• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 50 z 692
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 692

#637131  autor: chigurh
 03 cze 2013, 09:01
tomulus no właśnie tak im napisałem. Zrobiłem im małą analizę. kosztorys porównanie nju z PLAY, co musieliby mi dodać żebym ich wybrał. Napisałem, że nielimitowane na stacjonarne przez 12 miesięcy + 100-200 min dodatkowo do tych 400 min/sms do innych sieci na cały okres 12 miesięcy. Oczywiście tych 200 min na cały okres nie ugram, ale negocjacje z wyższego pułapu powinno się zaczynać zawsze :)) więc jak mi dodadzą jak piszesz tomulus te 100min/sms na 6 miesięcy to będzie ok i szczerze wtedy PLAY wyprzedzi ofertę nju.

#637357  autor: DeNeB
 04 cze 2013, 13:34
Witam mam pytanie odnośnie formuły S za 9zł.
200min do wszystkich sieci jest tylko w pakiecie za 10zł,czyli po upływie pierwszego miesiąca gdzie jest on za darmo , nie ma żadnych minut,tylko darmowe do play?

#637365  autor: pakierhakierxd
 04 cze 2013, 13:55
W Formule za 9zł są tylko darmowe połączenia do Play,przy włączeniu oferty włączany jest pakiet 200 minut do wszystkich za darmo na 1 nie pełny i 1 pełny okres rozliczeniowy potem kosztuje 10zł,pakiet możesz w każdej chwili wyłączyć i włączyć inny lub płacić 19 gr za minutę poza sieć.

Pozdrawiam :)

#637433  autor: mercom
 04 cze 2013, 20:03
Oferta przedłużeniowa z dzisiaj:
Formuła L za 69 zł ,2 GB pakiet danych, nielimitowane minuty/SMS-y/MMS-y do sieci PLAY, 800 minuty/SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci 24 m-ce czas trwania umowy.
Chciałem Nexus'a 4 ale cena 839zł.... Poprosiłem o kontakt jeżeli cena telefonu się zmieni.
W tej chwili czekam na dokumenty aby przenieść numery do pomarańczy.
oferta kształtowała się następująco: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... &start=300

#637440  autor: bora1410
 04 cze 2013, 20:57
Czyli 10 pln upustu na abonamencie. Jeszcze parę dni temu GU Playa dawało 5 złotych rabatu. Widać odpływ klientów zajrzał im w oczy. Trzeba chyba czekać na dalsze ruchy fioletowego operatora.

#637460  autor: mariusz94
 04 cze 2013, 22:12
Witam, dostałem ostatnio smsa z salonu Play, że mają dla mnie przygotowaną ofertę przedłużenia abonamentu z rabatem 300 zł na telefon. Czy da się jakoś ugrać ten rabat od ceny telefon jaka jest przy zamówieniu przez internet? Bo szczerze mówiąc to tylko wtedy wydaje się to korzystna oferta

#637620  autor: sp
 05 cze 2013, 16:25
Oferta przedłużeniowa z dzisiaj:
Play online 15gb + 3gb prędkość do 4Mb/s darmowe noce i portale społecznościowe, taryfa www, umowa na 12miesięcy, bez modemu za 39,9zł.

#637769  autor: chigurh
 06 cze 2013, 10:51
Kabaret:
dzwoni mi laska z PLAY i proponuje abonament za 59 zł.
Tłumaczę jej, że w zgłoszeniu napisałem jaki chce - czyli 34 zł z zachętami dla przedłużających, nielimitowane na stacjonarne za free + 100 min do innych sieci przez pół roku (i że wtedy się zastanowię)

a ona, że abonament z rabatem to 39 zł (te 39 zł zawiera już rabat dla przedłużających 5 zł + e-faktura 5 zł), nielimitowane na stacjonarne że nie, ewentualnie 100 min na 3 miesiące.
uśmiechnąłem się i mówię dziękuje, idę do nju mobile

ona: nie to proszę jeszcze raz wypełnić zgłoszenie na play24

ja: po cholerę jeszcze raz mam wypełniać to samo jeżeli traktujecie mnie niepoważnie.

za 10 minut dzwoni jeszcze raz inny konsultant i mi statystyki cytuje moje miesięczne rozmów itd. Ja do niego, że z zawodu jestem statystykiem i znam wszystkie sztuczki i potrafię analizować :) więc się rozłączył.

