• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 9 z 136
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 136

#692995  autor: gor34
 23 sty 2014, 23:47
Witam

Szukam sieci która spełniałaby następujące wymagania:
-SMSy w tej samej sieci darmowe bądź w pakietach ( kupione będą 2 startery )
-Ważność konta na rok

- jakieś pakiety internetu ( ok 1gb ) ale objedzie się bez tego. zależy mi głównie na 2 opcjach wyżej

Praktycznie nie dzwonie tylko smsy pisze i chce aby miesięcznie jak najwięcej zaoszczędzić doładowując konto jedynie na pakiety smsów.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 01:31 przez gor34, łącznie zmieniany 1 raz.
 #693005  autor: msq2
 24 sty 2014, 01:21
Hejka, muszę wybrać aktualnie jak najtańszą ofertę dla siebie , aktualnie korzystam z play na karte z darmowymi rozmowami do play
zużycie miesięczne :
Połączenia:
Do sieci Play 41:29 min.
Pozostałe połączenia wychodzące 64:08 min.
Do sieci stacjonarnych 00:00 min.

Smsy: 50 na miesiąc

internet: 3-50mb dziennie (630mb w ciągu miesiąca poszło)

I teraz jestem lekko w kropce ponieważ nie wiem co wybrać, zależy mi przedewszystkim na długiej ważności konta, doładowuje głównie niskimi kwotami (5-10pln) i tanie rozmowy też mi się przydają, co tu wybrać ?

#693007  autor: Alabama89
 24 sty 2014, 02:18
Dobrą masz taryfę, nie masz co zmieniać, prawda jest taka, że taniej nie będzie, nie ma co się łudzić. Możesz wziąć Virgin Mobile- 19gr za min, 6gr sms + 50% za bycie w klubie virgin przy doładowaniach. Za kazde 10zł masz gratis 100mb internetu.
Teraz też masz w miare tanio mobile viking tylko, że tam ładujesz za 19 lub 29zł ale masz za free 2gb internetu i 2000sms na miesiąc, reszta kasy na rozmowy moze być. Można dodatkowo za 8zł wykupic pakiet darmowych do play.
Zarówno w virgin i mobile viking rok waznosci konta.

[ Dodano: 2014-01-24, 02:21 ]
A w tej taryfie za 50zł ładujesz i spokój na ponad 3msc. Tymi za 5-10zł doładowywaniami szkoda sobie głowe zawracać, jeżeli finanse pozwalają to lepiej raz a porządnie załadować, a jeszcze przez FB doładowania jak się ktoś stara to może mieć gratis na konto promocyjne od 60-100% doładowania.

#693022  autor: Dziedzic Pruski
 24 sty 2014, 09:40
W Virgin zapłacisz za to 28 zł, ale jeśli wystarczy Ci 150 MB Internetu miesięcznie z prędkością 3,5Mbps, a pozostałe 400 z prędkością 0,032 Mbps (co smartfonom wystarczy do 90% zastosowań, a pozostałe z WiFi), to w Virgin zapłacisz tylko 15,4 zł miesięcznie.
Alternatywnie kup telefon z dual SIM i internet miej z Aero2. Wtedy też 15,4 zł miesięcznie (w tym 150MB 3,5 Mbps i bez limitu 0,5Mbps lub 0,03Mbps gdzie nie ma zasięgu Aero2).

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#693055  autor: Emsi
 24 sty 2014, 12:01
Przy takim zużyciu Internetu nie znajdziesz żadnej oferty z długą ważnością konta i tanimi pakietami danych.

#693059  autor: perdos1
 24 sty 2014, 12:04
gor34,

Rozumiem, że smsy głównie będą przesyłane pomiędzy tymi dwoma numerami? Jeśli tak to Virgin za 10 zł, dostajesz 100MB potem lejek 32Kb/s, do podstawowych zadań w zupełności wystarczy. Instalujesz Vibera na dwóch telefonach i piszesz do bólu przez rok. Można też kupić starter z Play i zmieniać taryfę z minimax na play na kartę i z powrotem co 10 dni, wtedy masz normalne smsy i połączenia w play całkowicie za free, tylko trzeba pamiętać co około 10 dni o wpisaniu kodu, no i nie masz internetu.

#693096  autor: logan28
 24 sty 2014, 14:29
Najlepszym rozwiązaniem będzie virgin mobile ładujesz za 10zł dostajesz 15zł na konto( musisz zarejestrować się w klubie by otrzymać 50% doładowania) więc tak masz 15zł na co tylko chcesz i 100mb internetu potem lejek na którym można całkiem dobrze serwować po www na operze mini, lepszej oferty nie znajdziesz na twoje potrzeby ja jestem w vm i sobie chwale :wink:

#693106  autor: buba1234
 24 sty 2014, 15:05
Ja nawet pomimo, ze właśnie kupilem router i w domu mam wifi, to czesto korzystam z lejka Virgin na operze mini takze w domu, duzej roznicy nie ma bo i tak wszystko leci przez serwery opery.

