• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #694008  autor: chacuno
 28 sty 2014, 13:41
Od razu mówię że jeśli zły dział to proszę o przeniesienie lub szybką odpowiedź.
Kupiłem sobie przez internet używany telefon który ma podbitą gwarancję plus rachunek zakupu w salonie play, są wszystkie podpisy i pieczątki, i teraz pytanie czy ja jako drugi posiadacz telefonu mógł bym jeśli coś by się popsuło iść do obojętnie jakiego salony play żeby mi go naprawili ?
 #694020  autor: usiu128
 28 sty 2014, 13:58
chacuno pisze:Od razu mówię że jeśli zły dział to proszę o przeniesienie lub szybką odpowiedź.
Kupiłem sobie przez internet używany telefon który ma podbitą gwarancję plus rachunek zakupu w salonie play, są wszystkie podpisy i pieczątki, i teraz pytanie czy ja jako drugi posiadacz telefonu mógł bym jeśli coś by się popsuło iść do obojętnie jakiego salony play żeby mi go naprawili ?

Tak :)

#694023  autor: chacuno
 28 sty 2014, 14:05
Bez podawania jakichkolwiek danych poprzedniego posiadacza czy innych pytań ?

#694027  autor: usiu128
 28 sty 2014, 14:14
ja oddawałem i nikt o nic nie pytał :)
Gwarantem telefonu jest jego producent i to on udziela gwarancji na sprzęt - sklep/punkt operatora jedynie przekazuje go autoryzowanego serwisu - więc nie powinno być pytań i problemów :)

#694055  autor: Morvius
 28 sty 2014, 15:09
gwarancja to gwarancja, nawet moją babcię mogę wysłać do salonu alby zaniosła mi telefon do naprawy jeśli dostanie komplet dokumentów. ich nie interesuje kto przychodzi tylko na kogo było brane i czy nadal gwarancja obejmuje. reszta się nie liczy.

Klasyczny obserwator wątku.

#694117  autor: chacuno
 28 sty 2014, 17:47
no i tu jest problem bo nie wiem na kogo było brane bo jak napisałem wcześniej telefon kupiłem używany przez internet, mam podbitą gwarancję i resztę którą dostałem z telefonem

#694120  autor: Morvius
 28 sty 2014, 17:51
I tyle wystarczy, jak gwarancja była na 2 lata a zawsze jest na 2 lata i masz ten okres zachowany to czym się przejmujesz? Idziesz do salonu i oddajesz na gwarancję.

Klasyczny obserwator wątku.

#694196  autor: chacuno
 28 sty 2014, 21:11
Dzięki temat do zamknięcia