• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #650171  autor: orson_dzi
 26 lip 2013, 11:51
Dzisiaj do mnie zajechał ten wynalazek. Na pierwszy rzut oka piękny, metalowy, z wypalającym oczy ekranem. Zapraszam do zadawania pytań.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#650175  autor: kowcio
 26 lip 2013, 12:05
Jakość rozmów i nakładka: Emotion Ui 1.5? Jak widzisz zmiany w porównaniu do 1.0?

#650188  autor: orson_dzi
 26 lip 2013, 12:42
Za krotko bawiłem się 1.0 żeby coś więcej napisać. Muszę gdzieś pooglądać i może wtedy coś wymyślę. Rozmowy za godzine mniej więcej.

Póki co, gniazdo Jack - IDIOTYZM :!: Rozpiszę się później.

#650189  autor: kowcio
 26 lip 2013, 12:46
Ok. 1.0 masz na filmie w temacie o tym Emotion Ui ;)

#650202  autor: orson_dzi
 26 lip 2013, 13:47
Rozmowy bajka. Głośno, strasznie wyraźnie. Nic nie można zarzucić.

Teraz gniazdo Jack. Na początek, kombinowałem co to za okrągły element. Przycisk aparatu to nie był, w ogóle się nie wciskał.

OBRAZEK 1

Jak już załapałem, że to można wyciągnąć, to dowiedziałem się od razu, dlaczego w zestawie brakuje klucza go gniazd - SIM i karty pamięci (swoją drogą, nieoznaczonych, na pewno nie jedna osoba je pomyli).

OBRAZEK 2

Złożyłem to z powrotem, chcę podłączyć słuchawki. Obleciałem obudowę dwa razy, nie ma gniazda. Wtedy do mnie dotarło, że jest pod tą okrągłą szpilką. I teraz wychodzi na to, że trzeba ją zostawiać w domu, bo jak wyjmę gdzieś na mieście, to pewnie zgubię.

#650220  autor: kowcio
 26 lip 2013, 15:21
Co to za rozwiązanie :-) pierwszy raz takie coś widzę :-) To poszaleli. No ale te kluczyki gubią się, dostalem tablet od Asusa to muszę otwierać slot sim za pomocą spinacza.
U, jak rozmowy są tak cudowne, to może kiedyś... ;-)

#650231  autor: Artur051
 26 lip 2013, 15:38
Mnie interesowałaby jakość zdjęć, bateria i muzyka ;). Daj znać orson jak to przebadasz ;).

#650370  autor: orson_dzi
 27 lip 2013, 01:32
Artur051 pisze:jakość zdjęć
Już mi się nie chciało zrzucać dzisiaj na komputer, ale (wiem, słabe to będzie) jak powiększy się zdjęcie maksymalnie na ekranie, to ilość szczegółów robi wrażenie. Tyle tylko, że na tym ekranie wszystko wygląda cudowanie. Poza tym, jak obudowa i menu zerżnięte jest z Ajfona, tak menu aparatu i spora ilość funkcji, to żywcem Sony. Wychodzi to mocno na plus.
Artur051 pisze:muzyka
Potrzebuję parę dni żeby się osłuchać i z dużą nadzieją, że coś się zmieni. Głośność jest kompletnie nieakceptowalna.

#650377  autor: seku
 27 lip 2013, 07:05
Witam!

Wiadomo może coś czy na polskim rynku pojawi się wersja obsługująca dwie karty sim i ewentualnie kiedy by to było??? Szukam w internecie już od jakiegoś czasu takich informacji ale niestety bezskutecznie :?
Jestem bardzo zainteresowany P6, generalnie robi na mnie duże wrażenie i jeśli takowa wersja by się pojawiła to z chęcią kupie.

#650397  autor: kowcio
 27 lip 2013, 10:16
orson_dzi, mając do dyspozycji taką kwotę, kupiłbyś P6, czy szukałbyś czegoś innego, nowego?
Huawei właśnie to taka firma, która chyba czerpie inspirację ze wszystkich marek. Zrobili świetną nakładkę, w której są zalety praktycznie ze wszystkich producentów, z jakimi miałem do czynienia ;) i też uważam nadal, że wyszło to na plus. Zwłaszcza w takim tanim Y300, gdzie ta nakładka mocno zmienia obsługę na bardzo prostą i przyjemną oraz szybką.

