maleczki pisze:Shadowm pisze:Tak jak mówiliście, po przedłużeniu umowy moja pierwsza faktura jest sporo zawyżona. W jaki sposób otrzymaliście rabat na kolejne dwa miesiące, który to wyrównuje? Składaliście reklamację przez play24, czy jak?
Mam to samo na razie saldo konta 112 zł (!) od 9 kwietnia RePlay Ekstra FORMUŁA Internet + , aż jestem ciekaw z czego składa się ta kwota. Ma ktoś jakieś doświadczenie?
trochę późno i nie wiem czy już była od tej pory odpowiedź ale na pewno była wcześniej (str. 53).
Ja najpierw zrobiłem zgłoszenie na Play24 ale odpowiedzieli mi ws. e-faktury więc ich opieprzyłem i prosiłem żeby zadzwonił ktoś kompetentny i decyzyjny. Jak już Pani zadzwoniła to wyraziłem swój żal i ubolewanie nad zaistniałą sytuacją i otrzymałem rabat na abonament - w moim przypadku (2 m-ce x 15zł.)
A z czego składa się Twoja kwota: nowe abo mają rabat KWOTOWY i jest on przyznawany na PEŁNY okres rozliczeniowy. Abo płacisz "do przodu" i jak przedłużysz umowę z nowym to zwracają Ci stary abo za okres od dnia wejścia w życie nowych warunków, a naliczają nowy ale już BEZ RABATU bo to nie pełny okres rozliczeniowy.