• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 65 z 99
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 99

#674940  autor: slawnokia
 15 lis 2013, 20:34
Pawrzes
To dobre wiadomości, że w stolicy i Wrocławiu pojawiły się nowe nazwy.
Lepsze takie niż tylko "Warszawa" czy "WARSZAWA".
Robiłeś jakieś screeny?

Niestety w NetWorkS! nazwy wyświetlane są mało dynamicznie.
W Bielsku od samego początku, podobnie jak w Warszawie, nieraz po kilku minutach pojawia się CI, czasem nie pojawia się na wyświetlaczu, tylko można odczytać nazwę z wiadomości sieciowych z k.50.

Tzn tak było, bo dziś koło 14.00 CI znikło (LAC 53101) i nie ma do teraz :(

U mnie w Bielsku od wejścia NetWorks! nie były emitowane inne kanały CB.

Obrazek

#675181  autor: Pawrzes
 16 lis 2013, 20:44
Tak. Na razie nie widzę żadnych nazw jakie były przed NetWorkS! czyli wszystko nowe i inne... Ale na tapecie Nokii się ich nie zobaczy... Nazwa micro jest emitowana zbyt długo i nie jest ponawiana przez stację więc za każdym razem od zalogowania do danego CID trzeba czekać kilka minut aż pojawi się Warszawa a po 2 sekundach nazwa dokładna... Niektóre sektory tych samych BTSów nic nie emitują lub tylko macro...

Zrobiłem nieco screenów:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam

#675296  autor: Mic12
 17 lis 2013, 11:28
Od tygodnia nie ma CI dla Poznania i okolic na południe. Zarówno T-Mobile jaki i Orange. Jednego dnia w Mosinie na T-Mobile wyświetliło "równina wrzesińska", a później "Wielkopolska".

#675363  autor: slawnokia
 17 lis 2013, 16:27
Pawrzes

Trochę dziwne te nazwy, poprzestawiane trochę.
Zamiast "al.Roz" to "Roz, al.", albo w pierwsze nazwisko, potem imię w nazwach ulic, czy rond.
I dodatkowe spacje przed i za myślnikiem, co wcześniej raczej było rzadkością.
Te nazwy co zauważyłeś choć prawidłowo są emitowane, jeśli chodzi o lokalizacje?

Wróciło u Ciebie w Warszawie CI?

W Bielsku nadal brak.
Dziś miałem okazję pojeździć trochę po Śląsku i wszędzie tam gdzie byłem i jest już po konsolidacji w NetWorkS CI zniknęło.
Czyli Bielsko-B, Czechowice, Tychy, Katowice, Ruda Śląska, Zabrze, Gliwice.

Także Cieszyn, gdzie już jakiś czas temu zostały zakończone prace , choć w samym mieście złapało mi jedną nazwę, niestety tylko z k.50:

Obrazek

Tam gdzie jeszcze pracę się nie rozpoczęły można zobaczyć pojedyncze nazwy.
Np . Pszczyna czy Żory.
W Żorach też nową nazwę zapałem, znów tylko z k.50:

Obrazek

Obrazek

#675417  autor: Marens
 17 lis 2013, 21:14
We Wrocławiu udało mi się w ostatnim czasie złapać: "Podwale-Dworcowa", "rondo Reagana Ronalda", "Olszewskiego Karola", "Wyb.St.Wyspianskiego", "Szewska-Olawska", "Wita Stwosza - Bl Czeslawa", "Powstansow Slaskich - T.Zielinskiego", "Sepia - Orla", "Sokola - Modlinska", "Wroclaw Glowny"

#675679  autor: Pawrzes
 18 lis 2013, 17:35
slawnokia,

Dokładnie, taka pisownia nie jest poprawna... Choć z tego co zobaczyłem to w miarę dobrze są wykreowane nazwy, widać że starano się stosować ulice/place/ronda położone najbliżej lokalizacji anten i ich teoretycznego dominującego zasięgu.
(za czasów Ery często przesadzano z odległością ulic od stacji)

Wczoraj CI prawie nie było, prawie gdyż trafiłem na 2 stacje które emitowały nazwy WARSZAWA - SRODMIESCIE :o
Dziś z kolei jest prawie tylko Warszawa, prawie bo na 3 stacjach ale tylko w paśmie 1800 wyłapałem nazwę Równina Warszawska :o

Obrazek

Coś NetWorkS! nie może zapanować nad CI... Orange też poszkodowane bo jak znika to w obu sieciach i w obu trzeba czekać kilka minut jeśli coś jest emitowane... :|

We Wrocławiu widzę, że zachowało się część nazw z istniejących przed N! stacji T-Mobile.

