Witam wszystkich użytkowników forum!
Ponieważ przymierzam się do zakupu tego telefonu mam kilka pytań do orson_dzi lub innego użytkownika chętnego do pomocy

1.) czy telefon posiada jakiś wbudowany rozszerzony soft do obsługi profili - jak w mojej Nokii E52 którą obecnie używam

(np.cichy, spotkanie, pager, na zewnątrz, własny itp.) czy też jest po prostu jak na każdym innym androidzie (bawiłem się zdaje się na Andku 2.1).
1.a) w wersji minimalnej chodzi mi o możliwość wyciszania połączeń np z SIM1 (bez całkowitego wyłączania karty/offline) kiedy SIM2 pracuje normalnie np w trybie vibra oczywiście ideałem byłaby możliwość ustawiania pełnych w/w (jak w 1.) profili osobno do poszczególnych kart sim... ale nie wiem czy nie wymagam zbyt wiele...
2.) czy telefon pyta przed wykonywaniem każdego połączenia z której karty SIM chcemy skorzystać? Czy też może po wybraniu np SIM1 wszystkie połączenia realizowane są przez tę kartę aż do momentu kiedy przełączymy na SIM2?
3.) czy dioda powiadomień działa jak należy?

To trochę przewrotne pytanie, ale chodzi mi o to czy miga w kilku kolorach w zależności od rodzaju zdarzenia i czy da się skonfigurować czas jej działania np 60minut od zdarzenia.
Na razie tyle - to ma być mój pierwszy telefon dotykowy i to jeszcze jak widać po wymaganiach wykorzystywany do pracy. Jestem zmuszony przejść na Dual-Sim. Niestety różne przyzwyczajenia ze starej E52 będą pewnie chwile dawały się we znaki, a to niestety może oznaczać nerwy że coś działa inaczej niż przez ostatnie x-lat. Dobrze byłoby więc żeby jak najwięcej funkcjonalności było podobnych, a sprawy które pow.opisałem są dla mnie najistotniejsze.

Pozdrawiam!