• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 18 z 136
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 136

#698664  autor: bazooka
 16 lut 2014, 10:38
Flash999, to nie tylko kwestia "wymagań" tylko RDZAWY fakt - oferta każdego MVNO to zazwyczaj jedna taryfa + ew.pakiety w niektórych... Będąc w Orange na kartę (jak i innym z W4) masz możliwość przełączanie się między taryfami bez konieczności przenoszenia numerów między sieciami...
Mało jest tu piszących, którzy to rozumieją i doceniają. Większość wypowiada się jak to przenosi się po MVNO lub kupuje i wyrzuca SIMki.... Mało kto tu rozumie, że nadpłacanie za usługi, tzn "doładuj coś to dostaniesz" to zabijanie oferty prepaid... Mało kto rozumie, że internet na kartę nie może zastąpić stałego domowego łącza... Tak samo mało kto rozumie, że oferta prepaid jest bardziej dla oszczędnego niż leniwego co nie chce/nie może przypilnować se pakietów, poszukać innych taryf... Uznaję wszystkie takie pytania o wybór oferty - te mało sprecyzowane - jako pytania ludzi bardzo leniwych, którzy właściwie powinni se kupić jakiś abonament i płacić miesięcznie stałą kwotę, a nie zawracać tu d... :)
Nie umniejszam innym ofertom korzyści cennikowych (tylko tak się mogą przebić), ale spoglądając szerzej istnieją powody doceniać oferty stabilnych operatorów - ja bym głównego numeru do MVNO nie przeniósł... (pisze o tym też marcin1980).

#698686  autor: Flash999
 16 lut 2014, 12:06
Właśnie dlatego MVNO upadają, bo klienci boją się zmian i niektórzy nadal siedzą w taryfach z 1 zł za minutę.
Dla mnie salony operatorów to żadna zaleta, i tak najbliższy mam 30 km od siebie. Chociażby wymiana karty SIM, u MVNO dostanę kartę pocztą. Zawsze można zadzwonić do BOK, który w Virgin jest darmowy. W Orange muszę szukać specjalnego salonu, bo w najbliższym naciągają tylko na abonamenty, wymiana tylko dla uwiązanych umową. Do tego jak uda się nawet znależć salon jedyny na tysiąc, to zapłacę za wymianę 25 zł. To jest jakiś żart, nie pozwolę z siebie kpić. Już u konkurencji wymiana to maksymalny koszt około 13 zł w Plusie.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#698695  autor: bazooka
 16 lut 2014, 13:06
Flash999, nie rozumiem kompletnie Twojego wpisu...
Ja będąc od początku istnienia Orange/Idei byłem w salonie tylko 2 raz by zawiązać umowę abonamentową / wówczas z babcią, na jej zniżkę :) ...i by złożyć rezygnację i przechodząc na prepaid. Nie wiem po co komu szukać salonów, wszystko robi się przez internet, przeniesienie numeru, reklamacje, doładowania - nie wiem do czego uderzasz? - argumenty dla ofert W4 vs MVNO podałem zgoła inne :)
Z pierwszego Twojego zdanie jedynie wnioskuję, że mam się przenieść i wszyscy do MVNO, by Ci operatorzy wirtualni nie upadali :?: ...kurcze a ja myślałem, że mam być tam gdzie mam wygodniej, lepiej, stabilniej lub w moim przypadku, wykorzystać potencjał DUAL-SIM :) Czyli wszędzie przy RWK mogę sobie pozwolić na jeden stabilny, główny numer i drugi do przenoszenia i korzystania z dobrych stawek tych "wirtualnych".

#698710  autor: Flash999
 16 lut 2014, 13:45
Uderzam do tego, że w Orange są różne salony. Tylko w niektórych obsłużą prepaid, w dużej części jeśli chcesz wymienić SIMkę to bez podpisania cyrografu ani rusz. Karty nie wymienia się codziennie, jednak to potwierdza fakt, iż Orange olewa klientów na kartę. Nigdzie takich sytuacji nie ma, z tym jedynym wyjątkiem.
Nie piszę, że Orange jest złe, tylko że są równi i równiejsi, co jest równoznaczne z lekceważeniem części klientów.