W trzeciej strefie radiowej w jakiej jest m.in. Wielkopolska i Dolny Śląsk prawdopodobnie jak wszystko doprowadzą do porządku bo będzie więcej nazw Mezoregionów których większość brakowało w tej strefie.

Pozdrawiam

#675719  autor: slawnokia
 18 lis 2013, 19:22
Dziś w Bielsku wróciło CI, ale tylko w formie makro "Bielsko-Biala", czyli tak jak było zaraz po wejściu NetWorkS!
Też długo trzeba czekać na pokazanie się nazwy.

Takich nazw jak te:
http://btsy.eu/miasta.php?strona=bielsk ... -+networks na razie nie ma.

Obrazek

#675793  autor: bxx1
 18 lis 2013, 23:11
Jak ustawić Cell tracka,żeby w polu Name wyświetlała się nazwa miejscowości??

#675810  autor: slawnokia
 19 lis 2013, 00:02
bxx1
Wszystko zależy od modelu telefonu jakim dysponujesz..
Np. na Nokii E51 na Cell Tracku nie zobaczysz CI.
Raczej proponuję starsze modele Nokii ze Symbianem.

Na Nokii 6630 po włączeniu CT wybierasz "options", następnie "Settings", następnie "Logging", przejeżdżasz klawiszem nawigacji w dół i musisz odznaczyć takie opcje jak na screenie:

Obrazek

Wtedy zobaczysz CI o ile jest u Ciebie akurat emitowane, a są z tym ostatnio spore problemy.

Obrazek

#675855  autor: bxx1
 19 lis 2013, 09:48
Mam Nokie e52.Ustawiłem jak wyżej,niestety nie wyświetla się:(

#676071  autor: Gadulski
 19 lis 2013, 21:07
Podczas mojego bardzo krótkiego pobytu we Wrocławiu udało mi się złapać kilka komunikatów w nowym Cell Info T-Mobile :)
Pawrzes pisze:Ale na tapecie Nokii się ich nie zobaczy... Nazwa micro jest emitowana zbyt długo i nie jest ponawiana przez stację więc za każdym razem od zalogowania do danego CID trzeba czekać kilka minut aż pojawi się Warszawa a po 2 sekundach nazwa dokładna... Niektóre sektory tych samych BTSów nic nie emitują lub tylko macro...
We Wrocławiu z kolei najpierw "wskakuje" "Wroclaw", następnie komunikat mikro... Powoduje to, iż z pulpitu screena da się zrobić tylko nazwie makro...

We Wrocławiu występują dwa rodzaje komunikatów stare (które pojawiały się przed NetWorkS!) i nowo wykreowane. Nie ukrywam i zgadzam sie z przedmówcami, że pisownia typu "Pilsudskiego Jozefa, marsz." jest nieco kontrowersyjna... Zdecydowanie lepiej wyglądałoby po prostu: "marsz.J.Pilsudskiego". Na pewno da się to zmienić :)

Screeny (nazwy nowowykreowane):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I komunikaty, którzy niektórzy już pewnie widzieli:
Obrazek Obrazek

Obrazek

#676105  autor: slawnokia
 19 lis 2013, 23:02
bxx1
W E52 podobnie jak w E51 CT nie wyświetla CI pomimo, że ustawienia masz prawidłowe.
Tak jest w telefonach z nowszą wersją Symbiana.
Za to masz CI na pulpicie telefonu, pomimo włączenia CT.

W 6630 jest tak, że kiedy CT jest włączony i wyświetla CI, to automatycznie nazwy nie pojawiają się ekranie głównym.

Gadulski
Ciekawe nazwy, nic nie złapałeś z pulpitu?

