• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #672115  autor: daniello92
 02 lis 2013, 16:50
Siemka.
Jaki polecilibyście mi pokrowiec do Z1, chodzi mi głownie o zabezpieczenie telefonu przed upadkiem. Czy jest różnica w ochronie miedzy jakimś zwykłym sylikonowym pokrowcem:

http://allegro.pl/etui-nakladka-guma-s- ... 70421.html

a np. dwuczęściowym:

http://allegro.pl/wytrzymale-etui-case- ... 36391.html

??

Dzięki i Pozdrawiam

#672161  autor: Wolfp
 02 lis 2013, 21:47
Twoja pierwsza propozycja to najzwyklejsze TPU - gumowy `kondom`. Ani to ładnie nie wygląda, ani nie poprawia ergonomii. Wiadomo, że jak przyjdzie telefonikowi spaść na ziemię, to ochroni przed zarysowaniem, jeśli chodzi o pęknięcia, to nikt Ci gwarancji nie da, choć lepiej mieć to założone, niż nie mieć.

Druga opcja jest jakościowo zdecydowanie lepsza, produkt marki Case-Mate, z którą miałem już do czynienia wielokrotnie wcześniej i mogę spokojnie polecić. Etui jest całkowicie matowe i telefon leży lepiej w ręce, nie palcuje się. Dodatkowo jest dwuczęściowe - na dzień możesz chodzić w samym bumperze, a na jakąś grubszą akcję, czy imprezę plecki do zabezpieczenia. Sam poziom zabezpieczenia będzie praktycznie taki sam jak w przypadku TPU, jednak wygląd, jakoś, ergonomia są zdecydowanie po stronie Case-Mate`a, którego serdecznie Ci polecam.

#672192  autor: daniello92
 03 lis 2013, 07:27
Wielkie dzieki za pomoc :)

#672194  autor: darek638
 03 lis 2013, 07:58
Proponuję rozważyć etui Nillkin. W domu mam na trzech różnych telefonach i spisuje się znakomicie.

Nigdy więcej Play.

#672232  autor: wtd
 03 lis 2013, 12:25
daniello92 pisze:A co sądzicie o takim wynalazku?

http://allegro.pl/etui-bu...3675594693.html
Jest pewien powód dla którego nawet w metalowych telefonach anteny chowa się pod plastikiem albo szkłem, z tego samego powodu to etui będzie dość kiepskie.

#672259  autor: daniello92
 03 lis 2013, 15:37
Faktycznie nie pomyślałem o tym, jednak i tak zdecydował bym się na pokrowiec firmy Case-Mate

#672263  autor: Wolfp
 03 lis 2013, 15:53
Kupno aluminiowego/metalowego byłoby trochę taką zamianą papucia na lać. Z tyłu masz teraz palcujące się, śliskie i delikatne szkło. Dając na tył amelinium, ergonomii nie zwiększysz, dalej będzie śliskie, zimne i do tego metal pokaże każdą rysę :wink:

Btw ja z tyłu nakleiłem tylko folią ochronną, tak samo zresztą jak na przód. Jak startuję na jakąś imprezę, to zakładam tylko takie etui podobne do Case-Mate`a i tyle.

#672295  autor: daniello92
 03 lis 2013, 17:56
Mi ostatnio jakoś padają telefony, tak wiec wole być na co dzień ubezpieczony dobrym pokrowcem :D

Widziałem dzisiaj w galerii podobny futerał do tego w pierwszym linku ode mnie.. wrażenia..? Niedopasowany i słabo wykonany badziew, ta sytuacja od razu przekonała mnie do zamówienia Case-Mate :D

[ Dodano: 2013-11-06, 09:07 ]
Dzisiaj doszedł do mnie pokrowiec i muszę wam szczerze powiedzieć że wykonanie Case-Mate jest o niebo lepsze od tańszych bublowatych zamienników :D na prawdę robi wrażenie