• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 13 z 136
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 136

#695164  autor: macc
 01 lut 2014, 11:19
Stawki w nju mobile

19 gr / min rozmowy
9 gr / SMS
19 gr / MMS
19 gr / MB

Maksymalnie zapłacimy:

Do 29 zł za rozmowy do wszystkich/ max 19zl komórka - max 10 zł stacjonarne
Do 9 zł za SMS-y i MMS-y do wszystkich
Do 19 zł miesięcznie za dostęp do internetu (1 GB)

Abonament w nju mobile może wynieść od 9 zł w przypadku, gdy będziemy mało używać telefonu (rozmowy do 47 minut) do 57 zł, gdy wykorzystamy kwotę 29 zł na rozmowy (152 minuty) , 9 zł na SMS-y i MMS-y (100 SMS-ów lub 47 MMS-ów) oraz 19zł na internet (powyżej 100 MB).

Uwaga:
Aby nie zapłacić opłaty aktywacyjnej, należy wybrać opcję e-faktury, w przeciwnym razie przyjdzie nam sowicie zapłacić -200zł.

Dodatkowe szczegóły:

0 zł za przesyłkę kurierską umowy i karty SIM

Zasięg sieci ORANGE

Zalety oferty nju mobile

Brak długoterminowej umowy (okres wypowiedzenia to 30 dni)
Abonament w przypadku, gdy nie będziemy korzystać z telefonu wyniesie zaledwie 9 zł
Proste i jasne zasady, za abonament nie zapłacimy więcej niż 57 zł przy nieograniczonych rozmowach i SMS-ach oraz 1 GB danych.*

* więcej zapłacimy, gdy będziemy chcieli wykupić dodatkowy pakiet danych: 5 zł za 350 MB, 7 zł za 700 MB.

#695168  autor: Vieslav
 01 lut 2014, 11:32
Z tym nju to chyba sobie żartujesz.
Statystyki ze stycznia:
16 sms
13:59 min
Łączny koszt - 6,45zł
Konto doładowane na początku grudnia 2013 za 20zł. W grudniu wydane na telefon 27gr!

#695174  autor: marcin1980
 01 lut 2014, 11:43
virgin mobile bo jesli zarejestrujesz się do ich klubu to do każdego doładowania niezaleznie od kwoty dostaniesz 50% bonusu w tym darmowa roczna ważność konta
20+10=30zł w VM masz stawke 19gr ale dzięki bonusowi wychodzi coś koło 14gr, i sms nie 6gr a 3-4gr
Dodatkowo jeśli doładujesz się dwa razy po 10zł dostaniesz 200mb bo każde doładowanie od 10zł to 100mb danych a jęsli przekroczysz pakie to to masz lejek do 32kb/s na operze mini wystarcza taka prędkość
VM korzysta o ile nie myle si z infrastruktury Orange i Pley
Vieslav pisze:Statystyki ze stycznia:
16 sms
Łączny koszt - 6,45zł
To w VM zapłacisz w zaokrągleniu 2zł plus 0.48zł za sms, to łącznie w zaokrągleniu 2.48zł :-)
Ostatnio zmieniony 01 lut 2014, 11:51 przez marcin1980, łącznie zmieniany 2 razy.

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty
 #695176  autor: marcinek243
 01 lut 2014, 11:49
Vieslav pisze:Nie może być Play.
Czyli virgin odpada.

#695183  autor: DaveX
 01 lut 2014, 12:22
Jup, najlepsze byłoby VM ale odpada, bo rozmowy z innych sieci są traktowane jak do Play..
Plus słaby zasięg więc zostaje T-Mobile lub Orange.

W T-M RWK kosztuje 3zł/msc, w Orżnij dla nowej karty jednorazowy koszt RWK to 3 zł, potem za darmo...
Więc IMO najlepiej jakbyś wybrał coś z taryfy 'Mechanicznej Pomarańczy' z RWK.

Poczekaj na Calm7, to jest ekspert w taryfach 'Wredniaka' i podsunie ci jakaś najkorzystniejszą taryfę w tej sieci :wink:

#695203  autor: NokiaUser
 01 lut 2014, 13:31
Vieslav pisze:Do tej pory korzystałem z Nowa Heyah i ta taryfa bardzo mi odpowiadała
No to dalej z tej taryfy korzystaj. Aktywuj roczną ważność konta za 3 zł i nie będziesz musiał ciągle doładowywać.