Właśnie widać, że nie zrozumiałeś mojego postu. Nie każę Ci przenosić numeru do MVNO. Chodzi mi o regułę, że mało osób decyduje się na przejście do wirtualnego operatora, bo się boją (a nadal tkwią w starych taryfach i ładują 30 zł miesięcznie za kilka minut rozmów). Nie podawaj argumentu o Dualsim, bo ogromna większość go nie posiada. Jest to na pewno większa wygoda i elastyczność, ale nadal dla wybranych.
Przyznam, że nie rozumiem obaw przed MVNO. Nawet jeśli Virgin upadnie, to numery przejdą do Play. Skąd więc obawa? Zawsze można skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta na kilka sposobów. W dodatku łatwiej jest się do nich dodzwonić niż do "wielkiej czwórki". Nawet jeśli oferta się pogorszy, następnego dnia możny już być u konkurencji. ;-)

Nie ma sensu dalej ciągnąć tej dyskusji, ja mam swoje racje, Ty swoje i niech tak zostanie. :smt006. Autor sam zdecyduje, co wybrać.

Faktycznie mój poprzedni post jest dość pokraczny, jednak tak to jest, jak się pisze długą wypowiedź przez telefon.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#698804  autor: bazooka
 16 lut 2014, 20:16
Flash999, okey, obey - peace...
Ale dodam, że nie mam żadnych problemów z połączeniem z BOK w Orange - grafika fajnie pokazuje kiedy dobrze jest próbować kontaktu: http://www.orange.pl/esupport_b2c_conta ... rlink=true
Nigdy nie poczułem się lekceważony przez Orange - konsultant konsultantowi nie jest równy u żadnego operatora - jednak fakt, jak długo jestem gdzie jestem na pewno nie pogarsza sytuacji tylko wręcz odwrotnie - podobnie może być z autorem ostatniej prośby o pomoc, ponieważ obecnie jest w orange na kartę, nie wiemy jak długo, ale jest - stąd post Calma, którego delikatnie opieprzyłeś za polecanie "rdzawej marki" :?
Nie jest sztuką zmienić operatora - sztuką jest nie dać się żadnemu orżnąć - a kombinują wszyscy, łącznie z Virgin (w moim przypadku było to na wejście :) ) - kombinują jak każda korporacja, która czuję potrzebę sprawdzenia czy klient upomni się o swoje prawa... i nie mógłbym powiedzieć nic dobrego o Orange gdyby nie fakt, iż każda reklamacja, którą składam z głową jest rozpatrzona pozytywnie. Przeważnie nie dzwonię, tylko piszę zgłoszenie przez orange-on-line - pośpiech jest złym doradcą, jak mają mi zwrócić to zwrócą i mogę swoje odczekać, aż reklamację rozpatrzą...
Karty SIM nie wymieniałem, bo przez X lat nie potrzebowałem tego robić (moja żona ma jeszcze IDEA) - raz wymieniłem z powodu nie działającej jakiejś usługi, chyba GPRS (o fakt to był 3 raz jak byłem w salonie :oops: ) - zapłaciłem swoje, bo nie chciałem się wykłócać - czasem warto odpuścić jak jakieś wymagania klienta są ciężkie do udowodnienia - od tego czasu mam spokój.
pzdr

#698813  autor: tagerek
 16 lut 2014, 20:28
Siec RYDZYK MOBILE 5-LTE

500 MINUT DO WSZYSTKICH SIECI
FREE (WIEJSKA,RADIO MARYJA,BIEDRONKA)
100 SMS GRATIS

NO LIMIT TVT RWAM MOBILE!!

CENA 50 ZŁ ABONAMENT

KOD RABATOWY 10% NA TACĘ.