#650440  autor: orson_dzi
 27 lip 2013, 12:34
kowcio pisze:mając do dyspozycji taką kwotę, kupiłbyś P6
Za dźwięk, który raczej się nie zmieni, nie wydałbym ani złotówki. Głośność jest śmieszna. Musiałbym oddzielny odtwarzacz kupić. Jeszcze spróbuję na maksymalnie lekkich do napędzenia słuchawkach, ale cudów się nie spodziewam.
Żeby nie to, na pewno mocno bym go rozważał. Tym bardziej, że nie lubię popularnych telefonów.

#650449  autor: kowcio
 27 lip 2013, 13:02
No to kicha, coś Huawei ma słabe odtwarzacze. W Y300 też mi mega nie pasuje. Aparat nawet fajne zdjęcia robi za te pieniądze, ale muzyka na pewno gra źle. Chyba, że ktoś lubi taką jakośc... Może są i tacy

#650507  autor: orson_dzi
 27 lip 2013, 15:15
Nie no muzycznie faktycznie jest bieda z nędzą. Lekkie słuchawki, odtwarzacz Huawei, fabryczny Androida, PowerAMP, Winamp... cały czas głośność jest nie do zaakceptowania. Tutaj nawet średnio-głośne Sony brzmią jak wypasiony sprzęt hi-fi. Mam nadzieję, że chociaż minimalnie się rozkręci.

Ekran bajka. Nexus 4 wysiada, cukierkowe SAMOLED-y też. Kąty widzenia perfekcyjne, ekran jest czytelny nawet z maksymalnego możliwego wychylenia. Idzie się zakochać.

#650513  autor: kowcio
 27 lip 2013, 15:20
Jak porównasz ekran do L5? Wiadomo, rozdzielczość niższa, ale czy w ogólnym odbiorze widać, że L5 jest dużo gorszy? Oczywiście chodzi mi o L5 II :)

#650674  autor: orson_dzi
 28 lip 2013, 11:41
Patrząc na wprost na obydwa telefony, przykładowo przy włączonym Menu, nie jest to jakaś przepaść. L5 całkiem fajnie się prezentuje. Ale już przy niedużym kącie widać różnicę. Teoretycznie powinno to być to samo, co mam w P990, ale wygląda minimalnie gorzej, co jest chyba winą nakładki. Zwyczajnie gorzej się prezentuje.

#650868  autor: orson_dzi
 29 lip 2013, 00:06
Zainstalowałem NFS-a Most Wanted. Odpalam... leżę i nie wierzę. Taki pokaz slajdów, że właściwości muzyczne P6 się tutaj chowają.
Zobaczymy co pokażą inne gry i benchmarki.

I nie muszę chyba wspominać, że przy tej grubości metalowej obudowy mamy piekarnik? Kilka minut zabawy i już można się ładnie spocić. Muszę jeszcze tylko wyłapać, czy samoczynne przyciemnianie ekranu, to jakiś błąd, czy jest to spowodowane temperaturą.

#650870  autor: Artur051
 29 lip 2013, 00:36
a zapowiadało sie tak ładnie :). Swoja droga byłbym ciekaw jak idol ktory tez sie ciekawie prezentuje wypadłby w testach. :). Orson, cos wiacomo czy bedziecie mieli do testow l7 II? :).

#650873  autor: orson_dzi
 29 lip 2013, 00:51
Dlatego tak właśnie chciałem tego Idola dostać, bo się nie zdziwię, jakby tam było podobnie. Ale to dopiero jedna gra, może akurat :P .

Nie wiem jak L7 II. L5 II na pewno. A czy będzie, albo ktoś już może ma, to chwilowo Ci nie powiem, bo takimi rzeczami zajmuje się Sirmark, który jest na urlopie ;) .

#650975  autor: Artur051
 29 lip 2013, 14:27
Szkoda, że idol jest taki niedostępny. Swoją drogą z chińczyków najciekawszą pozycją chyba jest obecnie Lenovo K900. Ciekawe czy w Europie i w Polsce Lenovo pokaże swoje smarty. ;).

Sorry za offtop ;).

#651180  autor: orson_dzi
 30 lip 2013, 13:22
Tak na szybko przepuściłem go przez proste benchmarki.
Quadrant - 5105
AnTuTu - 13549

Ten drugi wypadł jeszcze nie najgorzej. Telefon przy tym tak się nagrzał, że patrzyłem tylko kiedy się zadymi. I przy nagrzewaniu się jasność ekranu automatycznie leci przynajmniej o połowę. Nawet przy oglądaniu filmów w internecie.

Dla porównania, Xperia SP - 7757 i 14847, Nexus 4 w AnTuTu 17723.

Później planuje go przegonić przez inne gry, może tam coś pokaże. Przy graniu w NFS-a można przysnąć. Jest idealnie płynnie, ale w pięknym slow motion ;) .