No nic odpowiedziałem, że czekam do poniedziałku na proste TAK albo NIE do mojej propozycji i wypełniam formularz do nju.

#637773  autor: pakierhakierxd
 06 cze 2013, 11:07
Zadzwoń na *500 i powiedz co chcesz,ja tak zrobiłem i dostałem to co chciałem i to bez wysłania wypowiedzenia,bym to zrobił gdyby się upierali przy swoim i wtedy na pewno by to zaoferowali :D

Ps. nie każdy konsultant może zaoferować taką ofertę-to mogą tylko konsutanci z Gu(dział utrzymania sieci).

#637777  autor: zygikuleczka
 06 cze 2013, 11:26
chigurh pisze:Kabaret:
To nie jest żaden kabaret. Jak Ty byś sprzedawał to chętnie sprzedawałbyś taniej niż drożej? Oni nie mają żadnego interesu w tym abyś płacił 34 zł. Jak długo się da będziesz słyszał NIE.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#637788  autor: chigurh
 06 cze 2013, 11:48
zygikuleczka a ja nie mam żadnego interesu aby zostawać na proponowanych warunkach, dla mnie ta oferta co podali przegrywa z kretesem z nju więc sprawa jest prosta

#637797  autor: zygikuleczka
 06 cze 2013, 12:03
chigurh, skorzystanie z tej oferty nie jest obowiązkowe. Ten wątek służy do opisywania dostępnych propozycji przedłużenia w play.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#637806  autor: chigurh
 06 cze 2013, 12:43
zygikuleczka dlatego ci tłumaczę. Na podstawię przeczytanych ofert które dostali inni użytkownicy formuł propozycja dla mnie zgłoszona przez konsultanta który w odpowiedzi zadzwonił to śmiech na sali. Byłem w PLAY 4 lata, płaciłem przez ostatnie 2 lata średnio 82 zł i tak mi się odwdzięczają. Dlatego informuje innych użytkowników forum, że nie jest różowo i że jest alternatywa. Nie dajcie się robić w bambuko.

#637813  autor: pakierhakierxd
 06 cze 2013, 13:06
Każdy wybiera to co jemu pasuje :)

#637815  autor: tomulus
 06 cze 2013, 13:12
chigurh pisze:zygikuleczka dlatego ci tłumaczę. Na podstawię przeczytanych ofert które dostali inni użytkownicy formuł propozycja dla mnie zgłoszona przez konsultanta który w odpowiedzi zadzwonił to śmiech na sali. Byłem w PLAY 4 lata, płaciłem przez ostatnie 2 lata średnio 82 zł i tak mi się odwdzięczają. Dlatego informuje innych użytkowników forum, że nie jest różowo i że jest alternatywa. Nie dajcie się robić w bambuko.
Jakie bambuko?!

Sprawdzasz dostępne oferty na rynku, analizujesz i podpisujesz.

Kiedys w Play AIM65 był w cenie AIM45 kto sie załapał ten się załapał, zmienili regulamin , wprowadzili inne taryfy etc. etc, czy wtedy również zrobili w bambuko? Kto wie, może za miesiąc będzie lepsza oferta przedłużeniowa. A pisanie że to jakaś komedia nie ma sensu, ponieważ dzięki Play inni operatorzy zmuszeni zostali do zmian ,co skutkuje w tej chwili tym że nie musisz zostać u obecnego dostawcy usług telef... z racji na oferty konkurencji.

