• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 48 z 692
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 692

#636787  autor: chigurh
 01 cze 2013, 20:22
@Ruben mam pytanie do Ciebie. Skontaktowałem się z konsultantem na czacie PLAY, że jestem zainteresowany abonamentem bez telefonu za 39 zł czyli Formuła M na 12 miesięcy. I czy jest jakiś rabat. On mi odpowiedział, że rabat jest z 39 zł na 34 zł ale przez 3 miesiące. Podał mi jakiegoś linka dzięki któremu mogę przedłużyć umowę w 2 minuty.
Szczerze mówiąc zdębiałem i nie wiem co robić - ten rabat 5 zł jest na cały rok? mi mówił że na 3 miechy , można wywalczyć, co robić? Poradźcie proszę

#636788  autor: darekto
 01 cze 2013, 20:22
witek666, wcześniej płaciłem 75zl

#636816  autor: barcafan88
 01 cze 2013, 22:58
Witam,
Za cztery miesiące kończy mi się umowa - jako że jestem zadowolony chciałbym ją przedłużyć.
Mam pytanie czy przy abonamencie ok 65 zł da radę wyrwać xboxa/SGSIII za 1 zł ? Jeżeli chodzi o resztę oferty to ta którą mam (chyba 400 minut i 1 gb pakietu) mi odpowiada, choć im więcej dostanę tym lepiej:)
Ewentualnie co udało się wam wynegocjować przy abonamencie o tej wysokości? Chciałbym mieć jakiś punkt odniesienia przy negocjacjach.

Z góry dzięki!

Motorola D520=>Bosch 509=> Siemens C35i=>Nokia 3210=>Nokia 3310=>Nokia 8210=>Nokia 3650=>Nokia 5510=>Siemens C65=>Motorola V3=> Nokia N-gage=>Motorola V3=>Nokia N93=>SE K810i=>Nokia 6310i=>E51=>Iphone 3gs ==>Samsung Galaxy SII==>Iphone 4

#636820  autor: patrix-83
 01 cze 2013, 23:11
Patryk83żółwik pisze:Podbijam również pytanie analogicznie jak moi przedmówcy-jaka jest pełna oferta GU na Play Online bez urządzenia, która wielkość abonamentu ma jaką prędkość i która wielkość abonamentu ma wliczony nocny transfer a która nie???

Proszę was o szczegółowe info i rozpiskę wszystkich kwot abonamentów.
Czy może mi ktoś w końcu odpisać na powyższe pytanie, ileż można się was prosić???

#636845  autor: adamsadam
 02 cze 2013, 07:24
Dzień dobry
Chciałbym przedłużyć umowę z PLAY i wybrać FORMUŁĘ M za 59 zł z małym pakietem internetowym (przez 3 miesiące rabat kiedy płacę 32 zł) z telefonem Samsung Galaxy S Advance za 439 zł. Chciałbym się dowiedzieć ile mógłbym jeszcze ugrać - dałoby się jeszcze zdobyć rabat 5 zł czyli 54 zł przez cały okres umowy + obniżyć cenę telefonu np o 100 zł na 339 zł przy kupnie? Co Państwo radzicie

#636846  autor: darek638
 02 cze 2013, 07:34
chigurh pisze:Szczerze mówiąc zdębiałem i nie wiem co robić - ten rabat 5 zł jest na cały rok? mi mówił że na 3 miechy , można wywalczyć, co robić? Poradźcie proszę
Czy nie chodzi tu o rabat za e-fakturę?

#636847  autor: bora1410
 02 cze 2013, 07:56
barcafan88 pisze:Witam,
Za cztery miesiące kończy mi się umowa - jako że jestem zadowolony chciałbym ją przedłużyć.
Mam pytanie czy przy abonamencie ok 65 zł da radę wyrwać xboxa/SGSIII za 1 zł ? Jeżeli chodzi o resztę oferty to ta którą mam (chyba 400 minut i 1 gb pakietu) mi odpowiada, choć im więcej dostanę tym lepiej:)
Ewentualnie co udało się wam wynegocjować przy abonamencie o tej wysokości? Chciałbym mieć jakiś punkt odniesienia przy negocjacjach.

Z góry dzięki!
W Play chcesz SGS3 za 1 zł przy abo na poziomie 65. Dodaj 3 zera to tej jedynki na przodzie.

#636848  autor: chigurh
 02 cze 2013, 08:05
darek638 pisze:
chigurh pisze:Szczerze mówiąc zdębiałem i nie wiem co robić - ten rabat 5 zł jest na cały rok? mi mówił że na 3 miechy , można wywalczyć, co robić? Poradźcie proszę
Czy nie chodzi tu o rabat za e-fakturę?
@darek638 - nie, zwykły rabat dla przedłużających, e-faktura dodatkowo obniża abonament o 5 zł przez cały okres czyli de facto byłoby z 39 zł na 29 zł.
Powiem wam jedno - co konsultant to co innego pisze. Dlatego moja rada wchodźcie codziennie po 20 razy na czata i jak traficie na konsultanta który wam satysfakcjonującą ofertę zaproponuję to bierzcie od razu!

