• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 45 z 692
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 692

#633928  autor: abes99
 19 maja 2013, 13:18
Co do ofert firmowych, polecam kontakt z doradcą biznesowym Play (można znaleźć namiary na forum blogu Play). Miałem złożone wypowiedzenie i praktycznie do końca nie udało się nic GU zaproponować poza Formuła S dla Firm bez internetu i telefonu za 10zł/mc (netto). A tymczasem ja chciałem Formułę S dla Firm z internetem i telefonem LG 4x HD, na co przeważnie słyszałem że nie mogą nic więcej zaoferować po za standard, a nawet że telefon pewnie będzie drogi, coś ok. 1000zł (ale nie mogą akurat sprawdzić :)). Zrezygnowany wysłałem maila do doradcy biznesowego. Dostałem rabat 50% na abo przez 3 miesiące + telefon z niewielkim rabatem (549zł zamiast 619zł netto).

Narka i pozdruffka - abes99 ;)

#634175  autor: gRaBa
 20 maja 2013, 17:51
tomulus pisze:
gRaBa pisze:A jak sprawić by to szanowne GU zadzwonilo, bo dzownili przed majówką, miali oddzwonic do mnie po i nic, zgłoszenie też nic nie dało, a na infolini trafiam na zwykłych szarych konsultantow?
Dzwonisz na 790 500 500 i wszystko załatwiasz , może to nie konsultanci tylko ty "szaro buro" przedstawiasz sprawę. Większość osób z forum nie miała problemu z wykonaniem tel i negocjowaniem z konsultantem. Chyba że nie wiesz czego chcesz lub szkoda tobie wydania 1zł na połączenie.
Tym razem zadzwoniłem i przy delikatnej sciemie z przeniesieniem mam to co chciałem :)

Formuła M za 64 zł, 400 min, Play bez limitu, smsy bez limitu, 1,5 Gb neta i ACE 2 za 1 zł

#634275  autor: Dampe
 20 maja 2013, 22:10
21 czerwca kończy się umowa w Play na abonament, obecnie 29 zł 350 minut do wszystkich wymienne na sms-y (12-miesięczna bez telefonu)

Chcę przedłużyć umowę bez telefonu, czy mogę dostać coś więcej niż 400 minut do wszystkich za 29zł ??

Zapewne gdzieś w tym temacie są podane jakieś szczegóły, ale brak czasu i nie znajomość możliwości tej sieci skłoniły mnie do zadania tego pytania.

#634348  autor: kitas5
 21 maja 2013, 08:02
Cześć,
moja umowa kończy się 31.07.2013
obecna taryfa : Super All Inclusive MAX Tylko SIM (12)
co posiadam:
600 min wymiennych na smsy
stan darmowy w Play(tylko voice)
1 GB internetu.

Szukam oferty bez telefonu, obecne S2 w zupełności wystarcza.
W ofercie powinno być :
-abonament tańszy niż obecne 49 złotych.
- bez limitu do Play połaczenia i smsy
- jeśli w powyższym są smsy to minuty do wszystkich zamkną się w przedziale 400
- pakiet danych 1GB (minimum)

Dzwoniłem ostatnio po *500 i otrzymałem 2 propozycje:

1. Oferta ze strony internetowej
49zł
400 minut, 1,5 gb danych, no limit play(voice+sms)

*możliwość dorzucenia jednego pakietu darmowych na stacjonarne lub smsów do wszystkich...

2.
34 złote

400 minut, no limit play, 500 mb.

Czy ktoś wyszarpał ofertę z większym pakietem internetowym, a tańszą?

#634390  autor: kefasxl
 21 maja 2013, 13:04
Hej. Chce predluzyc umowe z siecia Play ale konsultant ktory dzwonil do mnie ciagle mowil ze nie moze dac nizszej ceny za abonament, jesli sam dzwonilem to rowniez mowil ze nie ma mozliwosci dana rabatu a z wypowiedzi ludzi na forum wynika za mozna dostac taki wlasnie rabat. Prosze wiec o pomoc jak zrobic zby dostac rabat. Wypowiedzenie umowy a moze emaila do BOKu? Prosze o odp.

#634395  autor: bora1410
 21 maja 2013, 13:08
Wyślij na maila wypowiedzenie umowy, a następnie dzwoń na infolinie i prośbą o połączenie z GU (grupa utrzymaniowa). Powinieneś coś ugrać.

#634399  autor: kefasxl
 21 maja 2013, 13:26
bora1410 dzieki za szybka odpowiedz.

#634555  autor: auvi
 22 maja 2013, 08:26
Mam wrażenie, że to co obecnie proponuje Play to jakaś pomyłka. Oficjalna oferta przedłużeniowa dla mojego numeru w Formule S to 39 zł za 200 minut do wszystkich, nolimit w sieci i 1 GB przy umowie bez telefonu na 12 m-cy. Wyłączenie pakietu danych powoduje spadek ceny do 19 zł a więc 1 GB wychodzi za 20 zł! Horrendalna cena.

