• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 51 z 692
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 692

#638084  autor: tomulus
 07 cze 2013, 15:51
@Guzior zależy kiedy masz rozliczenie jak zostało Tobie kilka dni lub dzień - to ja zrobiłbym w ten sposób że zadzwoniłbym jeszcze dzisiaj czy jutro na *500 i (upierał się ) wyraził zgodę na Twoje warunki - czyli te 5zł taniej. Bezczelnie powiedziałbym że przedłużam na takich warunkach a skoro konsultant poinformował Ciebie że pomyślą to nawet żądałbym rozmowy z kierownikiem :) mówiąc że chce od razu o te 5zł taniej przedłużyć umowę bo tak zostałeś poinformowany , może poskutkuje nic nie tracisz tylko 50gr za połączanie.

#638094  autor: kacu123
 07 cze 2013, 16:03
Wypowiedzenie wysyła się miesiąc wcześniej od zakończenie umowy??

#638136  autor: GuzioR
 07 cze 2013, 18:02
tomulus pisze:@Guzior zależy kiedy masz rozliczenie jak zostało Tobie kilka dni lub dzień...
Okres rozliczeniowy mam do 19 każdego miesiąca. Mam ściemniać, że jakiś konsultant obiecał mi 5zł zniżki, a teraz się niby z tego wycofali? :P

#638174  autor: tomulus
 07 cze 2013, 22:09
jak to mówią uczeni "ściema dzwignią handlu"
 #638742  autor: kefasxl
 11 cze 2013, 14:21
Witam i dziekuje za pomoc przy przedluzeniu umowy.

A mianowicie dostalem
400 min do wszystkich,
nielimitowane smsy; mmsy; polaczenia do Play,
500 mb internetu,
oraz nielimitowane polaczenia do sieci stacjonarnych,
umowa 12 miesiecy za 34 zl, wraz z efaktura, jak dla mnie sa to dobre warunki.
Dokumenty maja przyjsc kurierem a w razie czego to moza odstapic od umowy przez 10 dni.

Na poczatku konsultanci mowili ze nie ma mozliwosci dostania takich warunkow lecz po przeslaniu wypowiedzenia umowy sami sie odezwali po okolo 10 dniach.

Jeszcze raz dziekuje za pomoc forumowiczom ktorzy mi pomogli.

#638744  autor: tomulus
 11 cze 2013, 14:27
Standardowe warunki.

Mogłeś wynegocjować dodatkowo 100min (do wszystkich) co miesiąc na pół roku.

#638746  autor: solidburn
 11 cze 2013, 14:40
no właśnie mam jeden abo 39zl za 550min i no limit play i chciałem teraz przedłużenie
to mi dają za 29zl 400min +100 na 6 miesięcy + darmowe play umowa na 12 miesięcy

Powiedziałem ze za 29zl chce dostać 500min a potrzebuje tylko min 0 sms 0 net
to mówią ze się nic nie da jak mowie do kolesia ze za 29zl to inni dają no limit to mnie straszył ze zapłacę 200zl tam za aktywacje itd. itd. ;) wiec poszło wypowiedzenie zobaczymy

#638749  autor: tomulus
 11 cze 2013, 14:52
solidburn ta cena dotyczy z e-fakturą? dziwne skoro dają 100min na 6m a nie wspominają o ofercie darmowe min na stacjonarne/darmowe sms lub na odwrót

#638758  autor: solidburn
 11 cze 2013, 15:19
tak z efak ja potrzebuje 500min bez sms i net to chyba uczciwa oferta dla nich no ale jak nie przejdzie to będzie no limit

#639262  autor: adamsky
 12 cze 2013, 23:57
Witajcie,
Mam pytanie zależy mi na telefonie lumia 820 i abo w granicach 80-90 (tak by cena telefonu wyszła ok 400 zł lub mniej). Myślicie że da się wynegocjować w takim zestawieniu tzn albo tańszy telefon i abonament 89 lub, albo telefon za ok 480 i tańszy abonament?

