Okej zatem opisze wiecej. Tak jak wspominalem oto moje ogolne wykorzystanie telefonu:
-> 50-100min / miesiac
-> ~100sms / miesiac
-> internet @ Aero2 (patrzac na licznik - wychodzi okolo 200-300MB miesiecznie)
Dzwonienie
Glownie rozmawiam z numerami sieci Orange oraz Plusa. Aczkolwiek wiadomo, zdazaja sie sporadyczne kontakty z innymi sieciami - raczej z Play niz T-Mobile...
Smsy
Wiekszosc z nich wedruje do sieci Plus. Znacznie mniejsza ilosc do pozostalych, jesli mialbym wyroznic jakas na drugim miejscu to bylby to Play...
Doladowania
Obecnie laduje raz na 3 miesiace 50zl (Nowe Orange Go) jednakze zmiana tego nawyku nie jest dla mnie problemem i moglbym rowniez ladowac czesciej, a mniej. W kazdym badz razie nie chcialbym wydawac wiecej niz 20zl/msc lub 60zl/3msc, a oczywiscie im taniej tym lepiej...
W obecnej sieci denerwuje mnie duza liczba pakietow, kodow, uslug i innych dziwactw. Chcialbym to ograniczyc, moze nie koniecznie do minimum, ale zeby az tyle nie kombinowac
[center]
===========================================================[/center]
Przegladajac ten caly temat i wszystkie posty nie trudno zauwazyc, ze przewijaja sie w nim glownie 4 oferty:
- Play
- VM
- RBM
- Mobile Vikings
Co jak co, ale ten ostatni raczej mozna odrzucic, bo nie potrzebuje internetu, a juz na pewno nie az tyle, no i miesiecznie wychodzi tylko 65 minut na rozmowy.
Zatem zostaja:
- Play
- VM
- RBM
I tu szczerze powiedziawszy utknalem, nie wiem ktora oferta (z listy powyzej, a moze jeszcze inna...) bylaby najlepsza dla mojej osoby...
Mam nadzieje, ze nie rozpisalem sie za bardzo i szczerze oczekuje pomocy, porady co do wyboru sieci.
Serdecznie Pozdrawiam.
PS. W temacie padlo tez stwierdzenie, ze przeniesienie glownego numeru do MVNO to "samobojstwo". Moglby ktos to rozwinac?