• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #650334  autor: kindziol27
 26 lip 2013, 22:24
Witam , moje problemy z baterią/ ładowarką zaczeły się ok. niecały rok od zakupu telefonu
wcześniej działał bez zarzutu ( z wyjątkiem samowolnego wyłączania się ) czyli jakies 2 tygodnie temu .

Myślałam , że to z oryginalną ładowarką coś jest nie tak więc kupiłam nową (nieoryginalną)
działała przez jakis dzień dwa tak samo jak stara czyli raz ładowała raz nie .
Problem polega na tym , że kiedy podłącze ładowarkę wyświetla mi się , że ładuje a za chwile przestaje i tak cały czas , albo wg nie ładuje i nagle zaskoczy i ładuje np. pół godziny
telefon bardzo szybko się rozładowuję ( potrafi wytrzymac 12 h ) pomimo ładowania cały wieczór i noc .
Teraz telefon tak się rozładował , że wg nie chce się właczyć pomimo tego, że jest podłaczony do komputera pika czerwona lampka
Zastanawiam się czy to dotyczy ładowarki czy baterii ?

z góry dziękuje za pomoc . :)

#650356  autor: Niezgodna7
 26 lip 2013, 23:44
Musisz wyjąć baterię i ją obejrzeć.
Styki? Spuchła?
Zapewne padła bateria, kup, ewent. pożycz na chwilę inną. Zamiennik nawet, jakiejś znanej firmy.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#650358  autor: kindziol27
 27 lip 2013, 00:07
nie wydaje mi się żeby spuchła czy coś , styki też wydają sie ok