmawiam zbyt dużo i długo przez telefon, raczej piszę sms'y i komunikuję się przez fb
- potrzebowałbym minimum 1gb transferu miesięcznie
- chciałbym oczywiście jakiś w miarę dobry telefon z klasy średniej (w telefonie interesują mnie najbardziej: możliwości muzyczne, gdyż ZAWSZE słucham muzyki kiedy jestem poza domem ; wyświetlacz ; aparat ; oraz to żeby chodził w miarę płynnie i "surfowanie" po internecie przebiegało bez problemów ) nie potrzebuję super gier na telefonie, od tego mam komputer. Wystarczą mi gierki typu "angry birds" dla zabicia czasu.

Przejrzałem sobie oferty Play'a i T-mobile. T-mobile mnie jakoś nie przekonuje.
W play'u w ofercie 4.0 Unlimited zainteresowały mnie 3 telefony:
- HTC Desire 500, za który musiałbym dopłacić jednorazowo 229zł
- LG Swift L7 II, za który musiałbym dopłacić 169zł
- LG Swift F5, za który musiałbym dopłacić 319zł (dzisiaj jest "chwilowo" niedostępny w sklepie internetowym, ale jeszcze wczoraj był)

Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź, poradę :) Pozdrawiam

#701653  autor: komornik
 28 lut 2014, 13:09
buba1234 pisze:@komornik

u ciebie to chyba virgin mobile [koszty po rejestracji na stronie virgin 50% do doladowania]
100min 13zł
100sms 4zł
net jest za darmo w bonusie 200MB z lejkiem, lejek wystarcza do stron do czytania w operze mini. Virgin ładujemy po 10zł czyli jak chcesz załadowac np. za 20zł to doladowujesz 2 razy po 10zł [wtedy uzyskasz 2x100MB bonusu]
rzeczywiście nieźle, doładowując za 10 zł dostaję 15 zł będąc członkiem klubu co jest bezpłatne ?
w ten sposób doładowując 2x po 10 zł mam 30 zł co przy 0,19 gr/min daje 158 min, do tego 200 mb internet , dobrze zrozumiałem ?

#701672  autor: buba1234
 28 lut 2014, 14:43
Tak.
Przy okazji teraz trwa promocja darmowych 2014 minut do Virgin i play, trzeba ją odpalić darmowym smsem chyba do konca marca. Minuty mozna zuzyc do konca czerwca chyba.
Aha i lejek jest zawsze za friko. Doładowujesz kiedy chcesz i za ile chcesz bo jest konto wazne rok po kazdym doladowaniu.

[ Dodano: 2014-02-28, 14:49 ]
numbencore pisze:Witam, do tej pory całe życie korzystałem z plusa na kartę. Doładowywałem 30zł miesięcznie. Ale nie mogę zdzierżyć już faktu, że podczas gdy wszyscy znajomi bujają się z dobrymi telefonami, strzelają fotki na lewo i prawo, przeglądają sobie internet, oglądają filmiki itp. ja meczę się z moją Avilą na której nie mogę robić nic... W związku z tym zastanawiam się teraz nad tym aby przejść w końcu na abonament i zmienić sobie telefon na jakiś trochę lepszy.
Z tego co się orientuję, najwięcej znajomych korzysta z Play i T-mobile, z lekką przewagą tego pierwszego operatora.

- Chciałbym wydawać ~50zł miesięcznie na abonament
- Nie rozmawiam zbyt dużo i długo przez telefon, raczej piszę sms'y i komunikuję się przez fb
- potrzebowałbym minimum 1gb transferu miesięcznie
- chciałbym oczywiście jakiś w miarę dobry telefon z klasy średniej (w telefonie interesują mnie najbardziej: możliwości muzyczne, gdyż ZAWSZE słucham muzyki kiedy jestem poza domem ; wyświetlacz ; aparat ; oraz to żeby chodził w miarę płynnie i "surfowanie" po internecie przebiegało bez problemów ) nie potrzebuję super gier na telefonie, od tego mam komputer. Wystarczą mi gierki typu "angry birds" dla zabicia czasu.

Przejrzałem sobie oferty Play'a i T-mobile. T-mobile mnie jakoś nie przekonuje.
W play'u w ofercie 4.0 Unlimited zainteresowały mnie 3 telefony:
- HTC Desire 500, za który musiałbym dopłacić jednorazowo 229zł
- LG Swift L7 II, za który musiałbym dopłacić 169zł
- LG Swift F5, za który musiałbym dopłacić 319zł (dzisiaj jest "chwilowo" niedostępny w sklepie internetowym, ale jeszcze wczoraj był)

Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź, poradę :) Pozdrawiam

Przy takim zuzyciu nie oplaca sie abonament.
Kup sobie telefon w sklepie internetowym na raty czy w euro rtv [bez ubezpieczenia rat bo nie jest wymagane] Np. LG Swift L7 II 30 rat po 25zł
Taryfa na kartę T-mobile Frii wybierasz bonus sms doladowujesz za 50zł i masz bonus na 100 dni darmowe nielimitowane smsy do wszystkich sieci, te 50zł dalej jest na koncie i z nich dokupujesz pakiet 1GB z lejkiem za 10zł i tyle.
Sumaryczny koszt to 25zł raty za fona + 15zł/miesiac w taryfie frii.

ewentualnie taryfa na karte Formula play na karte 4w1
za 21zł nolimit do play, nolimit sms do wszystkich sieci, 1GB i stawka 9gr/min [warto uruchamic pakiet 10za5].

edycja: lub heyah dniówka z dziejszą aktualizacja oferty z bonusem internetwym 50MB z lejkiem dziennie codziennie jako darmowy bonus do doladownaia, wybierasz tez kodem dniówkę smsów do wszystkich [max koszt sms na dzien to 28gr] i dniówkę rozmow do t-mobile/heyah [max koszt na dzien 28gr]. Za dniowki palcisz tylko jak korzystasz czyli koszt to od 0zł do 8,4zł/miesiac każdej z dniówek.

• 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 136
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 136