• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #692841  autor: kkg
 23 sty 2014, 14:49
Witam,

mam do Was dwie sprawy, mianowicie

1. W jaki sposób można zablokować połączenia przychodzące oraz smsy od kilku numerów, które nas nękają, a nie życzymy sobie żadnego kontaktu z nimi i już niejednokrotnie dawaliśmy im to do zrozumienia, ale niestety same prośby nie skutkują...

Jak to wygląda ze strony osoby, której numer jest zablokowany?
Czy po prostu ma zawsze sygnał zajętości, czy może jest jakiś komunikat, że połączenie jest niemożliwe? A jak to wygląda w przypadku sms, czy wyskakuje informacja, że sms nie doszedł? Zależy mi na tym, żeby ta osoba zdawała sobie sprawę z tego, że sms nie doszedł.

Jak to zrobić w T-Mobile, a jak w Njumobile?

2. Jestem zmuszony zmienić zarówno telefon, jak i numer, i muszę pozbyć się aktualnych. Mam jednak na aktualnym telefonie, na aktualnym numerze, trochę smsów, które chciałbym zachować, ponieważ kiedyś mogą się okazać ważnym dowodem w pewnej sprawie. I tutaj moje pytanie do Was, w jaki sposób powinienem je zapisać, żeby nie było wątpliwości od kogo były wysyłane i że to ja byłem odbiorcą?

Bardzo Was proszę o pomoc, ponieważ są to dla mnie bardzo ważne sprawy
Z góry dziękuję
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 15:01 przez kkg, łącznie zmieniany 1 raz.

#692843  autor: WujekZurek
 23 sty 2014, 15:00
Ad 1)Telefon z androidem, u mnie jest sygnal zajetosci. A na smsa nie mam nic ustawione, tzn u mnie nie dochodzi nic na wyswietlacz po prostu. Na andoroid market masz na kilogramy takich programow gdzie wszystko mozesz ustawic.
Ad 2) Backup kablem na pc.

Tyle tego bylo ze sie nie zmiesci w podpisie :)

#692844  autor: Morvius
 23 sty 2014, 15:01
1) musisz powiedzieć jaki masz telefon aby zablokować. na androidowe systemy są aplikacje zapisujące na tzw. czarną listę i się blokuje dany numer. nie wiem jak to wygląda na inne telefony. zapisać można w prywatnej skrzynce w chmurze czyli wirtualnym dysku jako kopia zapasowa lub w telefonie.
2) i tak chcesz zmienić telefony i numery więc odebrane smsy i połączenia i wszystko i tak zostaje w telefonie jako w skrzynce odbiorczej, po prostu telefon do sejfu i posłuży później jako dowód.

Klasyczny obserwator wątku.

#692847  autor: kkg
 23 sty 2014, 15:07
1) Aha, bo ja myślałem, że to się załatwia, jakoś u operatora...
Czyli to trzeba ustawić w telefonie tak? Nie ma żadnej innej możliwości?
Aktualny telefon to: Samsung GT-S5610, będę musiał w takim razie sprawdzić, jak to będzie działać.

2) Wiem, że najprościej byłoby wrzucić telefon z kartą do szuflady i w razie potrzeby go użyć, ale to niestety nie jest możliwe. Sprawa jest trochę za bardzo skomplikowana, żeby to tłumaczyć, wybaczcie...
Po prostu chodzi mi o to, żeby mieć te smsy, ale w takiej formie, żeby, np. w sądzie mogły stanowić twardy dowód, a nie tylko jakąś poszlakę.
Aha, jakby co, to dotyczy to tego samego telefonu - Samsung GT-S5610
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 15:17 przez kkg, łącznie zmieniany 1 raz.

#692849  autor: Flash999
 23 sty 2014, 15:12
1. Taka osoba będzie miała raport doręczenia, czyli potwierdzenie że SMS doszedł. Nie można tego zmienić, jedyny sposób to wyłączenie telefonu.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#692852  autor: Morvius
 23 sty 2014, 15:19
aż tak dogłębnie nie bawiłem się tym telefonem i nie wiem jak dokładniej to zrobić niemniej jednak powinno się dać zapisać wiadomości i przenieść na kartę pamięci powiedzmy, wiadomości w klasycznych telefonach mają to do siebie że pod treścią wiadomości jest status wiadomości czyli kto do kogo o której i kiedy oraz stan dostarczenia czyli czy doręczone czy też nie. zaznacz i zapisz wiadomości na kartę pamięci ale najpierw spróbuj na mało ważnych czy się w ogóle da.

Klasyczny obserwator wątku.