• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 46 z 692
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 692

#634993  autor: pakierhakierxd
 24 maja 2013, 12:29
Ale ty masz na 24 bo to pewnie oferta z telefonem.

Pozdrawiam :)

#634994  autor: lolekanabolek
 24 maja 2013, 12:33
wolałbym umowę bez telefonu na 12 m-cy i pakietem internetowym

#634997  autor: mlatej
 24 maja 2013, 12:42
Grunt to chyba iść w zaparte i mówić że przechodzi się na kartę, ja dopiero za trzecim razem dostałem taką ofertę.
No nic zostaję przy abonamencie. Dzięki panowie.

#635000  autor: KA
 24 maja 2013, 12:51
miatej, ale po wypowiedzeniu za 34 (o 5 więcej) można mieć to samo z 400 minutami - taką umowę właśnie dostałem, inni na tym forum też. Dopłacisz 5 za 200 minut - raczej warto, chyba że nie potrzebujesz minut.
lolekanabolek, zapomnij o tych bzdurach, które przysyłają mailem i zadzwoń do nich - na pewno będzie lepsza oferta.

#635007  autor: mlatej
 24 maja 2013, 13:23
@KA Nie mówię że oferta którą dostałem jest jakoś super promocyjna, chciałem mieć tylko pewność że jest bardziej opłacalna niż karta, a tutaj chyba koledzy rozwiali moje wątpliwości. Skoro mówisz że za 5 zł 200 minut więcej to chyba jeszcze warto się potargować. Spróbuję, dzięki.

#635020  autor: flus
 24 maja 2013, 15:00
lolekanabolek pisze:
mlatej pisze:Cześć, złożyłem wypowiedzenie, bo chciałem przejść na kartę, jednak wczoraj dostałem ofertę przedłużającą na takich zasadach:

Internet: 500mb
SMS, MMS: nielimitowane do wszystkich sieci.
Rozmowy:
200 minut do wszytskich sieci,
do play za darmo

Wszystko to za 29zl

Umowa na rok.
też złożyłem wypowiedzenie i przysłali mi takiego potworka w ofercie:

"W ramach Abonamentu Formuła S oferujemy nawet 200 minut do wszystkich sieci krajowych bezpłatne przez pierwszy miesiąc. Koszt Abonamentu to jedyne 19 zł. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-nielimitowane minuty, SMS-y i MMS-y w Play,
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne lub bezpłatne SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci,
Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki."

Podobnie jak u ciebie, tylko, że zapomnieli o pakiecie internetowym i przedłużyli umowę do 24 miesięcy. Szczególnie, boli brak pakietu internetowego, dlatego zastanawiam się nad przejściem na kartę "Play Lubię Cię". Przy doładowaniu za 50 zeta miałbym 1gb na 3 miesiące (powinno wystarczyć). A kwota 50 zeta powinna mi na 3 miechy też starczyć

To już lepiej przejść do RedBull MOBILE na kartę i za 50zł będziesz miał 2GB i przez miesiąc nielimitowane SMSy do wszystkich sieci

#635064  autor: lolekanabolek
 24 maja 2013, 17:17
właśnie dzwonili do mnie z playa, pani zaproponowała mi wersje za 39 zł z 400 minutami, potem zeszliśmy do wersji za 29 zł z 200 minutami do wszystkich, 500mb internetu, nielimitowanym rozmowami/sms/mms do playa oraz nielimitowanym sms do wszystkich. Czyli to samo co u @mlatej.

Mam pytanie co do tych 200 min do wszystich, czy obejmują one też rozmowy na telefon stacjonarny?? Pani z play twierdzi, że tak. Chciałbym się upewnić czy to prawda??

