Dziś test na oryginalnej ładowarce Nokii dodawanej do Lumii. Zobaczymy czy też będzie ładowanie in minus

A wskaźnik jest w miarę dokładny. Pokrywa się ze wskazaniami Insidera.
O wyniku testu napiszę w poniedziałek - będę na domowym necie
[ Dodano: 2014-02-03, 20:01 ]
Wina nie tyle ładowarki ile przedłużacza USB do niej. Ładowarka Nokii + przedłużacz i bateria albo podczas ładowania stała w miejscu albo spadało o około 1% na 5 minut. Po usunięciu przedłużacza ładowanie prądem wzrosło znakomicie i w czasie gry telefon dostał 30% energii. Czyli wszystko ok

BTW ciekawe jak szybko zarżnę akumulatorek takim traktowaniem. Czasami Asphalt, często (praktycznie non-stop) udostępnianie Internetu. Jeszcze półtora roki i zmiana...
[ Dodano: 2014-02-08, 23:58 ]
Robi się całkiem ciekawie... Sytuacja sprzed kilku chwil: Bateria ma około 45% energii. Telefon włączam do ładowarki (oryginalna dodawana do Lumii 820) i służy jako router Wi-Fi i sieje sygnałem (korzystam z netu na laptopie). Dodatkowo czekając aż załadują się strony (lejek) uruchamiam Asphalt 8. Gram nie dłużej jak 15 minut i... telefon się wyłącza. Owszem, jest bardzo ciepły, można rzec gorący i po przyłożeniu do ucha prawie parzy. Włączam i okazuje się, że mam ledwo 3% energii.
I teraz pytanie do was: Gdzie jest coś spieprzone? Bateria, ładowarka czy tak mocne zjadanie energii, że ładowarka nie daje rady? Dziwne bo jak napisałem wcześniej wszystko było ok, a bateria nawet się naładowała...
Dziś kilka razy włączałem do prądu telefon na 20 - 40 minut oraz ładowałem w samochodzie przez około 10 minut (ładowarka samochodowa take oryginalna Nokii).
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71