#636878  autor: Ruben
 02 cze 2013, 11:38
chigurh, nasza wcześniejsza rozmowa dotyczyła oferty GU a ta nie jest dostępna na czacie. Konsultanci z czata, to głównie linki do podpisania umowy potrafią podsyłać :wink: Szkoda tylko czas marnować na rozmowę z nimi.
Zrób zgłoszenie na Play24 (nie na czacie!) i napisz, że jesteś zainteresowany przedłużeniem umowy Formuła M na warunkach (i tutaj wklej, to co Ci napisałem wcześniej). Ta oferta jest dostępna po złożeniu wypowiedzenia ale zdarza się, że taki mail też wystarcza. Nie otrzymasz jej w salonie i na czacie. Jeżeli odpiszą Ci, że nie maja takiej oferty, to drugie zgłoszenie zrób, w którym wypowiesz im umowę. To powinno umożliwić otrzymanie omawianej oferty.

#636890  autor: chigurh
 02 cze 2013, 12:23
@Ruben dzięki wielkie, tak dzisiaj zrobiłem - przez Play24.pl. Jak nie dostane tego czego chce to witaj nju mobile

w ogóle odradzam wam po moich wczorajszych przejściach wchodzenie na czata.
Co konsultant to robi inny wałek - aż czuje się sponiewierany jako abonent (od początku istnienia siec) jak Play robi w bambuko przedłużających umowę . Pozwoliłem sobie zapisać rozmowy z czata, wkleiłem do zgłoszenia na Play24 i zobaczymy co oni na to. Dla mnie ...szok!
szczerze mówiąc odeszła mi ochota na przedłużenie umowy.

Zróbcie tak, że w ciągu dnia wejdzie na czat z 5 razy, pod innymi nazwiskami do innych konsultantów to się przerazicie.

Przykład:
jeden mówi, że e-faktura obniży mi abonament z 39 zł na 34 zł a inny, że nie bo 39 zł zawiera już wszystkie rabaty razem z e-fakturą.

Poza tym moją siostrę spotkało zwykłe chamstwo konsultanta. Co za jełopy tam pracują to strach.

#636901  autor: zygikuleczka
 02 cze 2013, 12:56
chigurh, standard z tym czatem. Ja to już nawet nie liczę ile rekompensaty otrzymałem za ich różne numery.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#636904  autor: trus1991
 02 cze 2013, 13:03
Witam,

przeglądnąłem kilkanaście stron wstecz tego wątku, i głównie poruszane są mniejsze abonamenty.

Co mogę dla siebie wynegocjować od GU:
Obecnie mam LongPlay II GU 69, za który obecnie płacę 75 PLN (400 minut + 1GB danych, bez ograniczeń w PLAY)

Szukam czegoś z większą ilością minut, zastanawiam się nad Formułą L 1000, bądź formułą 4.0. Cena wyjściowa tych taryf wg mnie jest troche zbyt spora.

Czy mogę liczyć na jakieś zniżki w abonamencie, albo na cenę telefonu ?

Proszę o odpowiedź

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#636905  autor: zygikuleczka
 02 cze 2013, 13:04
trus1991 pisze: Szukam czegoś z większą ilością minut
czyli np FORMUŁA L 1000 za 89 zł, gdzie masz więcej o 600 min i 1,5 giga internetu więcej za dopłatą 14 zł do obecnego pakietu albo formuła 4.0 za 119 zł gdzie masz nielimitowane rozmowy i ww. pakiet netowy. Do tego wszystkiego wymiana telefonu
trus1991 pisze:Czy mogę liczyć na jakieś zniżki w abonamencie, albo na cenę telefonu ?
Nie ma na to zniżek. Bo trudno żeby dać lepszą ofertę(l1000).

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#636924  autor: chigurh
 02 cze 2013, 13:59
zygikuleczka pisze:chigurh, standard z tym czatem. Ja to już nawet nie liczę ile rekompensaty otrzymałem za ich różne numery.
zygikuleczka a jakie rekompensaty otrzymałeś? :)

Powiem tak jeszcze do mojego wątku - jak nie otrzymam rabatu z 39 zł na 29 zł (wraz z e-fakturą licząc) to idę do nju mobile - tam za 43 zł max (jak mi 3 strony wcześniej kolega flus doradził) mam nieograniczone minuty i smsy do wszystkich i 350 MB na neta i jeszcze jak nie wygadam to może mi wyjść taniej. No i umowa na czas nieograniczony i mogę zerwać kiedy chce.

Dzięki ci nju mobile za ofertę :)

#636929  autor: pakierhakierxd
 02 cze 2013, 14:25
Pamiętaj tylko że net jest bez lejka jak weźmiesz pakiet 350 mb więc jak przekroczysz policzy pewnie 19zł i przez to wyjdzie drożej,z takiego powodu przynajmniej ja wolałbym zapłacić te 19zł za 1gb ale mieć pewność że więcej niż te 19zł nie zapłacę :),ale jak kto woli-ja nie będę się pilnować ;-),bywa że idzie mi prawie 100 mb w dzień :D

Pozdrawiam :)

#636938  autor: chigurh
 02 cze 2013, 15:02
pakierhakierxd nie ma jakieś blokady kodem jak się skończy transfer? w sumie 350 MB mi wystarczy i będę się pilnował.