#635072  autor: pakierhakierxd
 24 maja 2013, 17:38
200 minut jest całkowicie do wszystkich,400 tak samo ;-),jak chcesz możesz jeszcze kupić pakiet no limit na stacjonarne ;-)

Pozdrawiam :)

#635182  autor: auvi
 25 maja 2013, 08:55
Kilka dni temu pisałem tu o swoich oczekiwaniach co do oferty i o tym co Play proponuje oficjalnie na play.pl. Zapisałem również stosowne zgłoszenie na Play24, bo chciałem mieć propozycję oferty na piśmie. Czekałem na rozwiązanie zgłoszenia i się doczekałem... jego usunięcia z systemu. Loguję się na swoje konto i zgłoszenia tam po prostu nie ma! Moim zdaniem zostało celowo wymazane. Szkoda, że usunąłem sms z potwierdzeniem założenia tego zgłoszenia, bo nie mam podstaw i już nie udowodnię, że zgłoszenie wysłałem. Postanawiam wysłać jeszcze raz, tym razem zachowam sms i zrobię zrzuty ekranu ze zgłoszeniem. Jeśli sytuacja jednak się powtórzy to raczej pożegnam się z Play.
Nie mogę pojąć jak można tak traktować klienta.
Czy wam zdarzyło się, by zgłoszenie zostało usunięte z waszego konta?

#635183  autor: KA
 25 maja 2013, 09:01
Zadzwoń do nich. Z Play da się dużo wycisnąć, ale trzeba cierpliwości, znajomości oferty i szczęścia w trafieniu na "kumatego" konsultanta. Z jednym z moich numerów osiągnąłem co chciałem po TRZECH miesiącach (po wypowiedzeniu), oczywiście z bonifikatą na dwa lub trzy kolejne miesiące.

#635184  autor: auvi
 25 maja 2013, 09:06
Ja rozumiem, że przez telefon można dużo uzgodnić, ale jeszcze nie spotkałem się, by usuwali zgłoszenia. Nie wierzę w "błąd systemowy", bo w ciągu 3 lat taki się nie zdarzył, wszystkie inne zgłoszenia są na koncie.

Edycja: a jednak jest to "błąd systemowy"... Konsultant twierdzi, że zgłoszenie po prostu zostało przeniesione do odpowiedniego działu i dlatego nie jest widoczne, pojawi się po rozpatrzeniu. Wierzę konsultantowi, bo co mam zrobić? ;-)
Mimo wszystko jednak takie zniknięcie zgłoszenia bez żadnego komentarza jest niepokojące i powinno zostać zmienione, by nie denerwować klientów :-)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013, 09:51 przez auvi, łącznie zmieniany 1 raz.

#635192  autor: Rezo
 25 maja 2013, 09:48
Zastanawia mnie pewna sprawa. Czy po przedłużeniu umowy można zamienić nielimitowane smsy na nielimitowane połączenia na stacjonarne? Czy jeśli wybierze się jedną opcję, to jest ona obowiązująca całą umowę?

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#635199  autor: maniek89
 25 maja 2013, 10:36
tak :) opcja obowiazuje przez cala umowe, bez mozliwosci zmiany ;]
Ostatnio zmieniony 25 maja 2013, 16:01 przez maniek89, łącznie zmieniany 1 raz.

#635214  autor: GuzioR
 25 maja 2013, 12:02
Umowa kończy mi się przed końcem lipca. Abonament 95zł, firmowy, rachunki od 95 do nawet 130zł. Nadal nikt się do mnie nie odezwał w sprawie przedłużenia umowy. Być może dlatego, że kilka razy otrzymałem upomnienie w związku z nieterminowym opłaceniem faktur (3-4x w ciągu 2 lat)?

Czy to normalne? Mam się do nich sam odezwać, czy czekać cierpliwie i się nie wychylać?

Szczerze przyznam, że nie potrzebuję aż takiego dużego abonamentu, myślę nad przejściem w ogóle na prepaid, ale jeśli dostanę ciekawą ofertę, to mogę zostać przy abonamencie.

