• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 52 z 692
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 692

#640194  autor: krzysiekg
 17 cze 2013, 21:11
Ja niestety (jednak parę lat z nimi przeżyłem) z Play'em się rozstaję. Wygrała oferta z groupona Orange - 30% rabatu + Orange Open. Pani konsultantka z Play nie była w stanie zaoferować mi nic zbliżonego. Mam nadzieję, że większych przeszkód podczas przenoszenia nie napotkam :)

#640203  autor: tomulus
 17 cze 2013, 21:57
brzydal pisze:Witam serdecznie, zalogowałem się ponieważ szukam rady, nie znam się kompletnie na abonamentach (nie siedzę nie analizuje sytuacji rynkowej na bieżąco). Kończy mi się obecnie w play okres 2-letni miałem abonament long play2 69, płaciłem za niego 59 zł. Co byście mi doradzili używam telefonu tylko praktycznie do rozmów, żadnych sms-ów z internetu korzystam w domu i pracy (mam swój również przenośny) zaznaczam nigdy nie wydzwaniałem nic ponad normę więc nie wiem czy zmniejszać abonament czy zostawić i dobrać jakiś wartościowy telefon który byście polecili obecnie? Wydłużenie o kolejne minuty raczej nie wchodzi w grę, jest coś wartego zainteresowania w play czy może warto przejść gdzie indziej, był bym bardzo wdzięczny za dobre rady, pozdrawiam serdecznie
Jeśli nie potrzebujesz telefonu zostań w Play. Mógłbyś wynegocjować Formuła M za 24zł /400min/ + np 100min co miesiąc na pół roku lub nielimitowane sms do wszystkich/stacjonarne, umowa na 12m.

W przypadku umowy z telefonem prawdopodobnie rozważył bym konkurencje, tak jak powyżej np" kupon groupon"

#640263  autor: brzydal
 18 cze 2013, 08:45
chyba przedłużę w play-u, mam telefon Solid (wcześniejszy został wyprany z dokumentami samochodowymi ;)) , ten zupełności mi odpowiada, gniotę i rysuje go wszędzie z kluczami i po samochodzie, na motorze przy odbieraniu w rękawicach kilka razy wylądował na ziemi w kałuży, przemókł ze mną na trasie nie raz i nie dwa , bateria po roku czasu trzyma wciąż 7 dni przy moim trybie dzwonienia, nie ma co wydziwiać jakbym zafundował sobie jakiegoś znając siebie zaraz bym go zniszczył , dziękuję wszystkim za dobre rady , serdecznie pozdrawiam
 #640349  autor: Skoczek135
 18 cze 2013, 13:07
Witam.
We wrześniu (pod koniec) kończy mi się umowa z play. Chcę wycisnąć od nich jak najwięcej. Narazie mam abo za 79 zł (tj 850 minut, 1gb internet oraz dokupiłem pakiet 500 sms). W sumie płace 86 złoty co miesiąc.
Oczekuję od nich tyle samo minut, 2-2,5 gb internetu oraz smsy za darmo. Oczywiście biorę ofertę z telefonem i chciałbym wziąć jak najlepszy, żeby móc odsprzedać i niestety przesiadam się na iphone 5 (na razie posiadam sgs 3).
Chcę się z nimi pobawić w kotka i myszkę i chcę im wysłać rezygnację. I tak się rodzi pare pytań:
1. Kiedy im wysłać, żeby przygotowali dla mnie sensowną umowę?
2. Jak to pismo wygląda ? jest gdzieś na ich stronie wzór?
3. email czy poczta polska?
4. Mam po tym do nich dzwonić czy czekać aż oni zadzwonią?
5. co w wypadku takiego abonamentu mogę ugrać?
6. jaki najlepiej telefon wziąć by zarobić na nim najlepiej?
7. Zgadzać się na umowę którą wcześniej przygotują czy trzymać ich (i siebie też) w niepewności czekając na najlepszą ofertę, która pewnie będzie pare dni przed końcem umowy?

chciałbym głównie obniżyć cene telefonu. Jest to możliwe?

#640362  autor: manyaky
 18 cze 2013, 13:51
1) w lipcu możesz, oferty są gotowe cały czas
2) najlepiej zrobić przeniesienie numeru do innej sieci z rezygnacją
3) w Play wystarczy e-mail z tego co pamiętam, możesz dopytać na [email protected]
4) zadzwoni do Ciebie Grupa Utrzymaniowa, ale z tego co wiem nie przedstawiają się, więc jak coś możesz poprosić o połączenie z nimi/zapytać czy to oni; najlepiej czekać na telefon w związku ze złożonym wypowiedzeniem
5) darmowe sms i zniżkę 5zł bodajże (sprawdź temat przedłużeniowy poniżej)
6) wg uznania
7) zawsze możesz się nie zgadzać i w ostatnim momencie dopiero wycofać, ale więcej raczej nie ugrasz

Wszystkie interesujące Cię informacje znajdziesz tu:
Kod: Zaznacz cały
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=64895
W nju masz no-limit sms, voice i 2,1GB internetu za 59zł (bez telefonu), nie wiem czy zaoferują coś lepszego.

