• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #636560  autor: steward
 31 maja 2013, 22:28
Mam problem pomiędzy kupnem Samaunga Galaxy Ace 2, a Sony Xperia J...

Osobiście wolałbym Jotkę, ze względy na 4" ekran, ale jestem świadomy tego, że Ace 2 ma dwurdzeniowey procesowr i jest ogólnie lepsza...

I moje pytanie, czy widać dużą różnicę między 4" a 3.8 " ?
Ostatnio zmieniony 28 cze 2013, 13:07 przez steward, łącznie zmieniany 1 raz.

#636567  autor: wook
 31 maja 2013, 23:07
nie, to jest tylko troche mniej. A lepiej mieć szybszy i bardziej przyszłościowy sprzęt. Zawsze jest też Advance o parametrach Ace 2 z ekranem 4".

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"
 #643598  autor: Shavless
 30 cze 2013, 18:50
steward pisze:I moje pytanie, czy widać dużą różnicę między 4" a 3.8 " ?
1 cal to 2,54cm, czyli 0.2 cala różnicy to 0.5cm. Czyli przekątna jest o pół centymetra mniejsza. Nie jest to istotna różnica. Raczej jeśli chodzi o wyświetlacz to zwróć uwagę na rozdzielczość i poczytaj opinie użytkowników jak działa dotyk. Ja mam J-kę i wyświetlacz figluje kiedy telefon jest ciepły (np. po ładowaniu). Chcąc wtedy napisać SMS-a jestem zmuszony wrzucić go na 2min do zamrażarki - seriously. Kiedy wyświetlacz jest tłusty również figluje. W Samsungach nie doszukałem się takich sytuacji, przynajmniej w nieco lepszych modelach.

#643675  autor: orson_dzi
 30 cze 2013, 22:59
Różnica zawsze jest widoczna i to mocno, o ile wcześniej używałeś coś większego. Inaczej nie zrobi to takiej różnicy. Wtedy przesiadka na coś z mniejszym ekranem boli. Do czasu przyzwyczajenia się, ale początki są ciężkie. Przykładowo jak mam coś napisać na Defy - 3,7", to w porównaniu z P990 - 4" , klawiatura (identyczna) wydaje się mikroskopijna w Motoroli.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)