Czy z abo 95zł, bez problemu dostanę dobre warunki chcąc zejść na te 30-40zł abo/mc?

#635218  autor: tomulus
 25 maja 2013, 12:46
GuzioR pisze:Umowa kończy mi się przed końcem lipca. Abonament 95zł, firmowy, rachunki od 95 do nawet 130zł. Nadal nikt się do mnie nie odezwał w sprawie przedłużenia umowy. Być może dlatego, że kilka razy otrzymałem upomnienie w związku z nieterminowym opłaceniem faktur (3-4x w ciągu 2 lat)?

Czy to normalne? Mam się do nich sam odezwać, czy czekać cierpliwie i się nie wychylać?

Szczerze przyznam, że nie potrzebuję aż takiego dużego abonamentu, myślę nad przejściem w ogóle na prepaid, ale jeśli dostanę ciekawą ofertę, to mogę zostać przy abonamencie.

Czy z abo 95zł, bez problemu dostanę dobre warunki chcąc zejść na te 30-40zł abo/mc?
Spokojnie takie warunki otrzymasz przechodząc do innego opa ( z telefonem).

A co do Play' to powinienes zadzwonić na *500 i dopytać się o nowe warunki umowy . Większość informacji co do taryf jest opisane na forum

Gdy się zdecydujesz na "prepaid" to bierz bez zastanowienia "only sim w Play" umowa na 12m i bardzo dobre warunki abo od 24ł do 40zł w zależności czy chcesz mniej czy więcej minut z internetem lub bez.
Tylko musisz pamiętać o jednym rozmawiając z konsultantem: + 100min na 6mc oraz nielimitowane sms/stacjonarne na cały okres umowy.

To tyle więc nie załuj tej złotówki i dzwoń.

#635237  autor: daniel40
 25 maja 2013, 14:02
Witam. Kierując się wypowiedziami na forum postanowiłem złożyć wypowiedzenie w PLAY. Minął tydzień i zero oferty.

Jedynie na play24 dostałem ofertę ale jest 'śmieszna' lepszą mam na stronie internetowej.
Kod: Zaznacz cały
Szanowny Panie,

potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z 20 maja 2013 roku dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o z końcem okresu na jaki została zawarta promocja. Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci.

Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu Formuła M oferujemy nawet 400 minut do wszystkich sieci krajowych, za jedyne 44zł. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-nielimitowane minuty, SMS-y i MMS-y do Play,
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne lub nielimitowane SMS-y/ MMS-y do wszystkich sieci.
Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki.

Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *500 (z telefonu Play) w celu poznania szczegółów oferty oraz złożenia zamówienia.

W przypadku podtrzymania decyzji informujemy, iż Umowa dla numeru 48792990290 zostanie rozwiązana z dniem 23 lipca 2013 roku, zgodnie z postanowieniem Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla Abonentów §16 pkt. 1.
Śmiech po prostu.

Dzwoniłem przed chwilą pod *600 i chciałem aby połączono mnie z GU ale konsultant powiedział że grupa została rozwiązana. I przedstawił mi ofertę taką jak na stronie www.

Zależy mi na zniżce na abonament przez jakiś okres plus dodatkowo zniżka na tel w abo na firmę.

Co robić dalej z tym fantem?

#635295  autor: tomulus
 25 maja 2013, 16:57
GU - rozwiązane? hmm dziwne.... jakoś mało prawdopodobne, ..cięcia?