A tak serio człowieku rynek jest tak podzielony gdzie byś nie wziął telefonu to i tak jesteś w d....pe.

z tego wszystkiego nie bierz ORANGE dziadostwo i oszukują na minutach, sam wysyłam wiecznie reklamacje ze minuty są źle naliczane. o otrzymuję wiadomość nasz system jest nieomylny.
Od 7 lat jestem w PLAY nie narzekam ale nic poza minutami nie maja ciekawego dla stałych klientów:(
Plusa miałem ale stara siec jak świat. więc wybierz taką taryfę aby się kalkulowało .

#698817  autor: Niezgodna7
 16 lut 2014, 20:39
Tagerek.
A ja nie mam problemów z naliczaniem minut.
I jak komuś podpasuje oferta, to ZAWSZE Orange polecę, chyba, że będzie miał kiepawy zasięg w swojej okolicy
:- p

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #699033  autor: qqaazzxx
 17 lut 2014, 20:45
Witam chcę przenieść numer z T-mobile do play/plus/orange chciałbym wziąć mixa na max 36 doładowań po max 30zł i na telefon chciałbym przeznaczyć max 250zł jaki telefon mam wziąć? Musi to być smartfon z androidem wi-fi z nawigacją slotem na karty micro sd najbardziej chciałbym żeby to był samsung xcover II ale chcyba nigdzie go nie dostanę. To którą sieć wybrać i jaki telefon?
I nie mogę ogarnąć jak to jest z tymi cennikami gdzie to jest i czy to do mix czy abonament.

#699042  autor: kamil1221
 17 lut 2014, 21:26
W Orange nie ma Mixa na ilość doładowań (nie było też w przeszłości). Jest on na czas określony [24 mies. z telefonem].

Mix 29,90zł w opcji MNP
Za kwotę otrzymujesz 80 minut do wszystkich sieci (37gr-1min.), 1000 smsów do Orange wymiennych na 200 do innych sieci (stosunek 1:5), 1 numer wybrany bez limitów do dowolnej sieci, 16 minut gratis co miesiąc po wykorzystaniu kwoty mixa, 1 miesiąc za 0zł, aktywacja 10zł.

Mix 39,90zł w opcji MNP
Za kwotę otrzymujesz 120 minut do wszystkich sieci (33gr-1min.), Bez limitu smsy do Orange i 400 do innych sieci, 1 numer bez limitów do dowolnej sieci, 24 minuty gratis co miesiąc po wykorzystaniu mixa, 3 miesiące za 0zł, aktywacja 10zł.

#699080  autor: nat.hor
 17 lut 2014, 23:52
Mam propozycję, ponieważ kiedyś się tym zajmowałam i lubię to, chciałabym zaproponować pomoc przy doborze oferty abonamentu telefonicznego lub internetu mobilnego. Prosiłabym tylko o odpowiedzi na takie pytania :
Telefon:

1) Oferta dla klienta indywidualna czy biznesowego ?
2) Czy obecna oferta jest na kartę, zetafonie,mixie, abonamencie i w jakiej sieci
3) Jeżeli jest umowa to na ile czasu
4) Czy macie jakieś inne usługi u innego operatora?
5) Do jakiej/jakich sieci jest najczęściej dzwonione?
6) Jak częsty jest kontakt do pozostałych operatorów?
7) Jak dużo sms'ów jest wysyłanych
8) Jak dużo połączeń jest wykonywanych na stacjonarne
9) Czy użtkowany jest intnernet w telefonie, jeśli tak w jakiej ilości
10)Czy często jest dzwonione za granicę
11) Czy sami często wyjeżdżacie za granicę
12) Ile chcielibyście przeznaczyć na abonament (+ /- 10 zł najlepiej)
13) Czy oferta ma być z telefonem
Jeśli tak
a)telefon klasyczny /dotykowy
b) jakie powinien mieć funkcje
c) do jakiej kwoty wchodzi ewentualna dopłata

