• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #653080  autor: Hardydemon
 07 sie 2013, 09:53
Witajcie, chce zakupić sobie nowy telefon. Podstawa wyboru to nie drogi telefon z wysuwaną klawiaturą qwerty i Androidem. Nie bardzo mam w czym wybierać. Więc wybór padł na HTC Desire Z

Proszę mi powiedzieć jak on się sprawuje w sytuacjach mocnego użytkowania. Sprawa wygląda tak pracuję w nieco brzydkich warunkach. Często się tam kurzy etc (nie bez przesady) ale bywa różnie.

Czy np kurz potrafi się dostać pod szybkę, aparat itd?

Jak się ma sprawa z konstrukcją? Czy duże łapska nie uszkodzą (być może) delikatnej konstrukcji telefonu?

Jak się ma sprawa do kilku upadków czy jest delikatny czy przeżyje?

Obecnie mam nokie C6 i muszę powiedzieć, że ten telefon jest po prostu pancerny. Spadał ze sporych wysokości, pracował w różnych warunkach a i tak działa jak nowy. Zero problemów, ale ma paskudnego Symbiana... Czy HTC Z również podoła warunkom takiego użytkowania?

A i jeszcze jedno zapytanie. Proszę mi powiedzieć czy ktoś zmawiał np na aukcji internetowej gdzie telefon był ściągany z innego kraju gdzie wysyłka trwa nawet 12dni? Czy nie są przypadkiem gorsze chińskie modele?
Proszę o pilną odpowiedź bo nie długo muszę coś zamówić.

Aha jeszcze jedno czy dobre robi foty? Bo obecny tel Nokia C6 robi świetne zdjęcia...

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję...

#653181  autor: user_delete34
 07 sie 2013, 15:07
Hardydemon pisze:HTC Desire Z
Aaa, to ten z kiepskim wyświetlaczem, delikatnym zawiasem... :)
Nie, nie brałbym tego na trudniejsze warunki. Jak już, to prędzej zestaw Motkę Milestone 2+dobry pokrowiec+pewnie trzymające dłonie. Na trudne warunki lepiej coś wzmocnionego (a raczej: z zaślepkami) fabrycznie i bez części ruchomych. Zakurzysz = szansa, że nie otworzysz.
Hardydemon pisze:Zero problemów, ale ma paskudnego Symbiana
To chyba jeden z najgorszych modeli z tym systemem. Jak system super, tak zupełnie nie na taką platformę.
Hardydemon pisze:czy ktoś zmawiał np na aukcji internetowej gdzie telefon był ściągany z innego kraju gdzie wysyłka trwa nawet 12dni?
Ja bym nie ryzykował. Raz kupiłem będącą już w PL Nokię 6120c z Singapuru. Telefon dotarł do mnie ubrudzony, z niemal losowymi akcesoriami, logiem operatora. I tak, że nie podróbka, ale uważam kupno czegoś takiego za ogromny błąd i odradzam.

#653266  autor: M a r c i n
 07 sie 2013, 21:15
Mam desire Z od prawie 2 lat, spadł mi nie raz i nic mu nie jest, raz go zalałem, rozkręciłem i za 3 dni się włączył i działa tak już ze 3 tygodnie :) Ogólnie polecam, te zawiasy nie są takie złe, telefon ciężki, więc pewnie się wszystko trzyma

Obrazek

#653336  autor: Leoric
 08 sie 2013, 09:28
To zależy jak spadnie. Kumplowi spadł kiedyś z biurka na drewnianą podłogę, ekran był kompletnie zniszczony. Zawiasy też nie trzymały najlepiej, ale po części uwarunkowane jest to sposobem użytkowania.