[ Dodano: 2013-06-06, 13:14 ]
pakierhakierxd pisze:Każdy wybiera to co jemu pasuje :)
a np taki Pakier :) "forever" będzie z Play :)

#637820  autor: pakierhakierxd
 06 cze 2013, 13:35
A właśnie że może i nie bo podoba mi się mechanizm Nju i może tam bym się przeniósł ale ze względu na zasięg kiepski w moim miejscu zamieszkania i że Orange mnie trochę wkurza w tabie jak jest to mnie trochę to odpycha :),w tabie raczej jak się skończy limit zmienię na Plusa lub Rbm,zobaczę co mi korzystniej wyjdzie :D,neta kupuję z Allegro :P

#637834  autor: KA
 06 cze 2013, 15:15
Ponaciskaj ich jeszcze trochę, czyli wysyłaj maile/zgłoszenia, ew. zadzwoń.
Jednak pamiętaj, że to nie jest automat i NIE MUSZĄ każdemu dać opisywanych tu ofert.
Nie dadzą, pójdziesz do nju - wersja z rachunkiem działa bez zarzutu (sprawdzone na dwóch numerach w mojej rodzinie, które są w nju od ok. 2 tygodni).
Proste?
PS W mailu do Play wspomniałbym o nju - niech wiedzą, że jesteś świadomym klientem.

#637839  autor: chigurh
 06 cze 2013, 15:24
dzięki Panowie, zbytnio w gorącej wodzie jestem kąpany po prostu dlatego tak zareagowałem. Zadzwonię na *500 i się wypytam. konsultanci co telefonują z 790500500 i czaty to zwykli sprzedawcy i mają za zadanie wcisnąć jak najwyższy abonament. Zrozumiałe. Więc tylko *500 ,nawet darować sobie zgłoszenia na stronie play24. Tak się dowiedziałem z dobrego źródła. Sorki za zamieszanie.

#637921  autor: kajtekjr84
 06 cze 2013, 22:31
A wie ktoś może jak wyglądają oferty z telefonem, czy można formułę M bez internetu dostać za 40-44zł (bez neta) do tego 3 miesiące taniej, plus te darmowe rozmowy na stacjonarne/ smsy do wszystkich przez cały okres trwania umowy, no i czy z ceny Galaxy Ace można zjechać poniżej 199.

#638077  autor: GuzioR
 07 cze 2013, 15:09
Po wysłaniu wypowiedzenia otrzymałem info, że mają dla mnie super ofertę przedłużeniową.

Zadzwoniłem więc na *500 i usłyszałem szczegół tej wspaniałej oferty..

Dla przedłużającego umowę klienta, który obecnie ma abonament firmowy za 95zł, zaproponowali to samo co dla nowego klienta biorącego nowy numer w PLAY (oferta za 30,75zł brutto, 300 min do wszystkich, darmowe stacjonarne, darmowe rozmowy/smsy/mmsy w sieci, 1GB internetu, 12 miesięcy, bez telefonu).

Oferta jest wg mnie ok, ale nie chcą zejść z ceny nawet 5zł/3mc. Konsultant stwierdził, że faktycznie ceny tej taryfy dla przedłużającego umowę i dla nowego są takie same. Podobno zniża 5zł obowiązuje tylko przy taryfach powyżej Formuły S.

Powiedziałem, że się jeszcze zastanowię.

Myślicie, że faktycznie nic więcej nie da się ugrać i trzeba brać to co dają jeśli to dla mnie opłacalne, czy jeszcze się z nimi bawić do końca?

Zabawa ta może być o tyle ryzykowna, że podpisując umowę na 30zł brutto teraz, za przyszły miesiąc zapłacę już 30 brutto, a nie 95 brutto, czyli zaoszczędzę na dzień dobry ponad 50zł na samym podpisaniu umowy.
  • Strona 50 z 692
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 692
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50