W Bielsku dziś ponownie znikło CI, wczoraj wieczorem jeszcze niektóre stacje wyświetlały błędny komunikat "ANDRYCHOW":

Obrazek

Gdzie Bielsko a gdzie Andrychów:
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,24,19 ... 8a60c99565

Obrazek

#677330  autor: Marek_G
 24 lis 2013, 17:20
Złapałem takie dość dziwne CI
Obrazek

#677349  autor: Mic12
 24 lis 2013, 19:21
Z tego co pamiętam Era już dawno "zniknęła".
Teraz jest T-Mobile

#677356  autor: Flash999
 24 lis 2013, 19:32
Mic12 pisze:Z tego co pamiętam Era już dawno "zniknęła".
Teraz jest T-Mobile
Zależy od telefonu i jego listy operatorów.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#677358  autor: Mic12
 24 lis 2013, 19:38
Flash999 pisze:
Mic12 pisze:Z tego co pamiętam Era już dawno "zniknęła".
Teraz jest T-Mobile
Zależy od telefonu i jego listy operatorów.

Tak wiem, nazwa "Era" pozostała zwłaszcza w starszych telefonach.
Ale widać, że dział techniczny dobrze się bawi CI "Zanika"
Z nazwą operatora "ERA" nawet śmiesznie wyszło...

#677449  autor: slawnokia
 25 lis 2013, 01:34
Ale widać, że dział techniczny dobrze się bawi CI "Zanika"
Fakt, tam gdzie wszedł NetWorkS! od kilku dni cuda się dzieją z CI.
Ogólnie z pulpitu telefonu ciężko coś zobaczyć,w większości wszystko tylko z odczytu wiadomości sieciowych z k.50. I to dwa trzy razy dziennie przez kilka minut.
Kilka przykładów z Podbeskidzia.

Bielsko-Biała, czwartek.
W większości tylko CI makro "Bielsko-Biala" w dwóch wersjach , z myślnikiem i bez, ale też i pojedyncze nazwy CI mikro, jak na screenie:

Obrazek Obrazek

Okolice Skoczowa, sobota.
Przez chwilę poprawne CI makro:
Obrazek Obrazek

Ale już CI mikro z kosmosu:

Obrazek

W tym dniu CI mikro "Niepodleglosci" oprócz Skoczowa można było zobaczyć w Bielsku-Białej (prawidłowa lokalizacja) jak i w Żywcu.
Ponadto w Bielsku widoczne nazwy z Oświęcimia, mikro ("os.Blonie") i makro:

Obrazek Obrazek

W Żywcu znów można było zobaczyć nazwy mikro z Bielska:

Obrazek Obrazek Obrazek

A także prawidłowe nazwy mikro i makro:

Obrazek Obrazek

Bielsko-Biała, niedziela.
CI całkiem zwariowało i pokazuje, chwilami na k.50 nazwy z odległych rejonów Małopolski:

Obrazek Obrazek

Chyba nikt nad CI nie panuje w T-Mobile obecnie.
Zamiana nazw, niewidoczne CI , Jaś Fasola robi wielkie oczy :shock:.

Obrazek

#677466  autor: Kryniczanin
 25 lis 2013, 09:19
Niesamowity burdel w Krynicy miałem Podlesie, Mostowa, Bielsko Biała, Andrychów...

#677560  autor: asziatko
 25 lis 2013, 18:21
W Tarnowie przed 18 zaczęło pojawiać się CI w prawidłowych nazwach i w takich samych nazwach jak były przed konsolidacją NetWorkS!. Osobno Cell Info Micro i Cell Info Macro.

Na kanale 50 widać obydwie nazw Micro i Macro

Obrazek Obrazek Obrazek

. CI Lwowska-Orkana była przed NetWorkS! http://btsy.eu/nieistniejace.php?strona ... &screen=26 .

Na wyświetlaczu jest dość trudno uchwycić nazwę CI a jak już jest widoczna to tylko Cell Info Macro i to przez parę sekund.

Udało mi się "złapać" nazwę CI Tarnow na wyświetlaczu

Obrazek

. W Tarnowie nie miało miejsca zamiana nazw jak w przypadku innych lokalizacji opisywanych na Forum.

W Kontakcie,
Artur

#677583  autor: rogmaniek
 25 lis 2013, 19:24
asziatko pisze:W Tarnowie przed 18 zaczęło pojawiać się CI w prawidłowych nazwach i w takich samych nazwach jak były przed konsolidacją NetWorkS!. Osobno Cell Info Micro i Cell Info Macro.
W Poznaniu też pojawiło się CI, ale tylko raz w jednej lokalizacji. Mam nadzieję, że wrócą do wyświetlania nazw w szybkości z przed modernizacji.

Dobrze, że pojawiają się nowe nazwy, np. z masztu PTK Centertel. Na razie udało mi się zaobserwować tylko jedne CI.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
  • Strona 65 z 99
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 99
  • 1