Internet :
1) Miejscowość najczęstszego użytkowania ( w celu sprawdzenia zasięgu)
2) Internet z modemem, routerem, tabletem , netbookiem, laptopem bądź bez urządzenia ?
3) Ile będzie potrzebne transferu ( bądź ile planujecie godzin spędzać nainternecie, jak dużo plików bd pobieranych-w celu policzenia odpowiedniejilości transferu)
4) Ile chcielibyście przeznaczyć na abonament (+ /- 10 zł najlepiej)

Odpowiedzi proszęna adres [email protected] , postaram się odpisać jak najszybciej :)

#699290  autor: fuey
 18 lut 2014, 17:43
jako ze nie zadowala mnie zadna oferta obonamentowa postanowilem przejsc na karte, a czego potrzebuje: 2gb + ~200sms do wszystkich + 20-30 min tylko na komorki
mysle ze max 30zl/msc

jaka oferta bedzie najbardziej odpowiednia dla mnie?

#699295  autor: b0b333k
 18 lut 2014, 18:04
Hejka

Mam problem z wyborem oferty. Miesiecznie wychodzi mi okolo 150 minut oraz do 100 smsow. Jaka oferta bylaby najlepsza? Rozmawiam i pisze do ludzi w roznych sieciach niestety :(

#699332  autor: MarekAG
 18 lut 2014, 20:20
Ludzie! Trochę własnej inicjatywy. Spróbujcie najpierw sami czegoś poszukać. Polecam zacząć od Virgin Mobile, T-Mobile Frii, ofert na kartę Play, a potem cała reszta.

fuey pisze:jako ze nie zadowala mnie zadna oferta obonamentowa postanowilem przejsc na karte, a czego potrzebuje: 2gb + ~200sms do wszystkich + 20-30 min tylko na komorki
mysle ze max 30zl/msc

jaka oferta bedzie najbardziej odpowiednia dla mnie?
Na przykład Mobile Vikings. Za 19 zł 2 GB, 2000 sms, 65 minut

b0b333k pisze:Hejka

Mam problem z wyborem oferty. Miesiecznie wychodzi mi okolo 150 minut oraz do 100 smsow. Jaka oferta bylaby najlepsza? Rozmawiam i pisze do ludzi w roznych sieciach niestety
Przy takiej ilości minut ciężko będzie znaleźć coś opłacalnego na kartę.
W Virgin Mobile wyjdzie 23 zł za 150 min + 100 sms + 200MB internetu
W T-Mobile Frii 20zł za 150 min + nolimit sms, przy czym trzeba pilnować pakietów

#699399  autor: b0b333k
 18 lut 2014, 23:12
Dzieki za oferty. Staralem sie dokladnie je przejrzec i sie z nimi zapoznac.

Virgin Mobile
Bardzo prosta taryfa, stala stawka. Przeliczajac na moje potrzeby wyszlo mi wlasnie tak jak podal MarekAG tj okolo 23-24zl na miesiac.

T-Mobile
Wyglada na to, ze T-Mobile wygrywa, sprawdzalem swoje miesieczne zestawienie rozmow / sms z ostatnich 3 miesiecy i w kazdym wyszlo mi kolo 160 minut :P Teraz tu mam pytanko, bo nie moglem znalezc odpowiedzi na moje pytanie. Czy to wyglada tak, ze tutaj np doladuje sobie za 10+50zl raz na 3 miesiace. W kazdym wykupie pakiet za 20zl na 150min do wszystkich, a smsy mam za darmo. Pytanie tylko, czy jesli jest kasa na koncie to te smsy tez ja zabieraja tj 14gr/sms i sa one tylko darmowe jak sie ma 0zl na koncie? Czy obojetnie jaki jest stan konta, one i tak sa za 0zl? Jesli nie... to jak tu wtedy doladowywac? za 25zl/miesiac aby bylo efektywnie?

Nju Mobile na karte + "do komorkowych"
Analizujac tez czasy rozmow probowalem podliczyc ile miesiecznie by mi wyszlo jakbym skorzystal z Nju na karte i "do komorkowych" - wyszlo mi okolo 23-24zl za same rozmowy (a gdzie tu jeszcze wcisnac smsy...). Wydaje mi sie, ze ta oferta bylaby dobra jakbym rozmawial rzadziej, a dluzej. Niestety u mnie to roznie wyglada, a na ogol sa to krotkie rozmowy, tj. okolo 4-5 minut :)

Play
Nie znalazlem zadnych pakietow na rozmowy do wszystkich sieci... Zle szukam czy nie ma takowych?

