• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 14 z 136
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 136

#695691  autor: Niezgodna7
 03 lut 2014, 17:47
Jeju, żeście Viesławowi namącili w głowie..
Przenieś nr do Orange, rok ważne konto w nagrodę, a za rok darmowy sms, i znów rok ważne konto.
Proste.
Aha, taryfa One, Smart lub Yes.
Dobranoc państwu
:- )

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#695714  autor: bazooka
 03 lut 2014, 19:36
Calm7, hehe, nie Calm - nie jest proste chyba, że dla Ciebie jak non stop wertujesz co się zmienia i co dostaje w Orange - wyjaśnij proszę również i wskaż może linka do promocji, o której piszesz, o tych bonusach za przeniesienie numeru: RWK, darmowy SMS :?: Sorki tym razem nie wiem o czym piszesz a nie jestem w orange od wczoraj... :)

Dziedzic Pruski@ciekawy - stary, weź może poczytaj historię stawek ustalanych przy okazji wejścia czwartego operatora - poczytaj gdzie Halset wyraźnie to opisał, a potem pisz farmazony i hejtuj dowoli każdą sieć (choć do końca nie rozumiem - bo w podpisie niby masz nju, a to Orange :) ), noś se 3 telefony, wymieniaj SIMki, zmieniaj banki przy każdej zmianie TOiP czy regulaminu - nic, a nic kompletnie mnie to nie interesuje i myślę, że większości również. Nie wiem gdzie Ty w ogóle, tzn do kogo Ty wydzwaniasz, kto chce Cię słuchać...
...@ciekawy - troszkę mało piszesz o Virgin ostatnio, co się stało :?: :)

Sorki, że mnie uniosło, ale no widzi chyba, że w każdym temacie przegina i drażni, a on dalej swoje...

Vieslav, skoro tak - to wybrałbym sieć, w której masz najwięcej znajomych - o ile Ci co do Ciebie wydzwaniają mają korzyść z tego, że mają Cię w sieci :) ...no i oczywiście tam, gdzie jest Konto ważne Rok...choć faktycznie ro bardzo indywidualna decyzja, musisz faktycznie "przekopać pomarańczę" tak na spokojnie :)

#695745  autor: ViNYL
 03 lut 2014, 22:14
Jak dziś pamiętam w Play Mix 10zł na 2 lata i telefon za 1zł, to były czasy...

Wracając do teraźniejszości, te 39zł/mc wydaje się optymalne, pamiętaj jednak że są to tylko minuty do sieci komórkowych (brak stacjonarnych i wymienności na SMS/internet itp).

Co do rat - abonament to w pewnym sensie zakup na raty, dostajesz bowiem urządzenie płacąc za nie na start mniej niż w sklepie (są wyjątki oczywiście), także rozkładania tej opłaty początkowej na kolejne raty nie ma.

#695884  autor: usiu128
 04 lut 2014, 16:20
lennyhowmany pisze: Czy są to raty 0%? Nie ma ukrytych kosztów?
39zł/msc - dużo minut - tani smartfon - znajdę coś lepszego?
39,99zł taryfa basic to suma opłat miesięcznych abonament + rata. Nie ma tutaj dodatkowych kosztów (jeśli chodzi o telefon i raty).
Jedyne koszty to możliwość przekroczenia 400 minut, lub napisanie smsa, lub telefonowanie na numery stacjonarne.

Co do oferty to możesz ją porównać z innymi operatorami i CI którzy zaproponują więcej minut lub bardziej elastyczną ofertę (wymienność na smsy/stacjonarne) przy dobrej cenie interesującego Cię modelu telefonu będą najlepsi :)

#695915  autor: AERO2 USER
 04 lut 2014, 18:33
sebusy pisze:Wzór egoistycznego podejścia Polaczka, który w pewnym momencie przeniósł pewnie numer do Play nikomu nie mówiąc i kazał znajomym płacić za kontakt z nim, niezłe sumy... i miał to w d...
Raczej wzór tępego Polaczka który wziął umowę na 42 miesiące, płaci jak za zboże poza sieć i trzeba się do niego dostosować. Czyli wyrównywanie do poziomu tępaka. Ciekawe jakby znajomi mieli telefony satelitarne ? Trzeba by się dostosować.
 #696097  autor: aizo
 05 lut 2014, 14:44
Oczekuję
-Nielimitowane do all, w tym na stacjonarne (
-Bez netu
-bez telefonu
-Może być abonament
-sms bardzo mało lub wcale

Obecnie najlepsza oferta to NJU?

29zł

Czy coś gdzieś indziej?

Połączenie nie może być zrealizowane.

#696100  autor: aizo
 05 lut 2014, 14:51
Oczekuję
-Nielimitowane do all, w tym na stacjonarne (
-Bez netu
-bez telefonu
-Może być abonament
-sms bardzo mało lub wcale

Obecnie najlepsza oferta to NJU?

29zł

Czy coś gdzieś indziej?

#696101  autor: KA
 05 lut 2014, 14:51
Nju to najlepsza oferta, ale najpierw przetestuj. Według mnie Orange to nadal najgorsza jakościowo sieć, nawet w miejscach po zakończeniu modernizacji.

#696102  autor: szpenton
 05 lut 2014, 14:54
Jest jeszcze heyah non stop identyczna oferta z tym że jak byż nie chciał stacjonarek to lepszy/tańszy jest nju (możesz obniżyć abo o 10 zł). Wybierz z której sieci masz lepszy zasięg: T-mobile czy Orange i skąd masz przyjemniejsze odczucia.

#696106  autor: aizo
 05 lut 2014, 15:03
W organu jak w Play nie można korzystać z zasięgu innej sieci>?

