Witam. Chciałby się dowiedzieć na czym polega ten fenomen iPhonów. Cena iPhona 4 jest porównywalna z Samsungiem Galaxy S3. Jednak moim zdaniem s3 jest nie porównywalna z 4, nie ta klasa. Ekran wiele większy, większa rozdzielczość, lepszy procek, więcej ram, 32gb pamięci, aparat też lepszy i jeszcze stoi na androidzie. Według mnie iPhone 4 jest porównywalna do klasy średniej niż do takiego super smartfona. Więc wartość tego telefonu polega na "jabłuszku"?
- Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Większy ekran nie znaczy lepszy. Dla mnie akurat na odwrót, skoro miniaturyzacja, to niech telefon będzie kompaktowy, przekątna 4.5", w tym ekran te 4", jeśli nie ma przycisków.mesik pisze:s3 jest nie porównywalna z 4
Szybszy procesor - w Samsungu taki to minimum do działania OK i dlatego.
RAM - tu się zgodzę, więcej=lepiej, bez wyjątku.
Android nie jest lepszy od iOS, przeciwnie. Tym bardziej, jeśli chodzi o to, pod jakie bebechy.
iPhone 4 to akurat jest stary, jak porównywać, to raczej 5. Czwórka - bez rewelacji, choć już dobra, nadal ma aktualny system i aplikacje, mnóstwo kompatybilnych akcesoriów itp.
Zwróć uwagę na wykonanie i po prostu dużą marżę u Apple. Dodam, że wszystkie Jabłka trzymają cenę.
Doprecyzuj temat.
Znajomy używa iPhona 4 od jego wejścia na rynek - Nie narzeka, nie planuje zmieniać, telefon nigdy go nie zawiódł (mi np: Android wysypał się po pół roku) - coś w tym jest że iPhone i po kilku latach działa jak nowy, choć ja bym czwórki już nie kupił, a na pewno nie w cenie SGSIII chociażby ze względu na aparat nie mający startu do Galaxy
4S to inna historia - tutaj można by było dyskutować
4S to inna historia - tutaj można by było dyskutować
DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!
Oczywiście.darek638 pisze:Lepiej mieć mniej pamięci ale system, który dobrze nią zarządza
Kolejna racja.darek638 pisze:Android jest RAM-o żerny:)
Tylko mi chodzi o to, że dziś mamy taki postęp, że telefon może z powodzeniem zastąpić komputer w prostszych zadaniach, np przeglądaniu sieci. Do tego, na kilku kartach w przeglądarce, RAMu nigdy za dużo. Nigdy.
Według mnie iPhone przez swoją cene oraz dość małą popularność stał sie sprzętem luksusowym,Samsunga,sony czy nokie może mieć każdy.Na iPhone stać nie wielu.
Wielu ludzi szczególnie młodych kupuje iphona po prostu dla szpanu.
Nie jest to (według mnie) normalne żeby za debilną słuchawkę płacić
2500 zł .... bez sensu.
Czy ten telefon jest taki zajebisty śmiem wątpić wiem natomiast że każda pierdoła związana z tym telefonem jest nierealnie droga.
\Np znajoma ma iphona 4 angola ,tel był w angielskiej sieci więc ma simloka .
zdjęcie simloka koszt pare stówek(bez sensu z każdego innego fonu kilkanaście zł)
ściągnęła za pomocą jakiejś karty taniej (też kase ładną zapłaciła) dwa lata temu ,teraz tel jej sie wiesza bo jest potrzebna aktualizacja a jak zaktualizuje to znowu simlok "wskoczy" i jest w czarnej d... poza tym z tego co wiem w iphonie jest nie wymienialna bateria co w telefonie za taką kase jest bez sensu...
Ps z Apllem jest tak że cokolwiek by nie pokazali lub wypuścili to zawsze klientów znajdą....

Wielu ludzi szczególnie młodych kupuje iphona po prostu dla szpanu.
Nie jest to (według mnie) normalne żeby za debilną słuchawkę płacić
2500 zł .... bez sensu.
Czy ten telefon jest taki zajebisty śmiem wątpić wiem natomiast że każda pierdoła związana z tym telefonem jest nierealnie droga.
\Np znajoma ma iphona 4 angola ,tel był w angielskiej sieci więc ma simloka .
zdjęcie simloka koszt pare stówek(bez sensu z każdego innego fonu kilkanaście zł)
ściągnęła za pomocą jakiejś karty taniej (też kase ładną zapłaciła) dwa lata temu ,teraz tel jej sie wiesza bo jest potrzebna aktualizacja a jak zaktualizuje to znowu simlok "wskoczy" i jest w czarnej d... poza tym z tego co wiem w iphonie jest nie wymienialna bateria co w telefonie za taką kase jest bez sensu...
Ps z Apllem jest tak że cokolwiek by nie pokazali lub wypuścili to zawsze klientów znajdą....
Dodaj, że w Polsce, bo ogółem to jest to niezwykle POPULARNY sprzęt. Cenę też szczególnie dla nas ma za wysoką, przykładowo 1000 jewro dla Niemca to nie to samo, co 3000 PLNów dla kogoś z nas. Jest bardzo drogi ale i świetny, choć nie idealny. Niewymienialna bateria to już niestety standard w wielu urządzeniach.jarekb11 pisze:iPhone przez swoją cene oraz dość małą popularność
Wspominając o innych producentach. Ich produkty może mieć każdy, ale na Jabłko już nie stać? Ludzie wybierają słabszy sprzęt i dlatego, bo topowce kosztują niemal tyle samo, co iPhone. Kiedyś kupiło się super sztukę za tysiąca, teraz 2 czasem to mało.
Marketing.jarekb11 pisze:z Apllem jest tak że cokolwiek by nie pokazali lub wypuścili to zawsze klientów znajdą
Z Samsungiem też, choć tutaj to przez polecenia znajomych nerdów, którym tak się podoba ich nowa Galaktyka z CM.

Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 14:10 przez user_delete34, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze byłem przeciwnikiem iphone bo uważałem że to przerost "ceny nad treścią". Na rynku jest dużo więcej sprzętu z lepszą specyfikacją itp.... Po długich walkach z Androidem przesiadłem się jednak na IOS i powiem tak: Może i drogi ale przynajmniej stabilny i w miarę solidnie wykonany.
Witam.
Jestem w playu i mam abonament 70 zł, ale zastanawiam się nad zmianą telefonu między tymi dwiema markami. Nie jestem wymagający, chcę tylko dobry aparat, dużo pamięci do zdjęć i muzyki, no i najlepiej jakieś tanie połączenie z internetem albo gps zamiast tego. Ktoś się orientuje jakie mają teraz promocje?
Jestem w playu i mam abonament 70 zł, ale zastanawiam się nad zmianą telefonu między tymi dwiema markami. Nie jestem wymagający, chcę tylko dobry aparat, dużo pamięci do zdjęć i muzyki, no i najlepiej jakieś tanie połączenie z internetem albo gps zamiast tego. Ktoś się orientuje jakie mają teraz promocje?
Kupuj wszystkie, a co!Kobe pisze:zmianą telefonu między tymi dwiema markami

Kilka szczebli niżej jest dział JTW.
Kilka szczebli wyżej jest poddział Oferta abonamentowa.
Załóż 2 tematy, oddzielnie o przedłużeniu abo z internetem, oddzielnie o telefonach.
prostota obsługi, brak wysypywania się i zawieszek. popularne są produkty, które nie zawodzą zaufania. cyferki to nie wszystko.mesik pisze:Witam. Chciałby się dowiedzieć na czym polega ten fenomen iPhonów. Cena iPhona 4 jest porównywalna z Samsungiem Galaxy S3. Jednak moim zdaniem s3 jest nie porównywalna z 4, nie ta klasa. Ekran wiele większy, większa rozdzielczość, lepszy procek, więcej ram, 32gb pamięci, aparat też lepszy i jeszcze stoi na androidzie. Według mnie iPhone 4 jest porównywalna do klasy średniej niż do takiego super smartfona. Więc wartość tego telefonu polega na "jabłuszku"?
Bawiłem sie iphonem (co prawda 3-ką ) i nie jest prostszy w obsłudze od prostego samsunga za 600 zł a zaryzykował bym stwierdzenie że jest bardziej skomplikowany w obsłudze .Co do zawieszek także iphon potrafi sie zawiesić wyłączyć w czasie rozmowy np gdy nie był dawno aktualizowany.code pisze:prostota obsługi, brak wysypywania się i zawieszek. popularne są produkty, które nie zawodzą zaufania. cyferki to nie wszystko.mesik pisze:Witam. Chciałby się dowiedzieć na czym polega ten fenomen iPhonów. Cena iPhona 4 jest porównywalna z Samsungiem Galaxy S3. Jednak moim zdaniem s3 jest nie porównywalna z 4, nie ta klasa. Ekran wiele większy, większa rozdzielczość, lepszy procek, więcej ram, 32gb pamięci, aparat też lepszy i jeszcze stoi na androidzie. Według mnie iPhone 4 jest porównywalna do klasy średniej niż do takiego super smartfona. Więc wartość tego telefonu polega na "jabłuszku"?
Fakt że samsung potrafi czasem nie reagować błyskawicznie na dotyk,czasem go "przytnie","przymuli" ale chyba lepiej w abo kupić samsunga za 100zł i co dwa lata go wymieniać ,niż płacić za tel 2 patyki tylko po to by sie pochwalić iphonem.
Poza tym wydaje mi sie że niektórzy mają po prostu zbyt duże wymaganie.To w końcu jest tylko telefon a jak kto chce pograć to niech se konsole kupi.
Kiedyś nie było smartfonów i ludzie jakoś żyli.
smartphony są przynajmniej od 1996 roku (Seria Communicator Nokii dokładniej model 9000), wcześniej był IBM Simon (pokazany 1992 r. Różne źródła mówią o 2-ch latach wprowadzenia: 1993 lub 1994 rok), ale był mniej popularny i cholernie drogi, można uznać, że smartphony są od dość dawna (około 20 lat), komórki (mówie o motorolii dynatac z 1983r) są raptem 10 lat dłużej.
[ Dodano: 2013-07-26, 21:46 ]
a i należy pamiętać, że kiedyś smartphony były sprzętem do pracy a nie zabawy.
[ Dodano: 2013-07-26, 21:46 ]
a i należy pamiętać, że kiedyś smartphony były sprzętem do pracy a nie zabawy.
Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!
Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!
My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!
Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!
My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"