#693257  autor: owszem
 25 sty 2014, 00:30
Witam, proszę o pomoc w wyborze oferty na 2 numery, dotychczas byłem w play.
Mogą być to umowy dla firm
1 umowa będzie tylko do dzwonienia, najlepiej sporo minut, smsy są wysyłane bardzo bardzo rzadko, bez Internetu. Teraz był tu pakiet 1400 minut nigdy nie było przekroczone, był na pewno spory zapas. Z tym że jeśli było by warto to pokusiłbym się w tym abonamencie o umowę z telefonem.
teraz za przedłużenie w play bez telefonu jest oferta za 37 zł z vat bez limitu rozmowy i smsy, jednak oferta jest na 15 miesięcy. Umowa z telefonem z takim samym pakietem to koszt 61,49 zł z vat. Poprzednia umowa to był koszt około 60 zł, nie jestem pewien.

oraz

2 umowa bez telefonu, do tej pory 1gb Internet, 200 minut i play za darmo, limit minut był bodajże raz przekroczony, więc 200 minut starczy spokojnie, Internet w sumie nie był tak wykorzystywany, ale przy zmianie telefonu będzie na pewno :D
problemem jest ze najtańsza oferta z internetem 1gb to koszt 37 zł, co przy moich poprzednich 24 stanowi jednak sporą różnicę.

Proszę, doradźcie mi co zrobić, czy zostawić 1 numer w play a 2 gdzieś przenieść? Czy możliwe jest zostanie przy dotychczasowej umowie z 2 numerem? Słyszałem o takiej możliwości a to by mnie naprawdę satysfakcjonowało.
Tudzież co sądzicie o ewentualnym przejściu do orange, gdzie w sumie oferty są podobne a można wychaczyć fajną promocję na telefon oraz grupon na abonament -30%.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

#693344  autor: link2jack
 25 sty 2014, 14:37
Kończy mi się umowa w T - mobile. Oferują 400minut + 0,5 GB za 30zł
Oferta z telefonem odpada - interesuje mnie tylko Sony SP - dopłata jest za duża.
Wygaduje okolo 300minut (tyle mi starczy)
+ internet - nie wiecej jak 1gb.

Oferta raczej abonament. Co wybrać?

#693372  autor: Dziedzic Pruski
 25 sty 2014, 17:22
link2jack pisze:Kończy mi się umowa w T - mobile. Oferują 400minut + 0,5 GB za 30zł
Oferta z telefonem odpada - interesuje mnie tylko Sony SP - dopłata jest za duża.
Wygaduje okolo 300minut (tyle mi starczy)
+ internet - nie wiecej jak 1gb.
300 minut i 0,4 GB w Virgin to 37 zł, a 300 minut i 1,5GB to 50, czyli trochę drogo, ale nie jesteś związany umowami i masz czas na polowanie na lepsze oferty.
W NJU będziesz miał nielimitowane i 1GB netu za 48 na abonament, ale jak nie używasz, to abonament spada do 9 zł. Wypowiedzenie to 1 miesiąc.

Nie podpisuj umów na dłużej, bo być może w lipcu będziesz mógł wziąć telefon w innym kraju UE i używać jak w Polsce, więc ceny spadną.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#693416  autor: AERO2 USER
 25 sty 2014, 22:19
Ofertę z telefonem najtaniej pewnie będzie w Orange z rabatem 30%. NJU mobile ma abonament nielimitowane na komórki 19 zł. + 10 zł. za nielimitowane stacjonarne. Dostępne są pakiety 7 zł. 700 MB. Ponadto przeczytaj warunki umowy z Playem. Jak Ci odpowiadają stare abonamenty to może nie musisz ich zmieniać. Umowa się zmieni z okresu zastrzeżonego na czas nieokreślony a warunki zostaną bez zmian.
 #693574  autor: Andros
 26 sty 2014, 19:07
Obecnie mam Orange Free na kartę, żona Play Fresh no i stacjonarny (Orange 56 zł - 600 minut + 1 godzina na komórki)
Na połączenia kom. wydajemy oboje po około 10zł. miesięcznie + żona kilkanascie smsów no i ja trochę neta (smartfon) do tego ze stacjonarnego około 500 minut na stacjonarne i godzinkę jeszcze na komórki. Na co zamienić aby pozbyć się stacjonarnego? Pomóżcie.