#640501  autor: lazaj007
 18 cze 2013, 21:06
Dołącze się do istniejącego tematu :)
Czy da rade przy przedluzeniu umowy wytargowac rabat na cene telefonu?
interesuje mnie formula s (w tej chwili stan darmowy 59) i telefon Huawei G300 tyle ze cena telefonu z taryfy formula M. jest to wykonalne?
zalezy mi na tym tel a Play ostatnio poglupial z cenami sluchawek :/
a wolal bym nie zmieniac operatora, chyba ze nie bedzie wyjscia
z gory dzieki za odpowiedz

#640551  autor: MarekAG
 19 cze 2013, 00:01
Przy Formule S to raczej nic nie ugrasz.

#640581  autor: lazaj007
 19 cze 2013, 09:33
To inaczej... orientujecie sie na ile mozna zjechac abo za formule M z telefonem?

#640824  autor: ciekawy
 20 cze 2013, 06:10
lazaj007 pisze:To inaczej... orientujecie sie na ile mozna zjechac abo za formule M z telefonem?
po tym jak weszły nielimitowane połączenia,sms w sieci to rabat na abonament to 5 zł i to niechętnie, co do rabatu na telefon to zawsze była zasada,że musisz wybrać czy chcesz taniej telefon czy tańszy abonament, a ogólnie w niskich abonamentach nie licz na cuda

#640951  autor: woda85
 20 cze 2013, 18:20
Witam

17 Sierpnia kończy mi się umowa. Mam teraz Pracowniczy Allinclusive , płacę 59 zł.
Zastanawiam się nad Formułą L1000 za 89zł, przy przedłużeniu, potrzebuję też nowego telefonu. Co i jak mogę ugrać?

#640954  autor: Stig20
 20 cze 2013, 18:27
Witam, potrzebuje porady. Kończy mi się umowa w play 31 sierpnia. Myślę nad: umową na 24 miesiące z telefonem np. Lumia 520 / Samsung Ace 2, w abonamencie FORMUŁA L 27zł przez 3 mies. potem 59 zł.(bez pakietu internetowego) Czy w zamian za te 3 miesiące można otrzymać zniżkę 5 zł na abo, lub też coś innego? Czy można wynegocjować tańsze telefony np. LG L9 za ??? zamiast 379? Może ktoś wie kiedy w Play pokaże się nowy LG swift L7 II?
Z góry dzięki za pomoc.

#641026  autor: infernovip
 21 cze 2013, 00:14
@Stig20
Parę postów wyżej pisałem o grouponie. Miał się skończyć 20.06 jednak na szczęście dla ciebie przedłużyli do 23.06.
Po 1-sze nie bierz abonamentu bez internetu kupując przy tym smartfona... prędzej czy później będziesz tego żałować.
Jak weźmiesz groupona i abonament multi wart 69,9 z orange będziesz miesięcznie płacić po zniżce niecałe 49zl bedziesz mieć za przeniesienie numeru łącznie 600minut 1 GB internetu(po wykorzystaniu prędkość spada) jeśli zachce ci się darmowych połączeń do sieci(orange) będzie cie to kosztować wtedy 10zł więcej czyli 59zł. Jednak pamiętaj,że będziesz mieć 600minut do wszystkich dodatkowo. Trzeba też pamiętać,że ceny telefonów dużo korzystniejsze i w opisywanym abonamencie twój LG l9 będzie za 1zł... (o ile się pojawi znowu jako dostępny)
No i musisz pamiętać,że przy przeniesieniu z orange abonament leci od momentu podpisania umowy. Dostaniesz tymczasowy numer do momentu zakończenia umowy u obecnego operatora następnie numer przeniesiony będzie do orange.
Orange rozwiązało to w ten sposób,że pierwsze 3 miesiące przy przeniesieniu masz za free czyli jeśli zostały ci jeszcze te 2-3 miesiące w PLAY nie będziesz płacić 2 abonamentów na raz.
 #641113  autor: Nottenick
 21 cze 2013, 13:53
infernovip pisze:@Stig20
Orange rozwiązało to w ten sposób,że pierwsze 3 miesiące przy przeniesieniu masz za free czyli jeśli zostały ci jeszcze te 2-3 miesiące w PLAY nie będziesz płacić 2 abonamentów na raz.
Podobno w przypadku ofert promocyjnych obniżających kwotę abonamentu (kupon Groupona -30%) nie obowiązują darmowe miesiące.