#639385  autor: ikit
 13 cze 2013, 16:54
Witam!
mam pytanie konczy mi sie umowa i oczywiscie oferta nie jest zadowalajaca, chce wyslac wypowiedzenie ale nie straci numeru.
Wiec mam wyslac wypowiedzenie z przeniesieniem nr na karte czy wyslac zwykle wypowiedzenie i jak nic nie ugram to wtedy moge przeniesc numer do innego operatora?

#639392  autor: tomulus
 13 cze 2013, 17:20
ikit pisze:Witam!
mam pytanie konczy mi sie umowa i oczywiscie oferta nie jest zadowalajaca, chce wyslac wypowiedzenie ale nie straci numeru.
Wiec mam wyslac wypowiedzenie z przeniesieniem nr na karte czy wyslac zwykle wypowiedzenie i jak nic nie ugram to wtedy moge przeniesc numer do innego operatora?
Sam sobie odpowiedziałeś na zadane na forum pytanie.

#639401  autor: ikit
 13 cze 2013, 17:53
tomulus pisze:
ikit pisze:Witam!
Sam sobie odpowiedziałeś na zadane na forum pytanie.
nie rozumiem
opcja 1 czy 2?
chodzi mi o to zeby nie stracic numeru a nie wiem czy jak zloze zwykle wypowiedzenie to uda mi sie zatrzymac numer przenoszac sie a znowu jesli przeniose na karte i nic nie zalatwie to z przeniesieniem musze czekac do konca umowy

#639483  autor: infernovip
 13 cze 2013, 23:21
Kilka miesięcy temu sam miałem dylemat jaki abonament wybrać i czy zmienić sieć. Z różnych powodów i sytuacji, które finalnie mnie wykańczały i do których nie mam zamiaru już wracać, postanowiłem przejść do innej sieci. Wtedy akurat był fajny groupon do orange każdy abonement -30%! Niestety wiązało się to z jednoczesną zmianą numeru ponieważ tamten groupon obowiązywał tylko na nowe numery.
Teraz na grouponie jest ta sama oferta ,a nawet lepsza ponieważ obowiązuje też przy PRZENIESIENIU! czego wcześniej nie było. Dodatkowo przy przeniesieniu numeru dostaje się dodatkowe minuty i abonament za 0zl przez 3 miesiące! Oplata przy przeniesieniu wynosi tylko 10zł(przy nowym numerze 50)
Zobaczcie jeszcze sobie ceny telefonów itp! Może komuś się to przyda. Sam trochę żałuję ,że nie miałem wcześniej takiej okazji.
http://www.groupon.pl/oferty/szczecin/2 ... 6/22434117
Na sam koniec dodam,że ta promocja łączy się z innymi promocjami na orange czyli można usługi łączyć w pakiet orange open! i dodatkowo obniżyć abonament.

#639770  autor: bar4u
 15 cze 2013, 13:27
Czy dostał już ktoś z RedBullMobile propozycję przedłużenia umowy? Ciekawe jak to będzie rozwiązane, mam abonament z 25% rabatem, a po zmianach RBM nie ma oferty z telefonem...

#639823  autor: CRUSADER
 15 cze 2013, 22:09
Infernovip----W Orange jest jeszcze lepiej niz piszesz.Zalatwiając przez BOK dostajesz 6 mies abo gratis.Ja niestety musialem zostac w Play.Chcialem do Orange ale mi sie doszukali ze 6 lat temu zerwalem umowe z nimi(żeby przejsc do Play)i teraz wszystko by bylo ok ale na starcie kazali mi wpłacic 760zl.kaucji.Troche duzo i niestety to mnie powstrzymalo.Jeszcze 2 lata w dupowatym Play. Ech.......

[ Dodano: 2013-06-15, 22:16 ]
Aha!!!Na początku w BOK Play pani mi powiedziala ze nawet tych osławionych 5zl upustu na abo nie dostane bo sie promocja skonczyla.Powiedzialem ,że w takim układzie idę do Orange(choc wiedzialem,że raczej nie pójde).Teraz myslę,że trochę błąd zrobiłem jednak bo 6x90złna abo +HTC X za 69zł.To by się chyba jednak opłacało nawet tą kaucję wpłacić.No ale trudno.Ale wracając do tematu.To jak wspomnialem o Orange to pani powiedziała ze musi się skonsultować.Trwało to dobra minute i coś jednak dostałem.Te 5zł+Esy do wszystkich przez całą umowę(to i tak mialem dostać)+3 mies.No limit do wszystkich sieci.Nie wiem czy to mało czy duzo.Tyle dostałem.

