Anthrax pisze:Xy, wersja Androida też robi "swoje" - 2.3.6 to już nie jest nowość, stąd też niecierpliwie czekam na "Żelkę".
Na prawdę uważasz, że będzie lepiej?

Bawię się czasami Xperią S, która jest o wiele mocniejsza niż moja Neo. Dodatkowo SXS ma na pokładzie Adroida 4.0.4 i... zamula tak jak moja Neo.
Anthrax pisze: Póki co uczę się jeszcze tego systemu i szukam sposobów w jaki sposób go zoptymalizować.
Nie zoptymalizujesz

A do nauki za wiele nie ma. System bardzo intuicyjny.
Anthrax pisze:Wiele aplikacji systemowych mam niepotrzebnie otwartych - "żrą" mi pamięć, szybciej zużywają energię, a klawiatura powoli dobija do 70 (przy 20 mega wcześniej). Jeśli dołożyć do tego aplikacje, które mimo wyłączenia nagle aktywują się same - to wychodzi ciekawa mieszanka

Nic na to nie poradzisz. Na prawdę nic. Aplikacje uruchamiają się same i ręczne zabijanie ich nic nie da. Albo się później znów uruchomią albo z czegoś w telefonie nie skorzystasz po uprzednim ubiciu aplikacji.
Ja w tej chwili mam zajęte 195 MB przez aplikacje.
Turoczek pisze:na początku też ubijałem procesy jak szalony i tylko żeby mieć trochę miejsca więcej. Teraz raz dziennie oczyszcze sobie pamięć i tyle. Lepiej procesy zostawić bo i tak się zaraz same uruchomią w dużej ilości przypadków a jeszcze tym bardziej zamulą.
Dokładnie tak. A zamiast ręcznego mordowania aplikacji lepiej wyłączyć i włączyć telefon. Przynajmniej raz na 3 - 4 dni.
Micho pisze:Ja nie wiem co ty w tym Ace porobiłeś. Ja mam już ponad miesiąc ten telefon i nic mi się nie włącza w tle. Co innego w Htc Wildfire S który dałem żonie. Tam zainstalowałem task killera i co chwilę jak włącze go to pokazuje włączone procesy: a to FB, a to mapy i inne pierdoły mimo że nic takiego nie używałem

W Ace zainstaluj task killera to też pokaże Ci multum uruchomionych procesów. FB i map Google raczej nie wyłączysz
Ehhh... tęsknię za starym, dobrym Symbianem...
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71