• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 53 z 692
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 692

#641479  autor: warczanek
 23 cze 2013, 08:43
Witam , w Play przedłużając umowę ile można ugrać na rabacie telefonu i abonament bez zmian

#641499  autor: deejaymg
 23 cze 2013, 10:22
Mnie interesuje ile można wynegocjować na Formule 4.0 z telefonem i bez.

Interesuje mnie tylko Formuła 4.0 z pakietem 500mb z telefonem lub bez.

Można coś więcej uzyskać niż rabat na 3 msc?

Obecnie płacę 79 zł na msc, chciałbym nawet obniżyć abonament przy przedłużaniu o 5-10 zł.

#641589  autor: kitas5
 23 cze 2013, 16:34
Ja po wysłaniu wypowiedzenia w Play poza ofertą na Play24 nie otrzymałem żadnej. Nikt nie zadzwonił nic. Rezygnacja złożona 28.05. Dokładnie opisałem o co chodzi i Play się poddał.

Raczej zejdę na RBM,
Po doładowaniu za 30 zł mam:
Nielimitowane smsy na 30 dni
Pakiet 1 Gb internet
Za 10 zł wykupię no limit w Play i RBM
20 zł zostanie na rozmowy do reszty ( więcej obecnie dzwonię wewnątrz Play).

W wypowiedzeniu pisałem, że abonament chcę niższy niż obecnie i bez telefonu. Propozycja w liście to abonament wyższy i z telefonem....
Na infolinii jedynie w 49zł dawali pakiet 1 gb inaczej tylko 500mb.

Zamiast obecnych 49zł wydam 30 zł na kartę co miesiąc. Utrzymaniówka jednak leży i kwiczy. Klient sam musi się prosić o przedłużenie umowy :)

#641707  autor: ciekawy
 24 cze 2013, 07:55
kitas5, trzeba wrócić do podstawowych pojęć, wypowiedzenie umowy składasz kiedy chcesz, żeby sieć po umowie nie naliczała dalej abonamentu i wypowiedzenie nie ma bezpośrednio związku z lepszą ofertą, ani z tym, że ktoś będzie dzwonił, lepszą ofertę możesz mieć jeśli sieć uzna, że chce zatrzymać klienta, a jeśli sieci mają podobne oferty albo sieć ma konkurencyjne oferty to lepszej oferty możesz nie mieć i wypowiedzenie tu nic nie zmieni albo niewiele zmieni, w wypowiedzeniu nie pisze się, że chce się lepszą ofertę bo to będzie zignorowane, w wypowiedzeniu to się nie liczy że chcesz lepszą ofertę, list jaki sieć może wysłać z jakąś ofertą to jest reklama, zachęcenie do zostania w sieci, sygnał, że możesz mieć lepszą ofertę, można powiedzieć formalność i w takim liście napewno nie dostaniesz od razu na tacy dobrej oferty, jak chcesz coś naprawdę dobrego musisz to sobie wynegocjować, nie wystarczy złożyć wypowiedzenia bo sieci wiedzą o co chodzi z tymi wypowiedzeniami i jak ktoś chce zostać w sieci to może go czekać niespodzianka, że nie oddzwonią i odłączą po umowie, to wszystko nie dotyczy tylko Play tylko każdej sieci i to co napisałem to są ogólne pojęcia

#641718  autor: Wiola_K
 24 cze 2013, 09:04
Z Mężem jak składaliśmy wypowiedzenie w salonie T-mobile w ogóle nie próbowali nas zatrzymywać ciekawszą ofertą. Na szczęście. Teraz w Playu mogę od 10 lipca przedłużać umowę bez telefonu. Chciałabym dostać małą zniżkę i no limit sms/mms do wszystkich. Zobaczymy. Szkoda że nie ma w abo tej oferty no limit jak na kartę za 29.

#641724  autor: ciekawy
 24 cze 2013, 09:33
bo to jest tak, że ktoś kto chce zostać w sieci i przedłużyc umowe dowiaduje się co sieć może zaoferować, jak nic ciekawego to wtedy się składa wypowiedzenie albo wniosek o przeniesienie numeru już w nowej sieci, która ma korzystniejszą ofertę, jeśli inna sieć ma korzystniejszą ofertę bo składanie wypowiedzenia w ciemno albo przenoszenie się do innej sieci bez wiedzy co może zaoferować sieć w której się jest może zaszkodzić bo można zmienić warunki na gorsze, oduczcie się myślenia, że złożenie wypowiedzenia od razu da lepszą ofertę bo tak nie jest, bez wypowiedzenia też można zyskać dobre warunki, wypowiedzenie składa się kiedy warunki są tak złe, że naprawde chce się odejść z sieci albo przejść na kartę

#641747  autor: solidburn
 24 cze 2013, 10:57
tylko jak nie złożysz wypowiedzenia do o niektórych ofertach nigdy się nie dowiesz i nikt ci ich nie zaproponuje chociaż wiesz ze są bo np przeczytałeś o nich tu

#641754  autor: ciekawy
 24 cze 2013, 11:16
to marudzisz, jak im zależy to przedstawią te oferty

#641770  autor: Wiola_K
 24 cze 2013, 11:45
A jak dostałam tą zmianę regulaminu od 20 lipca to mogę bez kary złożyć wypowiedzenie i z tym numerem przejść na kartę w Play?