[ Dodano: 2013-06-15, 22:17 ]
Tzn.No limit na dzwonienie.

#639831  autor: infernovip
 15 cze 2013, 23:37
@CRUSADER Pamiętaj,że ja tu pisałem o grouponie. Można go tylko wykorzystać przez sklep internetowy orange i można liczyć na 3 miesiące abonamentu za 0 zł w takim wypadku.

#639977  autor: kajtekjr84
 16 cze 2013, 22:30
@infernovip dzięki za podpowiedź bo skorzystałem z gruponu i takim oto sposobem w 24 miesięcznej umowie otrzymam HTC One X za 69zł do tego 10 zł za przejście do orange no i abonament warty 90zł (700min/sms) i 1,5GB internetu w cenie 63zł i dodatkowo 3 miesiące za 0 zł.

#640002  autor: infernovip
 17 cze 2013, 01:28
Nie ma problemu:] pamiętaj ,że za przejscie do tych 700 dodają ci 140 min dodatkowo :] jak pisałem wyżej sam żałuję,że nie miałem takiej okazji wcześniej. No, ale na tamten moment kiedy kupowałem groupona też nic lepszego nie było:] i z powodu wzięcia nowego numeru w orange (a nie przeniesienia ponieważ tej opcji w grouponie orange nie było) nie dostałem 3 miesięcy za 0zł i nie dostałem dodatkowych minut ,a mimo to wtedy to była najlepsza opcja:] dlatego teraz nie dość,że jest jeszcze lepiej to do tego ceny niektórych telefonów spadły i one X właśnie i one S wydają się być atrakcyjnym wyborem. No i jeszcze kilka innych telefonów :] w zależności od zasobności portfela :]

PS. przypomniałem sobie o jednej sprawie. W sumie to jedyny minus. Może nawet nie minus,a kłoda którą trzeba odpowiednio obejść:]
Jeśli oczywiście wczytałeś się w cały regulamin to wszystko wiesz.
Wracając do tego 'minusa' każdy WYSŁANY MMS jest liczony jako kwota poza abonamentem (0,40zł).
Ja radzę sobie z tym tak,że korzystając z dobroci i łatwości androida jak chcę wysłać zdjęcie to z opcji dostępnych wybieram poczte/gmail i zwyczajnie wysyłam w emailu.
2-gim sposobem jaki stosowałem to korzystanie z aplikacji GO SMS(jak tworzysz wiadomość masz u dołu taki przycisk GO Share, taka Rączka na której leży zwrot 'GO' :D ),gdzie można wysyłać zdjęcia jakby na ich server. Wtedy też odbywa się stosowna kompresja do 300kb, a odbiorca tego pliku dostaje linka,który umożliwia pobranie zdjęcia.

#640094  autor: brzydal
 17 cze 2013, 13:58
Witam serdecznie, zalogowałem się ponieważ szukam rady, nie znam się kompletnie na abonamentach (nie siedzę nie analizuje sytuacji rynkowej na bieżąco). Kończy mi się obecnie w play okres 2-letni miałem abonament long play2 69, płaciłem za niego 59 zł. Co byście mi doradzili używam telefonu tylko praktycznie do rozmów, żadnych sms-ów z internetu korzystam w domu i pracy (mam swój również przenośny) zaznaczam nigdy nie wydzwaniałem nic ponad normę więc nie wiem czy zmniejszać abonament czy zostawić i dobrać jakiś wartościowy telefon który byście polecili obecnie? Wydłużenie o kolejne minuty raczej nie wchodzi w grę, jest coś wartego zainteresowania w play czy może warto przejść gdzie indziej, był bym bardzo wdzięczny za dobre rady, pozdrawiam serdecznie
  • Strona 51 z 692
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 692
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51