#695211  autor: DaveX
 01 lut 2014, 13:50
Vieslav pisze:Statystyki ze stycznia:
16 sms
Łączny koszt - 6,45zł
Przykładowo w Orange YES za takie używanie zapłaciłbyś 6,46 zł i miałbyś też Rok Ważności Konta :D

#695216  autor: słoneczny
 01 lut 2014, 14:00
Ja bym brał NJU na kartę, bez żadnych dodatkowych usług.
Przy tej ilości minut i sms-ów, nie ma sensu szukać żadnych pakietów.

Doładowanie za 25zł, przedłuża na 91 dni.
Utrzymanie ważności konta, wychodzi lekko powyżej 8zł na miesiąc.

W zamian masz w miarę sensowny internet bez pakietów - 19 groszy za 1 MB.

Zamiast tracić kasę na płatne RWK, możesz ją wykorzystać na internet.

#695224  autor: krzys135
 01 lut 2014, 14:27
Możesz zostać w Heyah za 5 zł aktywujesz rok ważności konta i potem wyłączasz a ważność na rok do przodu z dniem wyłączenia zostaje ew. następne doładowania sie sumują. 5 zł w skali roku to chyba nie jest tak ogromny wydatek. Mój temat w którym szerzej opisałem jak to wygląda w taryfie Nowa Heyah. link

#695225  autor: cyanoone
 01 lut 2014, 14:30
Klucz mobile:
19 gr/minuta
9 gr/sms
rok waże konto za darmo ;)
Tylko, że Klucz jest na zasięgu Plusa, ale moim zdaniem dla Ciebie to najlepsza oferta. Naliczanie jest takie jak do + I doładowania też zielone.
pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #695277  autor: Dziedzic Pruski
 01 lut 2014, 17:58
marcinek243 pisze:
Vieslav pisze:Nie może być Play.
Czyli virgin odpada.
W Virgin przenosząc numer masz możliwość logowania się do Plusa, T-Mobile, Orange i Play. Np. teraz sobie ustawiłem na sztywno Plusa i testuję czy będą jakieś różnice.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#695293  autor: Flash999
 01 lut 2014, 19:42
@Dziedzic Pruski
Żartujesz :lol: ? Od kiedy przełączając się na roaming Polkomtelu inni dzwonią do ciebie po stawkach jak do sieci Plus? :smt005

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#695341  autor: Dziedzic Pruski
 02 lut 2014, 00:47
To jakie stawki maja inni jest ich problemem. Niech sami o to dbają, a ja dbam o swoje.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae

#695356  autor: bazooka
 02 lut 2014, 09:13
Dziedzic Pruski pisze:To jakie stawki maja inni jest ich problemem. Niech sami o to dbają, a ja dbam o swoje.
Wzór egoistycznego podejścia Polaczka, który w pewnym momencie przeniósł pewnie numer do Play nikomu nie mówiąc i kazał znajomym płacić za kontakt z nim, niezłe sumy... i miał to w d... :evil:

Vieslav, nie wiem czy te telefony w podpisie to aktualne, ale skoro można wywnioskować, że stronisz od neta w telefonie to pewnie zbytnio nie przepadasz a więc Android czy coś w tym stylu to tylko w tej M Milestone 2 :?: Czuję jednak wielką chęć oszczędności, skoro Ci szkoda płacić za RWK w Heyah :)

Przychyliłbym się w pewnym momencie do propozycji słonecznego i nie żartuję - nju, bo potrzebujesz oferty gdzie bez łachy dostaniesz 19gr/min skoro chcesz oszczędności, mimo tak małej ilości rozmów. Nie musisz korzystać z żadnych promocji, ofert dodatkowych, po prostu korzystasz ze stawek podstawowych, a doładowanie za 25zł przedłuża ważność na wychodzące o 93dni.
To samo dostaniesz ewentualnie w mBank mobile (5zł / 2 m-ce i poszedł bym tam na Twoim miejscu jeśli masz konto w mBanku!), na zasięgu Plusa, lub Virgin mobile, którego nie chcesz, o rzeszy innych wymyślnych MVNO nie wypowiadam się. Nie napiszę też o żadnej taryfie w T-mobile (może ktoś inny), w Orange na kartę wiadomo, że przy RWK i małej wysokości doładowań nie zejdziesz na razie ze stawka poniżej 29gr/min - a więc Twoje 14min to 4,06zł... Jest tylko możliwość wykupienia Wygadanego Pakietu w taryfach ONE i POP za 9zł/30dni gdzie dostaniesz 50minut do wszystkich, to 18gr/min.

