• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #674032  autor: Ventussi
 12 lis 2013, 08:44
Czaję się na HTC WP8S, ale zauważyłem w recenzjach, że nie można w nim ot tak wyjąć baterii, bo jest zabudowana. Od razu pojawiła się w mojej głowie kwestia ewentualnego zwisu telefonu. Co zrobić, jeśli telefon się po prostu zawiesi i nie reaguje na naciskanie jakiegokolwiek przycisku? W normalnych warunkach wyjmowało się baterię i to był niejako reset, a tutaj?

#674034  autor: darek638
 12 lis 2013, 08:57
Są dwa sposoby na reset: (dostępne we wszystkich telefonach z Windows Phone 7 i 8)-miękki reset, który uruchamia telefon ponownie (Klawisz głośności w dół + przycisk blokady trzymane przez ok.7 sekund) -twardy reset, który przeprowadza reset do ustawień fabrycznych (Wciskamy jednocześnie przyciski Vol Down, Blokada oraz Kamera [na wyłączonym telefonie]. Po kilku sekundach telefon zawibruje, puszczamy wtedy przycisk Blokady, pozostałe dwa przyciski trzymamy jeszcze przez około 5 sekund. Po tym każdy telefon z WP uruchomi się z ustawieniami fabrycznymi

Nigdy więcej Play.

#674101  autor: user_delete34
 12 lis 2013, 15:46
Ventussi, ilekroć mój 8S zaskoczył mnie zwiechą, zawsze wystarczyło przytrzymać chwilę czasu włącznik i się restartował. Trzeba się chyba nieźle napracować, by potrzebny był twardy reset.

#680170  autor: sosen
 05 gru 2013, 01:37
Korzystałem z Mozarta (przez chwilę) później lumia 800, HTC 8S i teraz 920-tka. Nigdy nie potrzebowałem korzystać z twardego resetu. Tak więc o to bym się nie obawiał. To nie są dawne Windowsy :) WP to naprawdę dobry i stabilny system. Wadą 8S jest trochę mała pamięć. Reszta jest warta tej ceny. Dodatkowo jest to telefon z dosyć dobrą baterią.

#680851  autor: marecky07
 07 gru 2013, 13:52
u mnie w 8s twardy reset był spotykany około 1-2 raza na miesiac ;)
A bateria wytrzymuje przy w miare intensywnym uzywaniu okolo dnia z non stop wlaczana transmisja danych i powiadomieniami push