Red Bull Mobile
Czytajac o tej ofercie odnioslem wrazenie, ze jest dobra dla osob, ktore potrzebuja internetu i to dosc sporo :P

Na koniec pytanie z innej beczki jakoze widze, ze sie znacie :D Czy jakis abonament by przebil ktoras z tych ofert?

#699546  autor: perdos1
 19 lut 2014, 15:20
W Tmobile masz zawsze smsy za free dopóki masz ważne konto. Godna polecenia dla ciebie jest oferta Lycamobile, a konkretnie pakiet Pisz i Dzwoń 20. Za 20 zł masz 200 minut i 200 smsów do wszystkich sieci, to więcej niż daje Tmobile. Doładowanie kupisz za 18 zł w internecie. W Virgin ładując 2x10 zł (doładowanie w necie kosztuje 9 zł) dostajesz mniej minut, ale masz roczną ważność konta i niewykorzystane minuty ci nie przepadną. W tmobile musisz ładować za 60 zł z góry (54 zł jeśli kupisz doładowanie w necie), bo inaczej masz za krótką ważność konta, a do tego dostajesz mniej minut niż w Lyca, za to no limit sms.

#699618  autor: buba1234
 19 lut 2014, 18:33
b0b333k pisze:Dzieki za oferty. Staralem sie dokladnie je przejrzec i sie z nimi zapoznac.

Virgin Mobile
Bardzo prosta taryfa, stala stawka. Przeliczajac na moje potrzeby wyszlo mi wlasnie tak jak podal MarekAG tj okolo 23-24zl na miesiac.

T-Mobile
Wyglada na to, ze T-Mobile wygrywa, sprawdzalem swoje miesieczne zestawienie rozmow / sms z ostatnich 3 miesiecy i w kazdym wyszlo mi kolo 160 minut :P Teraz tu mam pytanko, bo nie moglem znalezc odpowiedzi na moje pytanie. Czy to wyglada tak, ze tutaj np doladuje sobie za 10+50zl raz na 3 miesiace. W kazdym wykupie pakiet za 20zl na 150min do wszystkich, a smsy mam za darmo. Pytanie tylko, czy jesli jest kasa na koncie to te smsy tez ja zabieraja tj 14gr/sms i sa one tylko darmowe jak sie ma 0zl na koncie? Czy obojetnie jaki jest stan konta, one i tak sa za 0zl? Jesli nie... to jak tu wtedy doladowywac? za 25zl/miesiac aby bylo efektywnie?

Nju Mobile na karte + "do komorkowych"
Analizujac tez czasy rozmow probowalem podliczyc ile miesiecznie by mi wyszlo jakbym skorzystal z Nju na karte i "do komorkowych" - wyszlo mi okolo 23-24zl za same rozmowy (a gdzie tu jeszcze wcisnac smsy...). Wydaje mi sie, ze ta oferta bylaby dobra jakbym rozmawial rzadziej, a dluzej. Niestety u mnie to roznie wyglada, a na ogol sa to krotkie rozmowy, tj. okolo 4-5 minut :)

Play
Nie znalazlem zadnych pakietow na rozmowy do wszystkich sieci... Zle szukam czy nie ma takowych?