Właśnie zalogowałem się na swój PLAY24 i tam jest przedstawiona dla mnie oferta - taki szablon ładny kolorowy. Powiem tak ....to jest jakiś żart, przenoszę się definitywnie do nju mobile. Właśnie jestem po dokładnym wypytaniu konsultanta nju co i jak.
Nic nie muszę zrobić, nju załatwia za mnie wypowiedzenia i przenoszenie.
NO LIMIT sms, dzwonienie (także stacjonarne bez limitu), żyć nie umierać

#636955  autor: pakierhakierxd
 02 cze 2013, 16:17
Raczej nie,wiem tylko że przy 1gb jest lejek ;)

#636959  autor: MarekAG
 02 cze 2013, 16:35
chigurh pisze:pakierhakierxd nie ma jakieś blokady kodem jak się skończy transfer? w sumie 350 MB mi wystarczy i będę się pilnował.

Właśnie zalogowałem się na swój PLAY24 i tam jest przedstawiona dla mnie oferta - taki szablon ładny kolorowy. Powiem tak ....to jest jakiś żart, przenoszę się definitywnie do nju mobile. Właśnie jestem po dokładnym wypytaniu konsultanta nju co i jak.
Nic nie muszę zrobić, nju załatwia za mnie wypowiedzenia i przenoszenie.
NO LIMIT sms, dzwonienie (także stacjonarne bez limitu), żyć nie umierać
To lepsza dla ciebie będzie oferta taka jak już ktoś pisał:
Formula M, 400 min., no limit w Play, no limit SMSy do wszystkich, 500MB= 34 pln.

Tylko zamiast pisać na czat albo standardowe oferty przedłużeniowe na play24 trzeba zadzwonić albo najlepiej złożyć wypowiedzenie.

Wyjdzie sporo taniej niż w NJU.

#636961  autor: pakierhakierxd
 02 cze 2013, 16:49
Ja bym właśnie się zastanowił nad tą ofertą za 34zł ;-),właśnie obok Nju ją można brać pod uwagę.Ja mam podobną ale z 1.5 gb bo wziąłem z xboxem :P,ale jak będę przedłużać za jakiś czas to pewnie bym wziął bez sprzetu już może to wtedy ta propozycja za 34 jest fajna
Nju liczyłem i wychodzi to tak za rozmowy 29+sms 9+1gb pakiet czyli w sumie 57,w Play można dokupić jak coś za 10zł 750 mb jak będzie 500 brakować i wyjdzie max 44,może nie będzie no limitu ale wyjdzie całkiem ok i ponad 10zł miesięcznie taniej.

#636983  autor: chigurh
 02 cze 2013, 18:06
Jak mi dadzą taką zniżkę, że za 39 zł obniżą do 29 zł (dadzą 5 zł rabatu + 5 zł da mi e-faktura) to się szczerze zastanowię.
Jednakże MarekAG nie wiem jakim cudem dla Ciebie tańsza będzie oferta za 34 zł od nju za 43 zł.
150 zł więcej MB mnie nie przekonuje bo 350 MB w nju mi wystarczy.
w nju mam nielimitowane smsy i dzwonienie do innych sieci, oraz nielimitowane dzwonienie na stacjonarny.
A że całkiem sporo dzwonie na stacjonarne to w play musiałbym wykupić za 7 zł nielimitowany na stacjonarny czyli z 34 zł robi się 41 zł .
Nadal taniej o 2 zł niż w nju.
Jednakże w PLAY mam 400 min dzwonienie/sms do innych sieci a w nju nielimitowane - mogę dzwonić i smsować ile chcę. Myślisz, że taka opcja nie jest warta 2 zł więcej?

Co najważniejsze, jeżeli w nju płacę tylko tyle ile wydzwoniłem i wysmsowałem, czyli jeżeli będą jakieś miesiące gdzie wygadam za 20 zł i wysmsuje za 5 zł to już kilkanaście złotych taniej mi wychodzi abonament. (standardowo w nju 29 zł za rozmowy i 9 zł za sms).

Co najważniejsze psychologicznie mam spokój, że mój rachunek nie wyjdzie więcej niż 43 zł (29 gadania, 9 zł sms, i net za 5 zł)

a mając obecnie abonament 69 zł co drugi miesiąc miałem rachunki po 90 zł bo dużo mi wyszło rozmów w niektórych miesiącach i promocyjne minuty mi się wyczerpywały.

tak więc obrońcie teze, że w PLAY jest lepiej za te 34 zł?

za 29 zł bym się jeszcze może zastanowił....

no i umowa jest na czas nieokreślony i mogę zerwać kiedy chcę za friks

tak więc widzicie w moim przypadku szczerze lepsze jest nju. u was może być inaczej bo np więcej używacie neta czy nie dzwonicie na stacjonarne czy do innych sieci.
  • Strona 48 z 692
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 692
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48