#635394  autor: daniel40
 26 maja 2013, 12:20
tomulus pisze:GU - rozwiązane? hmm dziwne.... jakoś mało prawdopodobne, ..cięcia?
Ogólnie nie chce mi się wierzyć w to bo konsultant był jakiś 'lewy'
 #635399  autor: chigurh
 26 maja 2013, 12:27
Dzień dobry.
W lipcu kończy mi się umowa z PLAY, dotychczas płaciłem miesięcznie 69 zł.
Teraz jednak chciałbym obniżyć rachunki ponieważ i tak nie wydzwaniam/sms więcej niż 50 zł.
Początkowo zamierzałem wybrać formułę S dla przedłużających za 39 zł z dużym pakietem internetowym. Jednakże trzeba dopłacić 10 zł za 200 min do innych sieci

Potem pomyślałem, że może formuła M za 22 zł - po 3 miesiącach za 49 zł i bez pakietu internetowego. Tutaj mam w pakiecie 400 min do innych ssieci ale nie mam pakietu internetowego 1 GB jak w formule S.

Powiem szczerze gubię się już i trudno mi wyliczyć koszty co się bardziej opłaca czy formuła S za 39 zł +10 czy formuła M za 49 zł ale bez internetu.

Używam neta czasem żeby coś sprawdzić, 50 MB to koszt 5 zł.

Prosiłbym o radę jaki abonament wybralibyście na moim miejscu. W internecie dużo czytałem opinii, że formuła S nie zachęca i jest niezbyt ciekawa.

Ze mną jest tak, że i używam internetu i dzwonię do innych sieci. Więc trudno mi wybrać. Proszę o pomoc
 #635435  autor: flus
 26 maja 2013, 14:29
chigurh pisze:Dzień dobry.
W lipcu kończy mi się umowa z PLAY, dotychczas płaciłem miesięcznie 69 zł.
Teraz jednak chciałbym obniżyć rachunki ponieważ i tak nie wydzwaniam/sms więcej niż 50 zł.
Początkowo zamierzałem wybrać formułę S dla przedłużających za 39 zł z dużym pakietem internetowym. Jednakże trzeba dopłacić 10 zł za 200 min do innych sieci

Potem pomyślałem, że może formuła M za 22 zł - po 3 miesiącach za 49 zł i bez pakietu internetowego. Tutaj mam w pakiecie 400 min do innych ssieci ale nie mam pakietu internetowego 1 GB jak w formule S.

Powiem szczerze gubię się już i trudno mi wyliczyć koszty co się bardziej opłaca czy formuła S za 39 zł +10 czy formuła M za 49 zł ale bez internetu.

Używam neta czasem żeby coś sprawdzić, 50 MB to koszt 5 zł.

Prosiłbym o radę jaki abonament wybralibyście na moim miejscu. W internecie dużo czytałem opinii, że formuła S nie zachęca i jest niezbyt ciekawa.

Ze mną jest tak, że i używam internetu i dzwonię do innych sieci. Więc trudno mi wybrać. Proszę o pomoc

Jeśli zależy Ci na niskich kosztach i nie potrzebujesz nowego telefonu to pomyśl o nowych ofertach NO LIMIT

RedBull Mobile NO LIMITS
29,50zł - nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci i pakiet 50MB na net
39,50zł - nielimitowane rozmowy i SMSy do wszystkich sieci i 50MB na net
możliwość dokupienia pakietów:
333MB - 11zł
666MB - 16zł
2GB - 20zł
222 SMS - 4zł

opłata aktywacyjna - 49zł

NJU.mobile

29zł - nielimitowane rozmowy
9zł - nielimitowane SMSy/MMSy

pakiet 350MB - 5zł
pakiet 700MB - 7zł

opłata aktywacyjna 0zł

HEYAH abonament
29zł - nielimitowane rozmowy
9zł - nielimitowane SMSy
9zł - 500Mb

opłata aktywacyjna 1zł

Ale jeśli chcesz pozostac w play to oferta bez telefonu też wychodzi lepiej

za 34 zł można mieć

nielimitowane rozmowy/SMSy/MMSy w Play
400 minut/SMS poza sieć
500 Mb na net
i darmowy pakiet nielimitowanych rozmów na stacjonarne lub nielimitowane SMSy/MMSy do wszystkich sieci
  • Strona 46 z 692
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 692
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46