• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #659974  autor: aleksander_wielki
 06 wrz 2013, 09:15
Witam, 8)

Zbieram się do kupna smartfona od chińskiego producenta, szczególnie zainteresował mnie zopo c2 i c3, ma bardzo dobre opinie w sieci, wygląda na prawdę solidnie i jest niezła alternatywą dla s4 chociażby.. problem polega na tym, że nie wiem gdzie kupić? widziałem kilka aukcji na allegro (ok 900-1000zl), jest aliexpress i natknałem się na taki sklep http://www.myefox.pl/ i nie do końca jestem pewny, mają dobrą cenę i niby dardmową wysylke z niemiec :shock: , czy ktos slyszal o tym sklepie?

bede wdzieczny za pomoc :smt006

#659978  autor: user_delete27
 06 wrz 2013, 09:43
Roczna gwarancja, koszty przesylki zwracane w postaci kodow rabatowych, to chyba mowi samo za siebie. Poza tym chinczyk zawsze bedzie chinczykkiem, niezaleznie od tego czy wysla go z chin, niemiec czy mongolii.
P.S. Ciekawy fragment regulaminu sklepu :
"3.
Zasady reklamacji produktów, których usterki nastąpiły z przyczyn technicznych (fabrycznych wad produktów) – do roku od otrzymania produktu.
3.1
W przypadku, gdy usterka nastąpiła od 11 do 30 dni od otrzymania produktu, Kupujący jest zobowiązany do odesłania produktu. Myefox.pl po otrzymaniu produktu i potwierdzeniu usterki zobowiązuje się do wysłania nowego produktu, a także pokrycia kosztów wysyłki w obie strony. Koszty wysyłki będą zwracane w postaci kuponu rabatowego.
3.2
W przypadku, gdy usterka nastąpiła od 31 do 180 dni od otrzymania produktu, Kupujący jest zobowiązany do odesłania produktu. Myefox.pl po otrzymaniu produktu i potwierdzeniu usterki zobowiązuje się do jego naprawy. Po zakończeniu naprawy, produkt zostaje odesłany Kupującemu. Myefox.pl zobowiązuje się do pokrycia kosztów wysyłki w obie strony oraz kosztów związanych z naprawą wadliwego produktu. Koszty wysyłki będą zwracane w postaci kuponu rabatowego.
3.3
W przypadku, gdy usterka nastąpiła od 181 do 365 dni od otrzymania produktu, Kupujący jest zobowiązany do odesłania produktu. Myefox.pl po otrzymaniu produktu i potwierdzeniu usterki zobowiązuje się do jego naprawy. Po zakończeniu naprawy, produkt zostaje odesłany Kupującemu. Kupujący zobowiązuje się do pokrycia kosztów wysyłki w obie strony. Myefox.pl zobowiązuje się do pokrycia kosztów związanych z naprawą wadliwego produktu."
 #660575  autor: aleksander_wielki
 09 wrz 2013, 05:35
Napisalem do nich maila, jesli chodzi o zopo to telefon ma gwarancje producenta 12 miesieczna i dwa punkty serwisowe w Europie. W takiej cenie to fajna alternatywa dla s4 chociażby. Niby chinol chinolem, no ale wez np lenovo czy huawei. Maja telefony swietnej jakosci.. Wciaz sie zastanawiam :?: ale moze warto sprobowac..