#693579  autor: buba1234
 26 sty 2014, 19:45
Red Bull Mobile No Limits II 29zł/miesiac
nolimit na stacjoannrne i komorkowe
25MB z lejkiem [na lejku na operze mini mozna komfrotowo przegladac strony www do czytania]
darmowy youtube, ale nie wiem czy jeszcze dziala na stronie dalej to jest
Umowa z miesiecznym okresem wypowiedzenia
mozna dokupic 300MB neta za 6zł
Red bull mobile to play

Play Mini max na kartę, nielimitowane rozmowy na stacjonarne i komorkowe za 29zł/mieaisc max, rozmowy do play sa za 0zł, czyli jak wygadacie 100 minut poza siec to dalej jest za darmo bez limitu.
chyba 9zł za 500MB

Nju na kartę zakładając ze byscie sie przestawili z dzwonienia na stacjonarne do dzwonienia na same komorki [kazdy ma komorke]. Max koszt dzienny dzwonienia na komorki to 99groszy/dzień w danym dniu czyli nolimit minut na komorki. Jak byscie dzwonili codziennie to koszt max miesiaczny bedzie 3zł+30*0,99zł =32,70zł. ale jak w danym dniu dzwonicie 0-5minut to placice 0zł alboponizej tych 99gr.
350MB za 7zł

Nju z rachunkiem minimalny rachunek to 9zł/miesiac
max rachunek same polaczenia do stacjonanrnych 10zł/miesiac
max rachunek same polaczenia do komorkowych 19zl/miesiac
max rachunek polaczenia do stacjonannrych i do komorkowych 29zł/miesiac
Tu z kolei opłaca sie telefonowac na same stacjonarne [max 10zł], natomiast jakby wam wyszło komorki +stacjoanrne jako 29zł to oplaca sie pewnie dzwonic na same komorki bo wyjdzie max19zł/miesiac.
nju to orange

Heyah Nonstop 29zł/miesiac
nolimit na stacjoannre i komorki

heyah to t-mobile

Generalnie mozecie sporo procentowo oszczędzić. :P

#693584  autor: Andros
 26 sty 2014, 20:19
OK! Ale chcemy zachować swoje numery więc jak to zrobić aby miało ręce i nogi, abonament na stacjonarne mamy chyba do kwietnia więc trzeba by wczesniej wszystko zaaranżować, i chciałbym się upewnić: np. Heyah 29 (komórki i stacjonarne bez limitu minut?) + 9 za smsy + 9 zł za neta?

#693589  autor: buba1234
 26 sty 2014, 20:24
Numery mozna bez skrepowania przenosic takze to bez problemu.

Tylko zauwaz, ze po rezygnacji ze stacjonanrego bardziej opłaca sie takze przestac dzwonic na stacjonarne, a ze kazdy z twojej rodziny czy znajomych posiada komorke i odbieranie rozmow jest darmowe to najlepiej patrzeć w strone nju w obu wersjach ponieważ rozdzielili oni ceny na nolimit do komórek.

#693605  autor: Andros
 26 sty 2014, 21:30
Taaa, łatwo powiedzieć przestac dzwonić.... mam staruszków rodziców i teściów którzy mają stacjonarne głównie do odbierania od nas telefonów, z komórkami sobie nie poradzą więc właśnie poszukujemy innych alternatyw.

#693619  autor: buba1234
 26 sty 2014, 23:50
Komórka kosztuje 80zł, solidniejsze 199zl. Wkładasz starter taryfy z roczna waznoscia konta na wychodzace i przychodzace wiec koszt zaden telefon do samego odbierania mozna doaldowywac 5zł/rok, poza tym staruszkom komórka tez moze sie przydać, ale jak chcesz, tylko mowie ze warto sprobowac.

Aha jeszcze uzupelnienie co do przenoszenia z prepaidowych ofert, to z play fresh mozna przejsc kodem do minimax, a z orange free na krte mozna chyba przejsc kodem do nju [ale chyba zeruje konto].

#693867  autor: zuza
 27 sty 2014, 23:28
Witam, jestem tutaj nowa ale mam nadzieje ze znajdzie sie ktos uprzejmy kto szybko mi pomoze ;)

Mam od dluzszego czasu plusa na karte - simplus.

Chce w koncu zmienic na abonament bo na doladowania co miesiac wydaje srednio 40-60 zł ;/ bywaly miesiace w ktorych wychodzilo jeszcze wiecej, nawet 70 80 zl.
Planuje przejsc z tym samym numerem na abonament.

Przejrzałam wstepnie aktualna oferte operatorow ale wraz nie wiem co wybrac.
Z zasiegu i jakosci rozmow w simplusie jestem zadowolona, nie wiem na chwile obecna ktora sieć wypada pod tym wzgledem najlepiej. Duzo znajomych ma w play, ale czesto jest problem wlasnie z zasiegiem itd.

Dodam ze interesuje mnie oferta abonamentowa bez telefonu i nie wiążąca na dlugi okres - widzialam ze sa takie ze mozna w kazdej chwili zrezygnowac.

Chce miec rozmowy bez limitow do wszystkich kom. , niekoniecznie na stacjonarne bo dzwonie na nie bardzo rzadko. Smsow tez malo pisze.
Dodatkowo chcialabym miec 1-1.5 GB internetu.

Z gory dzieki Wam za pomoc! Pozdrawiam !

#693879  autor: macc
 27 sty 2014, 23:45
1. nju z rachunkiem za 19zł,
2. virgin mobile
  • Strona 9 z 136
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 136