#642003  autor: kajtekjr84
 25 cze 2013, 07:27
@infernovip Mailowo się dowiadywałem co z tym rabatem i odpisali że będzie bo u nich w systemie widnieje tylko ja go nie widzę. Co do tych dwóch kodów z gropona to je oddałem żeby kasę wpłacili zpowrotem bo bez wyprzedaży nie jestem taki napalony ale racja że i tak lepiej by to wyszło niż w PLAY. A póki co to czekam bo przechodziłem z abonamentu w Play do Orange, a kuzyn przechodził z Karty w Play do Orange i wczoraj mu przyszło że odrzucone przeniesienie, tylko że zanim zamawialiśmy do dzwoniłem do sklepu orange czy mogę przenieść nr z karty i powiedział konsultant że od 2 dni nie ma problemu. I przy drugim telefonie taka argumentacja wystarczyła żeby poszło dalej ale widać ze same kłody pod nogi dają i człowiek w niepewności żyje.
 #642080  autor: killadymek
 25 cze 2013, 14:40
Witam Wszystkich na forum.
Umowa skończyła mi się w lutym 2013, i przeszła w stan nieokreślony long play internet 99zł, abonamentu płace 109 zł miesięcznie mam 2 giga netu plus 500 minut do wszystkich, niestety nie wyrabiam się w tym i płace w granicach 120 złotych 129 najwięcej ale zawsze przekroczę o te kilka zł dodatkowo,nikt do mnie nie zadzwonił ani razu. Czekałem na HTC One i che zakupić ten smart, w play najkorzystniej wygląda to abo za 119 zł formuła 4.0 koszt słuchawki 1049zł 2,5gb netu do wszystkich free, z kolei znajomy pracuje w t-mobile i proponuje mi taryfę multimedialna za 99zł miesięcznie 2gb netu do wszystkich free oprócz stacjonarnych ale na nie i tak nie dzwonie i słuchawkę za 999zł, Zostałbym w play ale to 20 zł więcej przy umowie na 24 miesiące, myślicie ze przy tej słuchawce i przy tym abonamencie przy złożeniu wypowiedzenia mogę obniżyć koszt abo w play na 100zł czy lepiej sobie głowy nie zawracać i od razu przejść do t-mobile, jak przed obowiązująca umową prz3echodziłem z t-mobile do Playa dostałem smarta z najwyższej półki( Htc Desire HD) za 499 i abonament najlepszy na rynku, teraz po ponad 2 latach płacenia nikt się do mnie ie odezwał nikt nie zaproponował nic, a jak sam dzwoniłem dawali gorsze warunki niż na stronie czy w e-shopie, mam dosyć szczerze powiedziawszy i chce podpisać najnowszą umowę jak najszybciej, tylko pytanie czy jest sens wypowiadać umowę i czekać 30 dni na GU żeby opuścili mi ze 119 zł na 114????czy iść gdzie najtaniej i wrócić do t-mobile na nieco korzystniejszych warunkach????

#642105  autor: tupta
 25 cze 2013, 15:58
Z tego co się orientuję to nie ma opcji żeby dostać zniżkę w formule 4.0. Możliwe, że uda Ci się jakiś rabat na telefonie uzyskać. Spróbować nie zaszkodzi.
 #642110  autor: ezequiel93
 25 cze 2013, 16:27
Witam, jestem abonentem internetu mobilnego Play, za kilka miesięcy kończy mi się umowa. Moja promocja to Play Online dla studentów na 49zł 15GB i nocny transfer za 0zł, umowa była na 12 miesięcy, jeśli jej nie wypowiem przejdzie na czas nieokreślony. Z usługi jestem zadowolony i mam pytanie co teraz zrobić, czy mogę zyskać dodatkowe rabaty przedłużając umowę?
 #642367  autor: banderas
 26 cze 2013, 13:54
ezequiel93 pisze:Witam, jestem abonentem internetu mobilnego Play, za kilka miesięcy kończy mi się umowa. Moja promocja to Play Online dla studentów na 49zł 15GB i nocny transfer za 0zł, umowa była na 12 miesięcy, jeśli jej nie wypowiem przejdzie na czas nieokreślony. Z usługi jestem zadowolony i mam pytanie co teraz zrobić, czy mogę zyskać dodatkowe rabaty przedłużając umowę?
rabaty hm ciezko dostac w playu, ale jesli chcesz powalczyc o nie to zadzwon do BOK-u i pomarudz tzw suk takie infolinia utrzymaniowa lub wypowiedz umowa czasami wtedy przysylaja z rabatami jakaś oferte troche ciekawsza, jesli sie niezdecydujesz te warunki ktore masz pozostana bez zmian po przejsci na czas nieokreslony.