Obecnie płacę 49 zł podstawowego abonamentu za 1 GB, 450 minut i nolimit w sieci <plus> sporadycznie włączane pakiety dodatkowe (np nolimit sms za 7 zł) czy usługi dodatkowe (sms zagraniczne 50 groszy) <minus> bonusy za zgłoszenia reklamacyjne.
Powiedzmy, że wychodzi średnio 50 zł. Obecnie stało się to dla mnie zbyt dużo, bo straciłem pracę. Chcę płacić jak najmniej (20-30 zł będzie optymalnie, bo rozmawiam też mniej (200-300 minut/mc), a Play proponuje niewiele tańszą ofertę na dużo gorszych warunkach.

W obliczu tego przedłużenie przeze mnie umowy w Play jest coraz mniej prawdopodobne i skłaniam swoją uwagę ku ofercie Nju...

#634564  autor: bora1410
 22 maja 2013, 09:50
Oferta na przedłużenie z GU dla taryfy Formuła L800 to rabat 5 zł na abonamencie (74zł) w stosunku do oferty na stronie i dodatkowo smsy do wszystkich za friko bądź stacjonarne. Dla taryfy Formuła L100 to cena taka sama jak na stronie, czyli 89zł (bo ponoć ta taryfa jest tak atrakcyjna sama w sobie że nie potrzeba dodatkowych upustów). Też dodadzą te smsy lub stacjonarne na cały okres. Na telefon nie chcieli dać rabatu. Ponoć na niektóre pozycje da się wynegocjować rabaty, ale o te modele o które ja pytałem to nie było upustów. Jeszcze nie tak dawno GU dawało 20zł zniżki na abonament, dziś nie całe 5 złotych. Widać że kredyty za częstotliwości trzeba chyba spłacać. Oferta jak dla mnie mocno słaba i chyba to odpowiedni czas by rozpocząć migrowanie z numerami do konkurencji.

#634601  autor: Ruben
 22 maja 2013, 12:31
bora1410, niestety ale super oferty GU w Play już się skończyły. Dzisiaj w opcji GU otrzymać można jedynie 5 pln rabatu i pakiet SMS do wszystkich na cały okres umowy. Więcej jeszcze nikomu tutaj nie udało się ugrać. Ceny telefonów także nie są mocną stroną Play. Bardziej na oferty bez telefonu są nastawieni. Problem w tym, że znacznie lepsze oferty u konkurencji są dopiero przy przedłużeniu umowy więc jako klient nowy dużo nie zyskasz ale może tego właśnie trzeba żeby Play dostrzegł, że ich oferty nie są obecnie już rewelacją.

#634629  autor: bora1410
 22 maja 2013, 14:41
Ruben pomarańczowi dają 6 miesięcy bez abonamentu dla nowego klienta. Daje to 25% upustu na cały czas umowy, lub kody rabatowe pojawiające się co jaki czas tu na forum. A jak patrze na cenę Xperii Z w T-Mobile dla przedłużających i patrzę następnie na ofertę Playa to p4 wygląda blado. Play ma dobre oferty only sim, ale z słuchawką to według mnie mają całkowicie nieatrakcyjną ofertę.

#634657  autor: premier
 22 maja 2013, 15:30
Witam
Na wstępie kilka faktów, pierwsza umowa była z 27 października '09, kolejna z przedłużenia 27 sierpnia '11 i teraz chciałbym zamienić na coś korzystniejszego, bo to co mam teraz to lekkie nieporozumienie (95pln za 750 min/sms + 100minut do wszystkich, darmowe rozmowy w sieci i 1GB transferu). Jak myślicie, korzystając z waszego doświadczenia, ile można ugrać o ile wgl można na kilka miesięcy przed końcem umowy?

z góry dziękuję za pomoc :)

"Co roku kokosy zabijają 15razy więcej ludzi niż rekiny" xD

#634668  autor: ZbujMadej
 22 maja 2013, 16:01
Dwa dni temu przedłużałem umowę po wcześniejszym złożeniu wypowiedzenia - czyli oferta GU. Otrzymałem :
- Oferta bez telefonu na 12 miesięcy
- abonament 24zł/m-c (rabat 5zł od 29zł)
- 400 minut do wszystkich
- darmowe rozmowy, sms i mms do Play
- darmowe smsy do wszystkich sieci

#634678  autor: auvi
 22 maja 2013, 16:19
@ZbujMadej, nie pytałeś przy okazji o Internet? Bo jeśli 20 zł za 1 GB to porażka - oferta praktycznie taka sama jak ja mam.