Standardowe darmowe miesiące (3 lub 6 miesięcy) przysługują natomiast gdy korzystasz z kuponu Groupona obniżającego cenę telefonu.

#641126  autor: Stig20
 21 cze 2013, 14:42
@infernovip, dzięki za podpowiedz bardzo fajna oferta tańsza niż Play, niestety mamproblem z jakością w Orange gdzie byłem parę lat wcześniej (Networks będzie niestety u mnie dopiero w czerwcu 2014) i niestety mam obawy. Mam jeszcze do Ciebie pytanie jak bym się zdecydował na Orange to jaka jest procedura - kupuje jupon za 19zł wpisuje go na stronie internetowej i na tej stronie dokonuje zakupu np. abo za 69 po zniżce 49... + 3 miesiące dla przenoszących numer. Umowa liczy się od dnia w którym przyjedzie kurier z umową np. ok 25 czerwca liczy się 24mies umowy - a do końca września mam abo za 0zł, natomiast 1 września mam już stary numer z Play w Orange. Czy czegoś nie pominąłem?? Bardzo proszę o odpowiedz bo nigdy tego nie robiłem i mam pewne obawy i nie mam wiele czasu bo kupon ważny tylko 2 dni!! Jeszcze raz dzięki infernovip...

Mam jeszcze pytanie do innego abo w Play tu Orange już nie może być:
Może ktoś wie czy jest do ugrania przedłużenie umowy w Play abo formuła M za 49zł + zniżka na abo 3 mies (tak jak na stronie internetowej dla przedłużających) + zniżka na abo 5zł na cały okres umowy = 44zł przez resztę umowy z telefonem na Nokia Lumia 520 za 189zł.

#641138  autor: infernovip
 21 cze 2013, 15:17
@Nottenick
nie wiem po co tu jakiś zamęt wprowadzasz. Czy sam się zastanawiasz nad abonamentem, ale zamiast napisać wprost pytanie formułujesz zdanie typu"podobno" :]
Jak ktoś chce się upewnić proszę zadzwonić pod infolinie sklepu orange.

Pamiętaj,że korzystasz z abonamentu w formie przez ciebie wybranej np. nowy numer lub przeniesienie numeru z innej sieci i na warunkach przedstawionych na stronie internetowej.
Dodatkowym bonusem jest te 30% mniej przez 24 miesiące i tego dotyczy groupon.

Te 3 miesiące OBOWIĄZUJĄ TYLKO przy przeniesieniu numeru z innej sieci tak jak i dodatkowe minuty na cały okres umowy.

@Stig20
Przeniesienie:

zanim cokolwiek zrobisz z grouponem i kodem groupona wejdź na strone orange i dokładnie zobacz jaki abonament chcesz i jaki telefon! ważne jest to bardzo ponieważ, jeśli za długo będziesz się decydować na otwartej sesji po użyciu groupona lub wylaczysz karte to nie będziesz mógł już tego kodu użyć ponownie!

Kupujesz groupon za 19zł
postępujesz wg instrukcji po otrzymaniu kodu
po wpisaniu kodu otworzy ci się strona orange na której wybierzesz sobie wysokość i typ abonamentu następnie telefon i tyle. Uzupełniasz wszelkie potrzebne dane. Typy dokumentów jakie przedstawisz kurierowi. W podsumowaniu będzie jeszcze informacja o cenie aktywacji usługi 10zł(gdy przeniesienie numeru) lub 50zł(gdy nowy numer).
Następnie umowa zacznie ci się w dniu podpisania umowy,a faktyczne przeniesienie numeru w dniu zakończenia abonamentu u obecnego operatora.

Zachęcam jednak by kontaktować się bezpośrednio z infolinią sklepu w razie jakichkolwiek pytań.
510 100 100
lub
510 700 700

i tu ostatnia informacja INFOLINIA JEST TRAGICZNA. Dużo czasu zajęło mi to by połączyć się z konsultantem. Ponieważ ich infolinia jest stworzona tak by wysłuchać wszystkich ważnych informacji od automatycznej sekretarki.