banderassso
 #642392  autor: miki4g
 26 cze 2013, 14:53
killadymek pisze:Witam Wszystkich na forum.
Umowa skończyła mi się w lutym 2013, i przeszła w stan nieokreślony long play internet 99zł, abonamentu płace 109 zł miesięcznie mam 2 giga netu plus 500 minut do wszystkich, niestety nie wyrabiam się w tym i płace w granicach 120 złotych 129 najwięcej ale zawsze przekroczę o te kilka zł dodatkowo,nikt do mnie nie zadzwonił ani razu. Czekałem na HTC One i che zakupić ten smart, w play najkorzystniej wygląda to abo za 119 zł formuła 4.0 koszt słuchawki 1049zł 2,5gb netu do wszystkich free, z kolei znajomy pracuje w t-mobile i proponuje mi taryfę multimedialna za 99zł miesięcznie 2gb netu do wszystkich free oprócz stacjonarnych ale na nie i tak nie dzwonie i słuchawkę za 999zł, Zostałbym w play ale to 20 zł więcej przy umowie na 24 miesiące, myślicie ze przy tej słuchawce i przy tym abonamencie przy złożeniu wypowiedzenia mogę obniżyć koszt abo w play na 100zł czy lepiej sobie głowy nie zawracać i od razu przejść do t-mobile, jak przed obowiązująca umową prz3echodziłem z t-mobile do Playa dostałem smarta z najwyższej półki( Htc Desire HD) za 499 i abonament najlepszy na rynku, teraz po ponad 2 latach płacenia nikt się do mnie ie odezwał nikt nie zaproponował nic, a jak sam dzwoniłem dawali gorsze warunki niż na stronie czy w e-shopie, mam dosyć szczerze powiedziawszy i chce podpisać najnowszą umowę jak najszybciej, tylko pytanie czy jest sens wypowiadać umowę i czekać 30 dni na GU żeby opuścili mi ze 119 zł na 114????czy iść gdzie najtaniej i wrócić do t-mobile na nieco korzystniejszych warunkach????
Ta oferta t-mobile ciekawa, play lepiej sobie odpuść. Ew. w Orange dostaniesz przy przeniesieniu umowy umowę na 24 miesiące smart plan multi 159,9 zł(pierwsze 6 miesiący za darmo)+htc one za 529zł. Wybieraj co ci bardziej pasuje czy mniej na start za telefon, ale większy abonament czy więcej na start, ale mniejszy abonament.

#642393  autor: lee-92
 26 cze 2013, 14:57
Witam, posiadam abonament Super Stan Darmowy Tylko SIM dla Abonentów (12) - LongPlay II 29. Płacę oczywiście 29 zł miesięcznie. Umowa kończy się 9 listopada br. tylko że chciałbym przedłużyć ją wcześniej 3 -2 mies. przed końcem ponieważ potrzebuję nowy telefon. Wybieram taryfę : Formuła M 49 zł lub 59 zł. Jeszcze się zastanawiam którą wybrać. I tutaj pytanie zależy mi na jak najtańszej cenie telefonu. Marzy mi się Samsung Galaxy S3 mini ale tak do 100 zł góra. A on w sklepie internetowym ponad 500 zł. Da radę coś wynegocjować w cenie smartfonu przy tych abonamentach ?

Ja mam cichą nadzieję bo nie dość że przedłużam umowę na wyższy abonament to jeszcze mam umowę na Play Online 15 GB za 49 zł.

#642516  autor: tomulus
 26 cze 2013, 20:00
Wnioskuję żę za rok nie będzie tak fioletowo jak jest teraz z racji tego że wszystkie oferty operatorów mogą być bardzo bardzo zbliżone i tylko dana promocja oraz niższa cena telefonu sprawi że ludzie będą migrować gdzie lepiej.

U fioletowych pojawiła się oferta only sim za 29,90zł w tym 300min +100 (dla przedłużających, kto wie może też dla przenoszących nr) 500MB oraz free do t-mobile. Umowa na 18m

#642518  autor: pakierhakierxd
 26 cze 2013, 20:01
Skąd wiesz o tej ofercie :D

Pozdrawiam :)

#642519  autor: tomulus
 26 cze 2013, 20:07
@pakier oferta z telefonem jak dobrze poszukasz jest już lepsza u konkurencji lub powiedzmy sobie szczerze porównywalna, natomiast ta oferta od fioletowych na only sim jest dużym krokiem. Do tej pory tylko Play wg. mnie miał najlepszą ofertą bez telefonu, a tu no proszę, a co będzie jak pozostali ruszą z takimi promocjami , super , z checią przeniosę jeden nr.
  • Strona 53 z 692
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 692
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53