Kwestię SMSów i internetu zostawiam na koniec, bo jeśli używasz tego Milestone 2 czyli masz androidka i internet byłby wskazany to pakiet za 5zł w Orange w każdej taryfie oprócz SMART i Free na kartę by Ci starczył, a to oznacza SMSy z sieci w cenie pakietu (bramka logowana MultiBox w Orange daje możliwość wysyłania SMSów na wszystkie sieci z twoim numerem o długości 640 znaków)... no ale jeśli mowa byłaby o pakiecie jednak internetowym to poszedł bym dalej w oszczędność i cześć tych rozmów z 14min (więc domyślam się, że nie mają priorytetu biznesowych) wykonał przez jakąś aplikację VOIP na androida by zejść z kosztów, ale oczywiście wszystko to zależy od zasięgu neta, podejścia do tych spraw itp itd...
Niczego nie narzucam, tylko wyczuwam chęć sporych oszczędności stąd mój wywód.

P.S.
Jeśli chodzi o doładowania Orange i nju w chwili obecnej niezła promocja, przy ładowaniu przez aplikację mPotwór 25 + 25 w ciągu 14 dni doda Ci 40zł gratis :)

#695465  autor: Dziedzic Pruski
 02 lut 2014, 16:56
Nikt z moich znajomych nie płaci więcej. Masz jakieś nieaktualne informacje, albo Twój operator Cię robi w konia.

#695471  autor: bazooka
 02 lut 2014, 17:28
Dziedzic Pruski, po Twoich niektórych postach wnoszę, że kompletnie nie wyciągasz wniosków, nie rozumiesz tekstu pisanego - nie czytasz ze zrozumieniem...zupełnie jak @ciekawy - pojawiłeś się 8 dni po wprowadzeniu zakazu pisania przez niego...on jest "z netu" Ty "z domu"... czyżbym kogoś zdemaskował :?: :)
koniec offtop

#695551  autor: Micho
 02 lut 2014, 21:54
sebusy pisze:. czyżbym kogoś zdemaskował

koniec offtop
Ja byłem pierwszy :) Już kilka dni temu w temacie przedłużenowym T pisałem że dziedzic pisze tak jak Ciekawy :)

#695614  autor: Dziedzic Pruski
 03 lut 2014, 12:25
Jeżeli mój usługodawca (bank, operator, TV itp.) za niektóre typowe usługi kasuje znacznie drożej niż inni usługodawcy, to zmieniam dostawcę usług. Pobieranie większej stawki za połączenia do dyskryminowanego konkurenta, kiedy inni takiej nieetycznej polityki nie stosują jest bezczelnością i naciąganiem. Nie korzystam z takich usług i radzę wszystkim jak zmienić usługodawcę na uczciwszego.

#695678  autor: lennyhowmany
 03 lut 2014, 17:06
19 kwietnia tacie kończy się umowa w Play. Chciałby mieć nowy telefon. Przejrzałem oferty i wychodzi na to, że za 29zł miesięcznie nie ma szans na ciekawą ofertę z telefonem (2 lata temu Samsung Wave za 1zł). Za 39zł najlepiej prezentuje się T-mobile z taryfą BASIC. Tata tylko rozmawia - zero smsów, internetów. 400 minut w zupełności mu wystarczy. Telefon może nabyć wyprzedażowy za 1zł - Lumię 520. Kupując nowy za 99zł może go wziąć na raty, płacąc je wraz z abonamentem. Czy są to raty 0%? Nie ma ukrytych kosztów?
39zł/msc - dużo minut - tani smartfon - znajdę coś lepszego?

#695686  autor: Vieslav
 03 lut 2014, 17:30
Dziedzic Pruski, nie mogę sobie pozwolić na to, żeby inni płacili więcej za połączenia do mnie. Ze stycznia mam około 6 godzin odebranych w porównaniu do niecałych 14 minut wychodzących. Taka praca, a klientów się szanuje i absolutnie nie powiem nikomu, że skoro nie podoba się moja sieć to niech idzie do konkurencji.
sebusy, troszeczkę źle zrozumiałeś. Zależy mi na jak najdłuższej ważności konta, ponieważ ten telefon jest do odbierania połączeń. W Milestonie siedzi karta Orange z wysokim abonamentem, więc gadam i używam internetu do woli. Muszę jednak mieć drugi numer. Muszę jeszcze potestować zasięg Plusa, może coś się zmieniło. Muszę jeszcze przekopać się przez pomarańczową ofertę, ich obecne taryfy są dla mnie zakręcone jak baranie rogi.
  • Strona 13 z 136
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 136
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13