• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 10 z 136
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 136

#693890  autor: zuza
 28 sty 2014, 00:12
dzieki za odp, wlasnie mocno zastanawiam sie nad nju, tylko troche drogi maja ten pakiet 1 gb- jest za 19 zł, ale majac tam wszystko bez limitow wychodzi 57 zł ... i tak taniej niz placilam za doladowania w simplusie, moze jednak da sie taniej ? I co bedzie w nju jak przekrocze 1GB ? mozna dokupic jakis pakiet ?

Jak jest z zasiegiem w tych sieciach ? NJU lepsze ?

Mam jeszcze jedno pytanko, moze warto sie narazie wstrzymac z wyborem abo., macie moze jakies informacje na temat przyszlych lepszych ofert niz obecne ?

#693896  autor: marcin1980
 28 sty 2014, 00:55
Operatorzy nie podaja swoich planów biznesowych na przyszłość a jesli ktoś pracuje u opa takiego info ci nie poda.
NJU leci na zasiegu orange jak przekroczysz 1GB to dalej ci chyba za każde 100kb naliczać będą
VirginMobile jak dużo gadasz to oferta nie dla ciebie

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#693902  autor: zuza
 28 sty 2014, 01:21
Aha rozumiem, a jak jest z zasięgiem w Orange ? Będzie lepiej niż np. W playu?

#693904  autor: marcin1980
 28 sty 2014, 01:23
Play ma tylko swoje nadajniki w duzych miastach w całej reszcie kraju korzysta z usług innych operatorów tak zwany "krajowy roaming", orange działa nieźle jak zmodernizują swoje nadajniki to w całym kraju bedzie jeszcze lepiej u mnie odczuwam szczególnie róznice w zasięgu 3G(WCDMA) akurat to co potrzeba aby internet działał a na 2G(GSM) to praktycznie wszędzie jest zasięg
W każdym miejscu zasięg raz jest lepszy orange innym razem innego operatora to czy będzie lepiej czy gorzej to zalezy od mnóstwa czynników niezależnych od operatora, proponuje kupić starter orange i protestować wydatek 5zł to nie majątek

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#693907  autor: amigo007
 28 sty 2014, 01:49
W nju abo jest pakiet internet za 7zł 700mb (można aktywować wielokrotnie). Można aktywować to od razu z początkiem okresu rozliczeniowego. Wtedy omija nas próg do 19zł max za internet. Nalicza nam tylko za rozmowy max 19zł na komórki + ewent. max 10zł stacjonarne + max 9zł smsy.
 #694032  autor: appointed
 28 sty 2014, 14:34
Witam,
obecnie mam Formułe L z 2GB (59,99zł) internetu w PLAY.
Umowa kończy mi się niedługo, więc PLAY przygotował propozycję:
39,99 zł netto
Nielimitowane rozmowy/SMS/MMS do wszystkich sieci
1GB Internetu
Umowa na 15 miesięcy bez telefonu.
Oferta T-Mobile:
49,99 zł netto
Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci
Nielimitowane SMS/MMS do wszystkich sieci (napisane jest 100.000, ale nie czy na cały okres umowy czy na okres rozliczeniowy)
2GB Internetu
Umowa na 24 miesiące bez telefonu.

Co lepsze według Was?

#694108  autor: Morvius
 28 sty 2014, 17:26
dostałeś ofertę dla firm? dodatkowe 1,5gb ( bo taki jest pakiet) kosztuje 15zł netto dodatkowo w razie czego. ale to i tak daje 2,5 gb internetu ;)

Klasyczny obserwator wątku.

#694111  autor: Niezgodna7
 28 sty 2014, 17:36
Hehe toć prawie na jedno wychodzi.
Jak ma znajomych w plej, oraz jakość połączeń okej, to zostać w plej.
Jeśli w ErzeTM, a jakość rozmów kiepawa w pleju, to sprawdzić zasięg EryTM, i przejść do Ery?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#694114  autor: Morvius
 28 sty 2014, 17:41
Calm7 ale jak się przełączy tylko na roaming t-mobile to na jedno i tak wyjdzie z zasięgiem, musi tylko wybrać preferowanego jednego operatora nadajnikowego ;)

#694139  autor: appointed
 28 sty 2014, 18:37
Szczerze to nie wiem czy mam dla firm czy indywidualny.. Wydawało mi się, ze jeżeli podpisuje na firmę to oferta będzie dla firmy. (numer firmowy - jeden), a jednak aby zadzwonić do BOK muszę dzwonić pod *500, a to numer dla indywidualnych.. Na zasięg, jakość nie narzekam w PLAY - chodzi o koszty. Zresztą ilość zużytego internetu u mnie jest różna... Zależy od miesiąca i ile jestem poza domem/szkołą, gdzie mam WiFi.