DLATEGO wybierając numerki z klawiatury musicie wybrać jakąś sprawę, jakąkolwiek (nawet przeznaczoną typowo dla klientów orange) by połączyło was z konsultantem któremu podacie swoje pytania,a ten przełączy was do odpowiedniego działu.
UWAGA, gdy jak już zostałem przełączony do odpowiedniego działu zapytałem się czy mogą mi podać numer bezpośredni. Przekazano mi ,że nie ma takiej możliwości i mogę się z nimi połączyć tylko tak jak to uczyniłem. CHORE! :P

#641156  autor: kajtekjr84
 21 cze 2013, 15:56
W orange niestety już skończyły się wyprzedaże na telefony, poza tym wczoraj kupiłem dwa grupony obniżające abonament ale niestety nie działały a chciałem dla dziewczyny prezent :(
Póki co kurier był by podpisać upoważnienie o przeniesienie nr z PLAY i na razie czekam na telefon z umową. Zastanawiające jest tylko że w statusie na orange jest moje zamówienie ale niestety już bez tej 30% zniżki, mam nadzieje że to błąd bo się zdenerwuję jak przyjdzie umowa bez zniżki. Bynajmniej napiszę jak już będzie kurier.

#641168  autor: Przemsi
 21 cze 2013, 17:00
Witam,
Pod koniec lipca wygasa mi umowa z Play. W tej chwili mam abonament Long Play II 49. Mam 100zł miesięcznie do wykorzystania w pakiecie złotówek, darmowe do play oraz dokupiłem promocyjny pakiet 200mb za 7 zł. Dzisiaj zadzwoniła pani z biura obsługi i zaproponowała przedłużenie umowy na następujących warunkach:
-umowa na 18 miesięcy
-400 minut do wszystkich
-0,5gb internetu
-22 zł przez pierwsze 3 miesiące, a później 39zł
Co do telefonu to zastanawiałem się nad SGS 2, SGS 3 mini, LG L7 lub L9.
Czy jest szansa wytargować jakąś rozsądną cenę za któryś z tych telefonów?
Ewentualnie jaki abonament byście mi zaproponowali żebym wziął, abym miał korzystną ofertę na te telefony.

#641206  autor: eelbe
 21 cze 2013, 19:09
Witajcie, jaki rabat można dostać z GU przy Formule M dla firm z telefonem i bez?

Interesuje mnie oferta bez pakietu internetowego.
Pozdrawiam!

#641215  autor: szczelny
 21 cze 2013, 19:57
Witam,
posiadam teraz taryfe LongPlay II 29 w promocji RePlay Ekstra All Inclusive MAX 30.03 (18). W związku z tym iżona sie powoli kończy zastanawiam się czy nie zostać w niej po umowie na czas nieokreślony.
Minut mi wystarcza, internetu mam 1 GB, który zużywam cały, telefonu nie będę zmieniał.
Z tego co widzę to nic lepszego za 29 złotych miesięcznie nie dostanę.
Czy dobrze rozumuję ?

#641230  autor: infernovip
 21 cze 2013, 21:12
@kajtekjr84
groupony na 100% jeszcze działają i działać będą
spójrz na koncie groupona swoje gorupony i ich ważność.
Może był jakiś problem...
musisz wykonać następujące rzeczy:
"W przypadku niedokonania zakupu po aktywowaniu kodu grouponu (np. zerwanie połączenia, zawieszenie strony) nie będzie możliwe ponowne jego wykorzystanie – w takim przypadku należy napisać e-mail na: [email protected] z podaniem niewykorzystanego kodu – po weryfikacji na adres zwrotny zostanie przesłany kolejny kod. Oferta łączy się z innymi promocjami. "
tylko śpieszyć się musisz bo czas ucieka!

Jeśli zrobiłeś dokładnie wszystko jak na instrukcji groupona-orange przyjdzie dobry abonament. Ja czekałem kilka dni na kuriera z umową.

Na koniec zamówienia miałeś stronę z podsumowaniem nie wydrukowałeś jej może? Tam wtedy na 100% była informacja o rabacie 30%.

EDIT>> wałśnie przed chwilą wszedłem na stronę sprawdzania statusu zamówienia orange. Powinieneś dostać emaila z adresem strony i numerem zamówienia i kodem aktywacyjnym. Dzięki temu sprawdzasz stasus zamówienia. Wracając do tego co chciałem napisać sprawdziłem jak to u mnie wyglądało i tam tez nie mam informacji ,że to będzie abonament z rabatem 30%:] więc tak samo :]

EDIT2>> o promocje telefonów to chodzi ci rozumiem w abonamencie za 89zl jak byl htx one x za 69:D? no to byla fajna promocja jednak i bez niej da się naprawdę znaleźć świetne telefony w dobrych cenach :]
  • Strona 52 z 692
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 692
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52