• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #679737  autor: wook
 03 gru 2013, 21:58
Poszukuje dualsim, wymagania to:
-bateria by wytrzymała z 4 dni
-dobra jakość rozmów
-cena do 130 PLN
-dobra jakość wykonania
To w sumie wszystko, czekam na propozycje.

[ Dodano: 2013-12-03, 22:03 ]
Telefon będzie używany głównie do rozmów, jak by był dość wytrzymały było by fajnie

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#679742  autor: marcin1980
 03 gru 2013, 22:07
Nokia108 a czy 4dni wytrzyma zależy ile bedziesz gadać może 1 dzień potrzyma może i 4 dni nie ma reguły

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#679743  autor: wook
 03 gru 2013, 22:10
Ewentualnie myślałem nad tym plus kazam 3, tylko czy mimo simlocka na plusa na jednym ze slotów dałoby się używać kart Lycamobile i Orange?

#679745  autor: marcin1980
 03 gru 2013, 22:12
Raczej nie jak jest simlock

#679748  autor: wook
 03 gru 2013, 22:20
Ale Lycamobile to operator wirtualny działający na sieci Plusa.
Nad 108 myślałem tylko czy nie będzie w niej tak, jak w 100 gdzie rozmówce lepiej słychać z tyłu telefonu niż z przodu.

#679760  autor: marcin1980
 03 gru 2013, 23:35
Wirtualny operator to taki który ma działalność ale nie ma swojej infrastruktury i od innego operatora wykupuje prawo do korzystania z jego infrastruktury. Wirtualny operator to jest inna firma niż Plus takich wirtualnych operatorów jest masa ale oni maja swoje karty a Plus ma swoje karty ale inne i Plus jako jedyny na razie na rynku ma dostęp do Aero2 a wirtualni operatorzy nie maja tam dostepu.
Takich operatorów co jada na infrastrukturze Plusa jest duzo jak VrginMobile,KluczMobile, Play ale po za miastem gdzie nie ma własnej infrastruktury ale każdy z nich ma swoje karty i swoje zabezpieczenia inne niż Pus :-)
Miałem Nokie112 słyszałem dobrze rozmówce lepiej z przodu jak z tyłu ale ona jest nieco droższa od twego budżetu około 160zł

#679772  autor: wook
 04 gru 2013, 07:11
Jak oceniasz tą 112? Na allegro jest kilka za tyle by zmieścić się w założonym budżecie. Jak z jakością wykonania? Jak oceniasz ten telefon?

#679929  autor: marcin1980
 04 gru 2013, 15:30
Ja tam nie mam wymagań mi telefon to telefon ma działać i to spełniał funkcje, ja mam spore dłonie i ta obudowa jakaś taka nie dokońca przemyślana wypadał mi z ręki ale dokupiłem pokrowiec i już było dobrze, telefon z najniższej polki więc i ocena średnia ale wart tego

#680305  autor: wook
 05 gru 2013, 15:59
Więc jak na razie na polu walki są:
Nokia 108,
Nokia 112,
Macie jeszcze jakieś propozycje?

#680339  autor: Ramirez
 05 gru 2013, 17:23
LG GX200, ale to z uzywanych i droższych. Cięzko dostepny na allegro. Chociaz czasami sie pojawia, chociaz na dzien dzisiejszy nie widze żadnej sztuki. Niby w sprzedaży był z 2,5 roku temu ale ludzie nie chca go sprzedawac bo to najlepiej trzymajacy na baterii dual sim. Jak lezy słuzac jako budzik na dwóch numerach potrafi przeleżeć ze 3 tygodnie. U mnie w domu przy 8 godzinach rozmów potrafił z 7 dni wytrzymac. Wynik niewyobrazalny jak na duala. Ogólnie fajny telefonik tylko słownik T9 w smsach skopany.

Z ciekawostek tez istanieje takie cos jak LG A290. Ale nie miałem z nim stycznosci. Ciekawy bo jest na 3 simy.

Albo np samsung e2222 bardzo dobra jakośc połaczen (głosno i czysto) oraz bardzo dobry zasięg. Tylko klawiatura koszmarna, do smsów sie zupełnie nie nadaje. Ogólnie telefon wyłacznie do rozmów. Bo nawet głupia opera mini ledwo co zipie. Tylko bateria juz niespecjalna. Ze 3 doby delikatnego uzywania. Mocniejszego moze z 1,5 czy 2

#680375  autor: wook
 05 gru 2013, 19:03
To będzie telefon do rozmów, SMS nie piszę, do neta i reszty mam smartphone z dualsimem.

[ Dodano: 2013-12-05, 19:07 ]
Za samsungami nie przepadam ze względu na obsługę, bardziej przemawia do mnie interfejs w Nokii, bo od dawna używam Nokii. Qwerty nie jest mi potrzebne.

[ Dodano: 2013-12-05, 19:09 ]
W sumie jedyną rzeczą jaką by do mnie przemawiała była by obsługa UMTS, bo GSM bywa zajęte

#680382  autor: Filip
 05 gru 2013, 19:21
Jak może być używane to na twoim miejscu bym się czaił na Nokię 206.

#680414  autor: wook
 05 gru 2013, 21:23
A co w niej takiego extra?

#680547  autor: marcin1980
 06 gru 2013, 10:52
w noki 206 nie ma nawet UMTS :wink: takie z obsłygą UMTS to nowe od 300zł wzwyż telefony chyba tańszych już nie ma

#680576  autor: Niezgodna7
 06 gru 2013, 12:18
Wook.
Compas ctk mini. 60zł

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#680585  autor: goral2099
 06 gru 2013, 12:49
Zdecydowanie polecam Nokie 112. Mam ją już ponad rok i nie sprawia problemów większych. Potrafi trzymać tydzień czasu, jak dużo czy bardzo dużo korzystam 3-4 dni. LG GX200 też miałem - również długo trzymał, jednak 112 jest lepsza - ma wyjście jack i lepszą przeglądarkę. Dobra jest też Nokia X1 - 01. Bateria równie wydajna, brak aparatu, dostępu do internetu, za to jest dioda LED(latarka). 112 dostaniesz jeszcze w sklepie, ale x1-01 i gx200 chyba już tylko używane.

#680664  autor: wook
 06 gru 2013, 17:04
Calm7 pisze:Wook.
Compas ctk mini. 60zł
Chyba wolał bym dopłacić do jakiejś Nokii.

[ Dodano: 2013-12-06, 17:10 ]
Do neta i muzyki mam smartphone z Androidem.

#681186  autor: Filip
 08 gru 2013, 22:04
Kupiłem tego Compasa, zobaczymy ile wytrzyma bateria. Dużo lepiej słychać rozmówcę niż w Nokii 1280. Widać po menu że jest to tani wyrób, niby ustawiony język polski ale ja bym go określił mieszany,polski z angielskim. Obudowa w sumie nic nie trzeszczy ale wiadomo to nowe jeszcze jest. Natomiast tak tylko żeby dzwonić to wg mnie całkiem ok za te pieniądze.