#694143  autor: Morvius
 28 sty 2014, 18:44
Według mnie to jest oferta dla firm z internetem. Wyższa jest za 59,99 neto i jest 2gb neta, wszędzie no limit do wszystkich w polsce, 100 min wychodzących w roamingu międzynarodowym do UE + jednorazowo na czas trwania umowy 1000 min na odbieranie połączeń w ramach roamingu. No i umowa na 15 msc.

#694427  autor: evelina19
 29 sty 2014, 16:52
Witam,
Niedługo kończy mi się umowa w t-mobile i szukam jak najbardziej korzystnej ofert bez tel.
T-mobile zaproponowało mi standardowe warunki z krótszą umową 15miesięcy.
Ogólnie wchodziłaby pod uwagę opcja z abonamentem za 49,90zł miesięcznie gdzie jest 2gb internetu chociaż zastanawiam się czy nie ma korzystniejszej (tańszej) oferty, nie zależy mi na nielimitowanych połączeniach.
W jaki sposób tel będzie używany w cyklu miesięcznym/potrzeby:
- ok 1,5-2gb internetu
- ok. 350 min do sieci komórkowych i czasami na stacjonarne (ok 20min.)
- ok 120 sms-ów
- mmsy sporadycznie
Sieć plus odpada ze względu na dość słaby zasięg na moim osiedlu.
Wolałabym abonament aczkolwiek nie bardzo orientuję się w ofertach prepaid.
Z góry dziękuję za pomoc

#694429  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 17:05
W NJU na abonament z umową bezterminową za te pieniądze dostaniesz nielimitowane rozmowy i SMS oraz 1GB internetu bez wiązania się na 15 miesięcy.
Jeśli używasz telefonu nierównomiernie i w jedne dni dzwonisz dużo, a inne wcale, to sprawdź NJU na kartę, ale tam internet jest drogi. Chyba że weźmiesz ofertę z limitem rozmów 2 zł/dzień, to masz 100MB codziennie i maksymalnie 59-65 zł miesięcznie, ale jak nie używasz telefonu, to nie płacisz nic.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#694430  autor: Morvius
 29 sty 2014, 17:11
ofertę play mini max weź tak samo pod uwagę bo to dobra oferta, ew. virgin mobile

#694432  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 17:14
Virgin się nie opłaca przy tylu minutach.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae

#694444  autor: Halset
 29 sty 2014, 17:57
evelina19,
Skoro masz zasięg dobry TM a nie zależy Ci na telefonie, to zastanów się nad Heyah.

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#694582  autor: Dziedzic Pruski
 30 sty 2014, 01:12
Jeśli byś ograniczył rozmowy do 1-2 godzin, to Viking zaczyna być interesujący ze względu na 2GB internetu gratis do doładowania. Myśle ze powinieneś przyjąć ich ofertę za wyjściowa do porównań.

#694611  autor: evelina19
 30 sty 2014, 09:42
Dziękuje Wszystkim za pomocne rady. Przejrzałam wszystkie oferty i tak naprawdę przy moim użytkowaniu (czyli sporo minut, 2gb internet, trochę sms-ów) to wszystkie sieci mają dość zbliżoną ofertę. Wygląda na to iż chyba przyjmę ofertę t-mobile . 15-miesięczny kontrakt nie jest dla mnie jakimś dużym problemem tym bardziej iż tak naprawdę zależy mi na kompleksowej ofercie i nie mam ani czasu ani ochoty zmieniać co miesiąc dwa sieć ponieważ gdzieś pojawiła się nowa lepsza oferta. Myślę, że stale pojawiają się lepsze bądź gorsze oferty promocyjne. Chociaż niestety w t-mobile jeszcze w grudniu była lepsza oferta abonamentu bez tel, ale cóż było minęło...
 #694683  autor: WORD LIFE
 30 sty 2014, 14:21
Witam , jaka będzie dobra oferta jeżeli chodzi o nowy smartfon + internet mobilny do laptopa

Chodzi o to żeby rozmowy były darmowe do wszystkich sieci.

Jest jakaś fajna oferta ?

#694684  autor: Halset
 30 sty 2014, 14:21
evelina19,
No i słuszna decyzja. Czasami warto dopłacić i mieć dobrą jakość.
naprawdę zależy mi na kompleksowej ofercie i nie mam ani czasu ani ochoty zmieniać co miesiąc dwa sieć ponieważ gdzieś pojawiła się nowa lepsza oferta.
To jest rozsądne podejście. Człowiek i tak mało czasu dla siebie a jeszcze siedzieć i śledzić no stop promocje na kartę, kodziki, bonusiki itd.
Chociaż niestety w t-mobile jeszcze w grudniu była lepsza oferta abonamentu bez tel, ale cóż było minęło...
Obecnie jest zastój. Telekomy inwestują i skończyli na razie wojnę cenową. Najbardziej to odczuwają klienci Play, gdzie obecne umowy które im się kończą są lepsza jak te nowe. Ale cóż- życie :)

Zatem.....do usłyszenia za kolejne 15 miesięcy :)

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"
  • Strona 10 z 136
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 136
  • 1
  • 8
  • 9