#696111  autor: Flash999
 05 lut 2014, 15:20
Od kiedy Orange korzysta z zasięgu innej sieci? W takim razie, po co w ogóle powstało NetWorkS!?
Takie rzeczy tylko w Play. Orange korzysta z własnej infrastruktury (zasięg jest z tych samych stacji co T-Mobile w miejscach po modernizacji).

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#696117  autor: aizo
 05 lut 2014, 15:47
(zasięg jest z tych samych stacji co T-Mobile w miejscach po modernizacji

Wut?

Bo nie wiem dobrze rozumiem. ORagne u mnie odpada. Zasięg jest słaby ale czy mam sie bać o T-mobile?

#696120  autor: mkowalski
 05 lut 2014, 15:59
Hej,

Co jest obecnie najbardziej korzystne do następującego profilu korzystania?

* 200 minut miesięcznie
* 200 SMS-ów
* 300-500 MB internetu (nie więcej)

Play raczej odpada ze względu na rozdzielanie połączeń komórkowych i stacjonarnych.

#696132  autor: DaveX
 05 lut 2014, 16:43
aizo, nju korzysta z zasięgu Orange. Play z własnego + Plus, Orange, T-Mobile.
Za same rozmowy na komórki i stacjonarne w nju buzz i taryfie Mini Max w Play zapłacisz 29 zł.

#696135  autor: macc
 05 lut 2014, 16:50
Lycamobile 22zł za 200 minut rozmow,200 sms, 300 mb internet.zasieg siec plus.

Obrazek

#696173  autor: aizo
 05 lut 2014, 18:17
DaveX pisze:aizo, nju korzysta z zasięgu Orange. Play z własnego + Plus, Orange, T-Mobile.
Za same rozmowy na komórki i stacjonarne w nju buzz i taryfie Mini Max w Play zapłacisz 29 zł.
Mozesz dać linka do tej oferty?Bo nie mogę odszukać.

http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -na-karte/

Mówisz o tym? Ale czy tutaj się włączają stacjonarne?

I jak to wygląda? To jest abonament? Czy na zasadzie mix-a?

#696191  autor: AERO2 USER
 05 lut 2014, 19:20
Wliczają się stacjonarne do MiniMaxa. Dodatkowo dają czasami jednodniowe promocje doładowań z bonusem np. 100% na konto promocyjne. Wówczas korzystnie jest załadować za 100 zł. i mamy nielimitowane rozmowy w okolicach 15 zł. miesięcznie przez 5 miesięcy. Limity rozmów i smsów idą w pierwszej kolejności z bonusa.

#696203  autor: Flash999
 05 lut 2014, 19:44
aizo pisze:
(zasięg jest z tych samych stacji co T-Mobile w miejscach po modernizacji

Wut?

Bo nie wiem dobrze rozumiem. ORagne u mnie odpada. Zasięg jest słaby ale czy mam sie bać o T-mobile?
Może dla odmiany będzie to koniec problemów z zasięgiem w Orange? Nie wiem w jakiej miejscowości mieszkasz, ale tam gdzie jest po modernizacji zasięg T-Mobile i Orange jest porównywalny (obie sieci mogą różnić się konfiguracją, mają inne zasoby sieciowe, ilość pasma). Na pewno identyczny jest zasięg UMTS 900 (MOCN).
Podstawy dotyczące modernizacji, które powinieneś wiedzieć to:
→ zasięg T-Mobile i Orange będzie porównywalny ale nie identyczny
→ skonsolidowane (połączone) zostaną stacje O i T-M, a dublujące się zostaną zlikwidowane (konstrukcje stalowe zostaną sprzedane konkurencji lub oddane dla Orange Mołdawia
→ stacja bazowa korzysta z radiolinii/światłowodu udostępnionej przez właściciela stacji (jeśli jesteś w Orange i korzystasz ze stacji której właścicielem jest T-Mobile to łączysz się z ich radiolinii)
→ prędkość internetu na stacji w praktyce jest większa w T-Mobile, ponieważ nie stosują oni kompresji (w Orange można ją wyłączyć - tylko w abonamencie)
→ w ramach modernizacji będąc klientem na przykład Orange nie zalogujesz się do stacji T-Mobile (niektórzy niestety tak myślą)
→ lokalizacje są w większości ulepszane do GSM900, DCS, UMTS2100, UMTS900 i LTE1800
→ udziałowcami w NetWorkS! są Orange Polska i T-Mobile Polska (każdy z operatorów ma 50% udziałów)
→ koniec modernizacji planowany jest w tym roku (bodajże czerwiec-lipiec)
O NetWorkS! poczytasz tu: http://www.telepolis.pl/wiadomosci/netw ... 29618.html

Moim zdaniem to świetna decyzja by połączyć stacje nadawcze, zasięg drastycznie wzrasta (już nie chodzi o zwykły GSM, a o UMTS czyli zasięg trzeciej generacji który jest teraz nieporównywalnie lepszy). Nawet we wsiach stacje modernizowane są do UMTS (na stacjach wymieniany jest cały sprzęt, docelowo będzie to EDGE, HSPA+DC i LTE na niemal wszystkich stacjach.

Aby zobaczyć, jakie stacje Cię otaczają wejdź tu: http://mapa.btsearch.pl

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#696207  autor: buba1234
 05 lut 2014, 19:59
Oferty nolimit:

- abonament na czas nieokreślony
nju na rachunek 9-29zł/miesiac,
Red Bull Mobile No limits II 29zł/miesiac,
Heyah Nonstop 29zł/miesiac,

- na kartę
Play Mini max na karte 0-29zł/miesiac,
nju na kartę max na dzien 2zł [stacj. komorki smsy 100MB], lub max koszt na dzien 99groszy [same komorki] jak w danym dniu nie korzytsasz to nie płacisz.

• 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 136
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 136