Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Pytanie z ciekawości. W ruchu czy przy połączeniu do jednej stacji? Z tego co wiem niestety, ale przy zmianie stacji bazowej twoje IP może się zmienić na inne, a po powrocie do pierwszej znów. Wtedy mogą być problemy w serwisie streamingowym.janekt pisze:Czy wy też na LTE Play'a macie tak, że jak słuchacie radia przez strumień w sieci to co chwilę przerywa na jakieś 0,020 sekundy? Bo właśnie sobie odsłuchuję nagranie, które zrobiłem podczas testów LTE w Toruniu i co chwilę muzyka się przerywa, co mnie strasznie wkurza.![]()
To nie jest wina sprzętu, bo jakoś w domu na normalnym necie jest miodzio.
Potwierdzam.Ricki1980 pisze:Play dość silnie sieje na 1800 MHz. Sygnał jest porównywalny z tym na GSM 900.
Od dawnajanekt pisze:A od kiedy Play ma HSPA+DC?
Do takich prędkości w NetWorks nie potrzeba DC. 15mb/s to standard przy dobrym wietrze na Hspa+Mixiorek pisze: Biorąc pod uwagę, że Networks chwali się prędkością około 11 Mbps po modernizacji to Play pokazuje podobne wartości. Do tego w Play jest limit 15Mbps, który zupełnie wystarczy do osiągania podobnych średnich wyników do Networks gdzie teoretycznie nie ma limitów i można osiągnąć tyle ile sieć pozwoli.
Poza tym LTE używa znacznie większej mocy niż 3G i co gorsza w LTE praktycznie nie ma stanu wstrzymania, więc telefon nadaje i nadaje, więc baterie nam nie wystarczą nawet na jeden dzień.marcinek243 pisze:Do takich prędkości w NetWorks nie potrzeba DC. 15mb/s to standard przy dobrym wietrze na Hspa+Mixiorek pisze: Biorąc pod uwagę, że Networks chwali się prędkością około 11 Mbps po modernizacji to Play pokazuje podobne wartości. Do tego w Play jest limit 15Mbps, który zupełnie wystarczy do osiągania podobnych średnich wyników do Networks gdzie teoretycznie nie ma limitów i można osiągnąć tyle ile sieć pozwoli.
Na DC spokojnie 30mb/s