Red Bull Mobile
Czytajac o tej ofercie odnioslem wrazenie, ze jest dobra dla osob, ktore potrzebuja internetu i to dosc sporo :P

Na koniec pytanie z innej beczki jakoze widze, ze sie znacie :D Czy jakis abonament by przebil ktoras z tych ofert?
Przy
150 minut + 100 sms

Tak abonament wyjdzie 2 razy taniej niż t-mobile Frii na kartę
T-mobile Frii 20zł
Abonament tylko sim w Plusie 10zł/miesiac za 180min/sms/mms
No może nie idealnie 2 razy mniej bo to minuty wymienne chyba na smsy czyli 150 minut i 30smsów
musisz przeliczyc czy nie wziąć za 15zł/miesiac 340 minut/sms/mms. - tez taniej niz prepaid w towim przypadku

ten abo w Plsuie to oferta przedłużeniowa, aby ją uzyskać trzeba wykonać kilka punktów:
1. Przenosisz numer na najtańszy abonament Plusa bez telefonu umowa na czas nieokreslony [zamawiasz przez telesprzedaż]
2. Czekasz miesiąc
3. Składasz wypowiedzenie umowy
4. Dzwonią do ciebie z Działu Utrzymania Klienta Plusa i proponują na przedłuzenoeu umowy na 12 miesiecy rabat 50% tego co jest na stronie Plusa czyli:
10zł/miesiac 180minut/sms/mms
lub
15zł/miesiac 340 miut/sms/mms
20zł/miesiac 550 minut/sms/mms +pół roku nolimit do Plusa
30zł/miesiac 1000 minut/sms/mms i rok nolimit do Plusa
52zł/miesiac nielimitowane na kom. i stacj. rozmowy /smsy/mmsy +2,5GB

Analogicznie mozan robic z netem mobilnym plusa, z tą różnicą, że mozna uzyskac umowę przedluzeniową na czas nieokreslony w salonie Plusa czyli np. za 30zł/miesiac 15GB [+50GB w nocy]. Generalnie ceny na stronie Plusa mozna w praktyce podzielic przez 2. :P

#699654  autor: perdos1
 19 lut 2014, 20:03
buba1234 pisze: nocy]Generalnie ceny na stronie Plusa mozna w praktyce podzielic przez 2. :P
Gdzie można znaleźć podane przez ciebie oferty tylko sim na stronie Plusa? I ile kosztuje taki zabieg, jak opisałeś wyżej (zamówienie umowy na czas nieokreślony, aktywacja i dwa abonamenty)?

#699674  autor: KA
 19 lut 2014, 21:28
Podobno te stare taryfy Plusa (OMG) będą proponowane tylko do 20 lutego. Jeśli to prawda, info nieaktualne. Na szczęście udało mi się przedłużyć 10 lutego!
Umowy bezterminowe były (są?) dostępne tylko przez telefon, po zostawieniu numeru na stronie www.

#699977  autor: buba1234
 20 lut 2014, 21:06
Czyli Plus praechoczi jak wszyscy na abonolimit i będą wciskac nielimiotwane polaczenia takze tym co nie potrzebują. Bedzie strzyżenie baranów. Choć pewnie dalej po złożeniu wypowiedzenia będą się bac braku kasy i utraty klienta i tak dadzą coś z mniejsza iloscia minut.

#699980  autor: KA
 20 lut 2014, 21:29
Dokładnie, wszyscy już wciskają no-limit, lub tzw. "no-limit", bo dla mnie 550 min do kom i stac wymienne na sms/mms (z rozsądnym pakietem neta) do wszystkich jest w zasadzie no-limitem. Natomiast nie jest nim oferta, którą operator tak nazywa, ale nie ma w niej stacjonarnych, smsów, mmsów itd. W Play jest dobre to, że świetna stara oferta (córka ma formułę M za 34zł: 400min do all, darmo w sieci, pakiet bez limitu na sms/mms i 500MB) przejdzie po 12mies na czas nieokreślony i można ją zachować na tych samych warunkach dopóki P4 będzie istnieć. Natomiast moja super-oferta w Plusie (OMG 50% na 12mies) po tych 12 miesiącach będzie normalnie płatna i wtedy już nie będzie tak różowo. Jednak zawsze jest tak, że nowym ofertom trzeba dać trochę czasu, po którym będą nam się wydawać lepsze niż na początku, a operator wymyśli przedłużeniówki, które nie będą wcale takie złe...
  • Strona 18 z 136
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 136
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18