#634822  autor: grom
 23 maja 2013, 12:23
Ja sie wlasnie przenioslem z play do orange. To co zaproponowal mi play po dwoch latach bylo lekko mowiac smieszne. Przy praktycznie takiej samej ilosci minut + internet + wybrany przeze mnie telefon za calosc w orange bede musial zaplacic 2080 zl. W play wyszlo ponad 2640 zl. Jak powiedzialem Panu z infolinii Play, jak ma sie ich oferta do oferty orange to sam powiedzial, ze wybralby orange :D

#634862  autor: mlatej
 23 maja 2013, 16:25
Cześć, złożyłem wypowiedzenie, bo chciałem przejść na kartę, jednak wczoraj dostałem ofertę przedłużającą na takich zasadach:

Internet: 500mb
SMS, MMS: nielimitowane do wszystkich sieci.
Rozmowy:
200 minut do wszytskich sieci,
do play za darmo

Wszystko to za 29zl

Umowa na rok.

Czy dalej opłaca mi się przechodzić na kartę? Biorąc pod uwagę że 500mb internetu jest dla mnie wystarczające aż nadto, nie wiem jak wychodzi z rozmowami w porównaniu do karty.

#634866  autor: pakierhakierxd
 23 maja 2013, 16:39
Niezła oferta.Powiem ci tak że na kartę nie będziesz mieć takiej :D

Przykład Doładowanie 30zł Play Lubię to
Internet 500 mb -0zł
Smsy no limit do wszystkich na miesiąc -10zł
Play rozmowy bez limitu na miesiąc-10zł

Już jest 20zł
Aby 200 minut uzyskać
musisz włączyć 2 pakiety w sumie za 11zł co da 60 minut a reszta 140 trzeba po stawce 0,29 x 140=40,60 :P

Karta ogółem jest dla tych co mało gadają itp. i jak coś nie przeszkadza im zabawa pakietami,pilnowanie,włączanie i takie tam.
Ja lubię wygodę więc mam abonament i raczej się to nie zmieni,na kartę mam tylko neta w Orange bo tam tylko kupuję kartę na Allegro i korzystam ;-)
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 16:40 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam :)

#634867  autor: Leliv
 23 maja 2013, 16:40
mlatej pisze:Cześć, złożyłem wypowiedzenie, bo chciałem przejść na kartę, jednak wczoraj dostałem ofertę przedłużającą na takich zasadach:

Rozmowy:
do play za darmo

Wszystko to za 29zl

Umowa na rok.

Czy dalej opłaca mi się przechodzić na kartę? Biorąc pod uwagę że 500mb internetu jest dla mnie wystarczające aż nadto, nie wiem jak wychodzi z rozmowami w porównaniu do karty.
Minuta połączenia na kartę wynosi 29 groszy. Dlatego, żeby mieć na miesiąc 200 minut musiałbyś doładować konto kwotą 58 złotych. Dodatkowo wspominałeś, że korzystasz czasem z internetu - na pewno lepiej go mieć, niż kupować jakieś pakiety z doładowania ;]

Myślę, że ta oferta na taki okres czasu nie jest złym pomysłem.

#634989  autor: Rezo
 24 maja 2013, 12:04
Czytając Wasze posty uważam, że w Play można teraz otrzymać naprawdę świetną ofertę lojalnościową a nawet ta standardowa przecież jest bardzo dobra. Lepiej wybrać ofertę bez telefonu a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przeznaczyć na zakup urządzenia w sklepie.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#634991  autor: lolekanabolek
 24 maja 2013, 12:20
mlatej pisze:Cześć, złożyłem wypowiedzenie, bo chciałem przejść na kartę, jednak wczoraj dostałem ofertę przedłużającą na takich zasadach:

Rozmowy:
do play za darmo

Wszystko to za 29zl

Umowa na rok.
też złożyłem wypowiedzenie i przysłali mi takiego potworka w ofercie:

"W ramach Abonamentu Formuła S oferujemy nawet 200 minut do wszystkich sieci krajowych bezpłatne przez pierwszy miesiąc. Koszt Abonamentu to jedyne 19 zł. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-nielimitowane minuty, SMS-y i MMS-y w Play,
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne lub bezpłatne SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci,
Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki."

Podobnie jak u ciebie, tylko, że zapomnieli o pakiecie internetowym i przedłużyli umowę do 24 miesięcy. Szczególnie, boli brak pakietu internetowego, dlatego zastanawiam się nad przejściem na kartę "Play Lubię Cię". Przy doładowaniu za 50 zeta miałbym 1gb na 3 miesiące (powinno wystarczyć). A kwota 50 zeta powinna mi na 3 miechy też starczyć
  • Strona 45 z 692
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 692
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45